Ääni

Follow us

Uncategorized

Nokia Lumia 800: valon tanssi

Julkaissut juuso lokakuu 26, 2011

0
0

Nokia Lumia 800: valon tanssi

0
0

Julkaissut juuso lokakuu 26, 2011

LONTOO – Nokia julkistaa tänään Nokia Lumia 800 -puhelimen, joka on ensimmäinen Windows Phone -käyttöjärjestelmään perustuva älypuhelimemme. Upeassa uudessa laitteessa yhdistyvät markkinoiden parhaat ominaisuudet ja sulavan virtaviivainen yksiosainen kotelo. Nokia Lumia 800 tarjoaa ennennäkemättömän upean Windows Phone -kokemuksen yhdessä Nokian laiteosaamisen ja ohjelmistovahvuuksien kanssa.

Laite tuntuu kädessä uskomattomalta. Hillitysti muotoillun polykarbonaattirungon kruunaa kirkas AMOLED ClearBlack -näyttö, jonka karkaistu lasipinta ulottuu puhelimen sivuille. Näytön takaisin-, aloita- ja etsi-painikkeet on upotettu lasiin, joten laitteen pinta on täysin sileä. Puhelimen väreinä ovat musta, syaani ja magenta. Takakannessa on 8 megapikselin kamera, jossa on automaattitarkennus ja Carl Zeissin optiikka. Kameralla voi kuvata myös HD-videota 30 ruudun sekuntivauhdilla. Sosiaalisen median päivittäminen ja online-tallennus onnistuvat automaattisesti tai kahdella kosketuksella.

Laitteen sisällä on 1,4 gigahertsin prosessori ja erillinen grafiikkaprosessori, joiden ansiosta käyttöliittymä toimii kuin rasvattu. Sisäistä muistia on 16GB ja pilvipalveluna ilmaista SkyDrive-tilaa 25GB musiikille ja kuville. Laitteessa on nelitaajuuspuhelin – tiedonsiirto onnistuu silmän räpäyksessä HSDPA 3G – sekä wlan ja Bluetooth ominaisuuksilla. Puheaikaa on jopa 13 tuntia, valmiusaikaa parhaimmillaan 335 tuntia. Mitat ovat 116,5 x 61,2 x 12,1 mm ja paino 142 grammaa.

Nokia Lumia 800 on yhteisöpalvelukäytössä älypuhelinten ykkönen. Twitter, Facebook ja LinkedIn toimivat saumattomasti samassa paikassa ja osoitekirjan profiileihin yhdistettynä. Kuvien lähettäminen Facebookiin on nopeampaa kuin koskaan: puhelimen voi jopa säätää tekemään sen automaattisesti. Puhelin myös tietää missä liikutaan, ja mukana on Nokia Kartat ja Nokia Drive for Windows Phone sekä muita paikkaominaisuuksia, joista kerromme lisää toisessa kirjoituksessa.

Uudessa Windows Phone -puhelimessa on kasapäin parannuksia, joita Nokia on täydentänyt omilla ohjelmillaan. Reittiopastus tulee Nokia Karttojen myötä, ja uusia musiikki- ja mediavaihtoehtojakin on tarjolla. Internet Explorer 9 -selain toimii vikkelästi ja sulavasti ja tukee laajasti uusimpia standardeja kuten HTML5-sovelluksia.

Yhdessä tänään julkistettujen Nokia Purity Stereo Headsets by Monster -kuulokkeiden kanssa Nokia Lumia 800 luo tyylipuhtaan kokonaisuuden musiikin ystäville.

Nokia Lumia 800 tulee asteittain myyntiin loppuvuodesta. Verottoman vähittäismyyntihinnan arvioidaan olevan noin 420 euroa. Lisätietoja tuotteen ominaisuuksista saat tuotesivulta.

comments powered by Disqus