Ääni

Follow us

Yhteiskuntavastuu

Nokia Screen Reader tekee puhelimen käytöstä esteettömämpää

Julkaissut Anna Saura lokakuu 27, 2011

0
0

Nokia Screen Reader tekee puhelimen käytöstä esteettömämpää

0
0

Julkaissut Anna Saura lokakuu 27, 2011

LONTOO – Nokia julkaisi ruudunlukijan ja joukon muita esteettömyyssovelluksia Nokia World -tapahtumassa Lontoossa. Palvelut auttavat kännykän käytössä ja muissa tilanteissa erityisesti ihmisiä, joilla on jokin vamma tai erityisvaikeus.

Sokealle ainoa keino käyttää tavallista puhelinta on toimintojen ulkoa opetteleminen. Hän joutuu muistamaan, että menu-nappulaa painetaan neljä kertaa jotta päästään viestinäytölle, jossa vuorostaan valitaan oikeanpuoleinen näppäin valikkoon pääsemiseksi”, selittää Eduard Sanchéz Nokian ruudunlukija-sovelluksen kehittäneestä Code Factorysta.

Koska puhelimen opetteluun tarvitaan näkevän henkilön tukea ja toimintojen ulkoa muistaminen on vaikeaa, puhelinta on hankalaa tai jopa mahdotonta käyttää. Näkövammainen tarvitsee vaihtoehtoisen tavan ruudulla näkyvän tiedon välitykseen. Tässä ratkaisuna on Nokia Screen Reader -ruudunlukija”, hän jatkaa.

Nokia Screen Reader on sovellus, joka muuttaa ruudun sisällön puheeksi. Se on hyvä apuväline niin näkövammaisille kuin myös kenelle tahansa meistä tilanteissa, joissa puhelimeen katsominen ei ole mahdollista. Vai oletko itse onnistunut lukemaan tekstaria samalla kun kannat ostoskasseja, talutat koiraa ja yrität estää tuulta viemästä sateenvarjoasi?

Tekstiviestien lukemisen ja kirjoittamisen lisäksi ruudunlukija auttaa soittamisessa, netin selaamisessa, ja sillä voi hallita kalenteria. Lukijassa on selkeä ja helppokäyttöinen valikko sekä räätälöitävä ohjauspaneeli. Nokia Screen Reader on saatavana kahdeksalla kielellä. Suomen lisäksi sovellus toimii ruotsiksi, englanniksi, ranskaksi, espanjaksi, saksaksi, portugaliksi ja italiaksi.

Voit ladata Nokia Screen Readerin ilmaiseksi Nokia Kaupasta. Lukija toimii sekä kosketusnäyttö- että näppäinpuhelimissa ja se on saatavilla ennen vuodenvaihdetta C5 5 MP-malliin sekä Symbian Belle -käyttöjärjestelmällä varustettuihin Nokia 700 ja Nokia 701 -laitteisiin.

Nokia Screen Readerin julkaisemisen yhteydessä olemme myös avanneet Accessibility Channel -esteettömyyskanavan Nokia Kaupassamme. Kanava kerää yhteen joukon käteviä sovelluksia näkö-, kuulo- ja puhevammaisille sekä ymmärtämis- ja sorminäppäryysvaikeuksista kärsiville käyttäjille. Monet sovelluksista ovat kuitenkin käteviä kenelle tahansa.

Millaisia sovelluksia kaupassamme on tarjolla? Voit esimerkiksi ladata äänentunnistusohjelma Vlingon, joka hakee sinulle vaikkapa italialaisen ravintolan lähistöltäsi. Oletko unohtanut mistä löydät musiikkitiedostot tai osoitekirjan puhelimestasi? Kirjoita etsimäsi asia ruudulle, ja T9 Nav löytää sen sinulle. Jos silmälasisi ovat jääneet kotiin, voit ottaa avuksesi Font Magnifierin, jonka avulla pystyt suurentamaan tekstiä jopa 140 %. Kaikki viitisenkymmentä sovellusta ovat saatavilla valittuihin Nokian puhelinmalleihin.

Jos tarvitset apua ruudunlukijan asentamiseen, soita Nokia Care -asiakastukeen tai lähetä meille twiitti: @NokiaHelps.

Teemme jatkuvaa työtä saavutettavuuden parantamiseksi kaikissa tuoteryhmissämme. Tutkimme tällä hetkellä ruudunlukuteknologian ulottamista peruspuhelimiimme ja tätä kautta nykyistä laajemmalle käyttäjäpiirille.

Millaisia esteettömyyssovelluksia ja -laitteita haluaisit nähdä meiltä tulevaisuudessa?

Voit myös kuunnella tämän jutun tästä linkistä.

comments powered by Disqus