Ääni

Follow us

Liiketoiminta

Nokia kertoo suunnitelmistaan vähentää henkilöstöä

Julkaissut Heidi huhtikuu 27, 2011

0
0

Nokia kertoo suunnitelmistaan vähentää henkilöstöä

0
0

Julkaissut Heidi huhtikuu 27, 2011

ESPOO – Nokia julkisti  helmikuussa uuden strategiansa, jonka myötä se aikoo luoda älypuhelimissa yhdessä Microsoftin kanssa uuden langattoman ekosysteemin, tuoda kehittyvillä markkinoilla internet-yhteydet seuraavalle miljardille ihmiselle sekä jatkaa kohdistettuja investointeja seuraavan sukupolven uusiin teknologioihin. Osana strategian toteutusta Nokia aikoo vähentää henkilöstöään sekä keskittää tuotekehitystään niin, että kullakin toimipisteellä on selkeä rooli ja tavoite. Nokia piti tänään henkilöstölle tiedotustilaisuuksia, joissa näitä suunnitelmia käytiin läpi.

Maailmanlaajuisesti suunnitellut henkilöstövähennykset koskevat enimmillään 4000 työpaikkaa. Suomen osuus tästä on noin 1400 työpaikkaa. Vähennyssuunnitelmat kohdistuvat lähes kaikkiin Nokian toimintoihin Suomessa, lukuun ottamatta Salon tehdasta ja Suomen ja Pohjoismaiden myyntiorganisaatiota sekä Nokian Windows Phone -alustalle perustuvaa tuotekehitystä. Vähennykset eivät myöskään koske NSN:ää ja NAVTEQia.

Lisäksi Nokia suunnittelee Symbian-ohjelmistotoimintojen ja niissä globaalisti työskentelevien noin 3000 työntekijän siirtämistä Accenturelle. Iso osa siirrettävistä toiminnoista sekä henkilökunnasta on Suomessa.

Tänään ilmoitetut suunnitellut henkilöstövähennykset aiotaan toteuttaa vaiheittain, perustuen tuotesuunnitelmiin ja strategian etenemiseen. Nokia arvioi, että suurin osa vähennyksistä on toteutettu vuoden 2012 loppuun mennessä.

Vaikutukset Suomessa

Nokian palveluksessa Suomessa työskentelee tällä hetkellä noin 12 000 ihmistä. Nokia ei aio Suomessa sulkea mitään tuotekehitystoimipistettä. Salon tehtaan toiminta jatkuu entisellään, ja Nokian pääkonttori sekä siihen liittyvät toiminnot pysyvät Suomessa.

Osana roolien selkeyttämistä kullekin tuotekehitystoimpisteelle määritellään selkeä rooli ja tavoite. Suomen toimipisteiden osalta suunnitelma on seuraava:

  • Tampere: Windows Phone -alustalle perustuvien älypuhelinten tuotteistaminen.
  • Salo: Windows Phone -alustalle perustuvien älypuhelinten tuotteistaminen. Salossa on myös matkapuhelintehdas ja siihen liittyvät toiminnot.
  • Oulu: Peruspuhelinten tuotekehitys.
  • Helsinki ja Espoo: Pääkonttori ja siihen liittyvät toiminnot sekä esimerkiksi tulevaisuuden teknologioiden ja peruspuhelinten tuotekehitystä.

Tuki henkilöstölle

Nokia tukee irtisanomisuhan alla olevia työntekijöitään useilla tavoilla. Nokia auttaa uudelleentyöllistymisessä ja -kouluttautumisessa sekä tukee eri keinoin innovaatioita ja yrittäjyyttä. Jotta työntekijöille jää aikaa sopeutua muutoksiin, Nokia tarjoaa irtisanomisuhan alla oleville mahdollisuuden pysyä yrityksen palveluksessa vuoden 2011 loppuun asti, vaikka työt sitä ennen loppuisivatkin. Lue Nokia Äänestä yhteiskuntavastuuohjelmaa koskeva juttu ja katso video, jossa yhteiskuntavastuujohtaja Esko Aho kertoo tarkemmin tukitoimista.

comments powered by Disqus