Ääni

Follow us

Ihmiset ja ilmiöt

Ravintolapäivä maistui, näkyi ja tallentui

Julkaissut juuso marraskuu 22, 2011

0
0

Ravintolapäivä maistui, näkyi ja tallentui

0
0

Julkaissut juuso marraskuu 22, 2011

ESPOO/HELSINKI – Viime lauantaina vietettiin eri puolilla Suomea Ravintolapäivää, jonka aikana kenellä tahansa oli mahdollisuus perustaa ravintola. Myös Äänen toimituksessa otettiin osaa päivän tapahtumiin niin paikan päällä kuin mobiilisti.

Juuson ravintolapäivä lähti käyntiin tarkistamalla tapahtuman verkkosivuilta mielenkiintoisia paikkoja ja lukemalla aikaisemmin liikkeelle ehtineiden kavereiden suosituksia Facebookista. Tärkein vinkki ei kuitenkaan liittynyt ruokaan, vaan sääolosuhteisiin.

”Paras suositus Ravintolapäivälle: ottakaa lapaset ja villapaidat mukaan. Täällä on kylmä!”, Sami tiedotti ruokailuväelle ja oli oikeassa. Sen vahvistivat myöhemmin sekä omat, että monien muiden kokemukset, joita kertyi sosiaalisen median sivustoille pitkin päivää.

Erilaisten ruokakokemusten ja uusien tuttavuuksien lisäksi Ravintolapäivän mielenkiintoinen sivutuote onkin juuri se, että se testaa hienosti sosiaalisen median mahdollisuuksia. Kun esimerkiksi tapahtuman verkkosivut ruuhkautuivat lauantain aikana, eivätkä pysyneet pystyssä, ihmiset alkoivat jakaa ravintolasuosituksiaan ja vinkkejä niihin löytämiseksi Facebookin ja Twitterin välityksellä.

Lisäksi esimerkiksi Foursquariin syntyi kokonaan uusia paikkoja, joihin tehdä check-in, kun ihmiset viestittivät sijaitsevansa yhden päivän väliaikaisravintoloissa. Siinä riittääkin haastetta, että kuinka tulla neljä kertaa vuodessa auki olevan ravintolan pormestariksi.

Kun tämän kaiken vielä voi nykyään jakaa älypuhelimen välityksellä, oli Ravintolapäivästä innostuneiden helppo olla keskenään yhteydessä ja löytää juuri ne itselleen kiinnostavimmat tempaukset. Juuson päivään mahtui muun muassa tuoreista karjalanpiirakoista ja mehusta koottu aamiainen, jonka tarjoilivat Pohjois-Karjala Projectin reippaat tarjoilijat Helsingin Sörnäisissä, sekä italialaista metsäsienikeittoa Soppakingin mukavassa pihamiljöössä Vallilassa.

Viileä sää oli ehkä vähentänyt osallistujien määrää sitten elokuussa vietetyn, edellisen ravintolapäivän, sillä tällä kertaa yhteenkään ravintolaan ei juuri tarvinnut jonottaa. Päivän jatkuikin mukavasti venäläistä ruokaa tarjoilleen Pektopahin piharavintolassa, jossa Zveta ja Teemu tarjoilivat maukkaita salaatteja ja keittoja. Kasviskaalikeitto lämmitti hienosti kolean päivän ravintolakiertolaista.

Illalla täytyi vielä käydä kokeilemassa korealais-japanilaista keittiötä Pasilassa, jossa vaihto-opiskelijoiden pystyttämä ravintola tarjoili herkullisia okonomiyaki-kalapannukakkuja tuhdin majoneesin kera. Juomaksi sai sopivasti ulkoa kylmästä sisään tullessa lämmittänyttä vihreää teetä. Myös Walter ja Aoi olivat tulleet paikan päälle ja olivat jo ravintolan eteiseen kertyneessä pienessä jonossa innoissaan. Heistä napattu kuva Nokia N9:llä kulki kätevästi mukana koko päivän.

Saunaa ja lohikeittoa

Carita ja hänen italialainen AFS vaihto-oppilaansa Elena suunnistivat Ravintolapäivän kunniaksi avattuun Pikkukosken Ravintola Keittiö ja Saunaan, joka oli yksi 287 lauantaipäivän tilapäisravintoloista. Keittiöravintola oli avattu Helsingin Oulunkylän Pikkukosken uimarannan saunarakennuksen yhteyteen.

Pikkukosken Keittiö ja Saunaa emännöivät pirteä parivaljakko Maria ja Marja, jotka olivat innostuneet ensimmäistä kertaa kokeilemaan ravintolan pitoa päivän ajan. Tämän ravintolan teemana oli suomalaisuus ja puhtaus. Siispä iltapävällä Carita ja Elena suunnistivat paikalle Nokia N9:n navigaattorin avustuksella testaamaan ensimmäistä kertaa auki olevaa ravintolaa.

Suomalainen sanonta on “puhtaus on puoliruokaa”, joten ennen ruokailua Carita ja Elena saunoivat ja pulahtivat “uimassa” talviuintiin hurahtaneiden saunojien yllyttämänä. Pikainen kastautuminen neliasteisessa Vantaanjoessa oli ensikertalaisille melkoinen saavutus.

Elenasta kokemus oli jännittävä. “Mennessäni kuumasta saunasta kylmään veteen, tunsin kuinka sydämeni tykytti, mutta noustessani vedestä ilma ei tuntunutkaan enää niin kylmältä”. Tietysti tämäkin yksi vaihto-oppilasvuoden kohokohdista ikuistettiin älypuhelimilla.

Saunomisen päälle maistui herkullinen lohikeitto sekä tee-kupponen keittiön puolella.

Maria ja Marja olivat erittäin tyytyväisiä ravintolapäiväänsä ja siihen, kuinka hyvin asiakkaat olivat päivän aikana löytäneet heidän ravintolansa.

“Lounasaikaan ruokailijoita oli lähes ruuhkaksi asti, joka jatkui tasaisena virtana läpi päivän”, kertoi Maria.

“Voisimme kokeilla tätä toistekin”, totesivat emännät päivän päätteeksi kun Carita ja Elena viimeisinä asiakkaina poistuvat keittiöstä.

Täydellä vatsalla ja yhtä elämystä rikkaampana oli mukava palata kotiin hyvällä mielin. Kaikki Nokia N9:lla ja Nokia N8:lla otetut kuvat päätyivät omiin sosiaalisiin kanaviimme jo kotimatkalla, ja niitä katseltiin moneen kertaan viikonlopun aikana kotisohvalta.

Tässä oli Juuson ja Carita kokemukset marraskuisesta ravintolapäivästä. Tuleeko sinulle mieleen tarinoita, jossa mobiilisti sait tietoa kaveripiirissä tai lähiympäristössä avatuista ravintoloista tai vastaavanlaisista teemapäivistä? Valitettavasti kuvia ei pystytä ottamaan vastaan, mutta kommenttia voi laittaa tulemaan.

comments powered by Disqus