Ääni

Follow us

Uncategorized

Viiniopas antaa juomavinkit viikonlopulle

Julkaissut juuso syyskuu 23, 2011

0
0

Viiniopas antaa juomavinkit viikonlopulle

0
0

Julkaissut juuso syyskuu 23, 2011

HELSINKI – Viikonloppu lähestyy kaikkine rientoineen ja illanviettoineen. Oli kalenterissa sitten sen verran tyhjää, että voi jäädä kotiin kokkailemaan illallista, tai niin paljon menoja, että lukuisille isännille ja emännille olisi keksittävä tuomisia, on Ovi Kaupasta löytyvä Viiniopas-sovellus loistava apu kun haluat verestää viinituntemustasi tai tarjota ystävillesi uusia makuelämyksiä.

Oppaassa on yli 2500 eri viinin arviot, kattaen lähes kaikki Alkon, Finnairin ja Viking Linen valikoimien viinit, joten sen avulla löytyvät myös tuliaispullot ja harvinaisemmat erikoisuudet. Palveluun myös lisätään uusia viiniä jokaisessa päivityksessä.

Käyttäjä voi valita minkä tyyppisiä viinejä hän haluaa selata: Puna-, valko- ja kuohuviinejä, shampanjoita tai muita viinilaatuja. Hakua voi myös rajoittaa viinin valmistusmaan, rypäletyypin, maksimihinnan ja sen saamien pisteiden mukaan.

Haun jälkeen kustakin viinistä tarjotaan perustiedot, sekä sanallinen arvio esimerkiksi viinin mausta, laadusta ja sopivuudesta eri ruokalajien kanssa. Lähes 1500 viinistä on myös saatavilla etikettikuva, joten oikeaa pulloa ei tarvitse lähteä hakemaan pelkän nimen perusteella.

Kaltaiselleni harvoin viinejä ostavalle kuluttajalle on sovelluksesta ollut jo iso apu. Olen löytänyt niin omiin illanviettoihini sopivasti hapokasta Quinta da Alorna -portugalilaisvalkkaria kuin myös hieman arvokkaampaa, illallisjuhlille viemisiksi sopivaa, täyteläistä Regolo -italialaispunkkua.

Viiniopas perustuu suomalaisen viiniasiantuntija Pekka Suorsan Viiniopas-kirjaan, jonka muuntamisesta mobiilikäyttöön vastaa helsinkiläinen MonkeyExperience -sovelluskehittäjä. Palvelulla on hintaa 5 euroa.

Kiinnostaako lukijoitamme Viinioppaan hyödyntäminen?

comments powered by Disqus