Ääni

Follow us

Ihmiset ja ilmiöt

Nokia E6 - vastauksia lukijoiden kysymyksiin

Julkaissut Ian Delaney huhtikuu 19, 2011

0
0

Nokia E6 - vastauksia lukijoiden kysymyksiin

0
0

Julkaissut Ian Delaney huhtikuu 19, 2011

Aiheeseen liittyvät artikkelit

GLOBAALI – Viime viikolla julkistettu Nokia E6 on odotettu laite, joka vastaa monen käyttäjän toiveisiin. Yhden käden QWERTY-näppäimistö on saanut suosiota, varsinkin kun siihen yhdistetään kosketusnäyttö. Laite on herättänyt lukijoissamme myös kysymyksiä. Pyysimme tuotepäällikkö Chris Probertilta vastauksia niihin.

Kiitos vastauksistasi jo etukäteen, Chris. Olemme saaneet paljon esimerkiksi Nokia E6:n näyttöä koskevia kysymyksiä. Käyttäjät ovat pohtineet erityisesti näytön kirkkautta ja luettavuutta, koska se ei ole AMOLED-näyttö. Onko sinulla kommenttia aiheesta?
Valovoiman yksiköissä eli kandeloissa mitattuna E6:n näyttö on tähän mennessä kirkkain Nokia-älypuhelimen näyttö. Se on yli kaksi kertaa kirkkaampi kuin E72:n näyttö. Nokia E6:n näytön luettavuus ei heikkene ulkona luonnonvalossa, ja tekstin luettavuus on korkean pikselitiheyden ansiosta parempi kuin muissa laitteissa. E6:n näytössä on myös parempi kontrastisuhde kuin aiemmin käyttämissämme LCD-näytöissä.

Nokia E72:ssa oli optinen navigointinäppäin. Miksi E6:ssa ei ole sitä?
Optinen navigointinäppäin tuntui ylimääräiseltä, kun laitteessa on jo kosketusnäyttö. Kosketusnäytön avulla laitetta voi hallita nopeammin ja tarkemmin kuin optisella navigointinäppäimellä. Emme halunneet, että kaksi erilaista syöttömenetelmää aiheuttaa käyttäjille hämmennystä.

Joidenkin mielestä E6:ssa on pieni näyttö. Ilmeisesti monet ovat jo ehtineet tottua vähintään 3,5 tuuman näyttöihin viimeisen reilun vuoden aikana.
Nokia E6:ssa on itse asiassa 1,92 millimetriä leveämpi näyttö kuin E72:ssa. Laitteen leveys on silti vain 59 mm. Osalle käyttäjäkunnasta on todella tärkeää, että laitteen leveys on alle 60 mm. Kätevän kokoinen laite mahtuu helposti taskuun, ja myös suhteellisen pienikätiset käyttäjät pystyvät hallitsemaan laitetta yhdellä kädellä. Pienemmän näytön ansiosta laitteella on myös jopa kuukauden valmiusaika. Suurilla näytöillä on tietysti puolensa – esimerkiksi Nokia E7 täyttää kaikki yrityskäytön vaatimukset, ja siinä on lisäksi neljän tuuman näyttö. Tällaiset laitteet eivät kuitenkaan ole yhtä näppärän kokoisia kuin Nokia E6.

Yksi lukijoistamme kysyy, siirtyykö E6:n näyttö automaattisesti pystykuvatilaan, kun laitteen kääntää sivuttain.
Ei siirry. Pohdimme asiaa suunnitteluvaiheessa, eikä meille tullut mieleen tilannetta, jossa tällainen ominaisuus olisi tärkeä. Kameralla voi ottaa kuvia myös pystykuvatilassa. Kamerassa on sensori, joka aistii kameran asennon, ja pystykuvat näkyvät galleriassa oikeassa asennossa.

Olemme saaneet paljon koko kuva-alan tarkentavaa kameraa koskevia kysymyksiä ja kommentteja. Osa lukijoista arvelee, että tämä ominaisuus heikentää kuvien laatua. Mitä sanot tästä?
Nokia E6:ssa on laadukas kamera. Suosittelen tutustumaan Damian Dinningin kirjoittamaan artikkeliin, jossa kerrotaan, kuinka koko kuva-alan tarkentavat kameramme toimivat. Olemme suunnitelleet ominaisuudet käyttäjätutkimusten perusteella. Käyttäjät haluavat nopean kameran, joka on kuvausvalmis heti esille otettaessa. Käyttäjät myös toivoivat aiempaa ohuempia laitteita. Koko kuva-alan tarkentava kamera on vastaus näihin toiveisiin. Se saa nopeat ja satunnaiset tilannekuvatkin näyttämään hyvältä. Nokia E6:n kamera on mainio yleiskamera. Sillä on tietysti rajoituksia, käyttäjille tärkeimmissä ominaisuuksissa ei ole tehty kompromisseja.

Nokia E6:ssa on eri näyttösuhde kuin muissa saman tuoteperheen laitteissa. Toimivatko nykyiset Symbian-sovellukset E6:ssa?
Suuri osa toimii jo nyt. Uskomme, että kaikista suosituista E71- ja E72-sovelluksista tulee saataville E6-versio. Teemme tiivistä yhteistyötä sovelluskehittäjien kanssa, jotta nykyiset ja uudet sovellukset toimivat oikein E6:ssa, kun laite tulee myyntiin.

Sovelluskehittäjät saavat kaikki tarvitsemansa tiedot Forum Nokia -sivustolta. Sieltä saa myös apua ja neuvoja. Sovelluksia voi testata Remote Device Access -palvelun avulla.

Yksi kiinankielisen blogimme lukijoista huomasi, että E6:n näytön alareunassa on viisi pistettä. Tarkoittavatko ne viittä näyttöä?
Kyllä. Halusimme tehdä E6:sta yhtä helposti ja monipuolisesti yksilöitävän laitteen kuin muista saman tuoteperheen laitteista. E6:ssa yhdelle näytölle mahtuu kolme riviä widget-pienoissovelluksia. Siksi laitteessa on kaksi näyttöä enemmän kuin aiemmissa malleissa.

Kannattaisiko valita Nokia E6 vai Nokia E7?
No, minun valintani on E6, mutta saatan olla hiukan puolueellinen. Valinta riippuu kunkin käyttäjän henkilökohtaisista tarpeista ja mieltymyksistä. Nokia E7:ssä on etunsa. Siinä on selvästi isompi näyttö ja suurempi näppäimistö. Lisäksi siinä on HDMI-liitäntä ja 16 gigatavua sisäistä muistia (Nokia E6:ssa on 8 gigatavua).

Nokia E6:ssa voi puolestaan käyttää muistikortteja. Se on näppärämmän kokoinen kuin E7, ja siinä on parempi akkukesto. Valinta on tosiaan vaikea, mutta on hyvä, että käyttäjillä on valinnanvaraa.

On myös hyvä muistaa, että kun Nokia E7:lle saadaan Symbian Anna -päivitys, siinä on täsmälleen samat yrityskäyttöön tarkoitetut ominaisuudet kuin E6:ssa. Näitä yritysten IT-päättäjielle tärkeitä ominaisuuksia ovat esimerkiksi laitteistopohjainen salaus, pakotettu etähallinta ja VPN-yhteensopivuus.

Kiitos ajastasi ja vastauksistasi, Chris!

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

comments powered by Disqus