Ääni

Follow us

Uncategorized

Nokia Lumia 800 – Näe maailma uusin silmin

Julkaissut Carita Koskinen helmikuu 01, 2012

0
0

Nokia Lumia 800 – Näe maailma uusin silmin

0
0

Julkaissut Carita Koskinen helmikuu 01, 2012

ESPOO – Tänään, helmikuun 1.päivänä Nokia Lumia 800 -älypuhelin on virallisesti saatavilla suomalaisissa kaupoista. Sen kunniaksi Helsingin Stockmann-tavaratalo on puettu Nokia Lumia 800 -tapahtumaruuduilla. Jos et pääse tätä omakohtaisesti kokemaan tai jos missasit Nokian Helsingin Lippulaivamyymälän aamiaistilaisuuden, niin ei hätää. Meiltä kuulet lisää syitä, miksi nyt on oikea aika hankkia oma Nokia Lumia 800.

Meillä on Nokia Äänen toimituksessa ollut etuoikeus testailla Nokia Lumia 800 -älypuhelinta kuukauden päivät. Tammikuun aikana olemme kirjoittaneet runsaasti Lumiasta ja siitä, miltä puhelimen käyttäminen oikeasti tuntuu. Nokia Lumia 800 on paljon enemmän kuin pelkkä puhelin, jolla voi soittaa. Sen käyttöliittymä ja toiminnallisuudet ovat omaa luokkaansa.

Saadessani Lumia puhelimen olin varautunut kollegani tavoin siihen, että muutama tovi siinä vierähtäisi, ennen kuin saan sähköpostit, kontaktit ja muut systeemit uudessa puhelimessani toimimaan. Minulla oli kiireinen päivä edessä eikä ollut aikaa hukattavaksi. Toisin kuitenkin kävi. Alle viidessä minuutissa olin asentanut puhelimeeni kaikki minulle tärkeimmät: kalenterin, sähköpostin ja kontaktit. No, pitihän Facebook- ja Twitter-tilit saada myös saman tien linkitettyä. Myöhemmin samana päivänä vaihdoin vielä soittoäänen sekä puhelimen tausta- ja korostusvärit vaaleampaan, joka sopii minulle paremmin.

Windows Phone -käyttöliittymä oli nopea omaksua. Osittain tilannettani varmaan helpotti, että olen viimeisten kuukausien aikana sukkuloinut yhtenään Symbian-, Meego- ja Windows Phone -puhelimien välillä. Tekstiviestien kirjoittaminen on todella luontevaa Lumia 800:n virtuaalinäppäimistöllä, ja yllätyin myös siitä, miten helppoa on vaihtaa kirjoituskieltä yhdellä näppäimellä.

Nokia Lumia 800:ssa minua on eniten ihastuttanut tapahtumaruudut sekä Ihmiset-toiminto.

Tapahtumaruudut tuovat aloitusnäytölle kaivattua dynaamisuutta ja ajantasaista sisältöä. Aloitusnäytössä on aina mielenkiintoista katsottavaa tai luettavaa. Tapahtumaruudusta näkee perheenjäsenten ja ystävien päivitykset yhteisöpalveluissa viiveettä, joko klikkaamalla henkilöä tai vielä helpommin suoraan aloitusnäytön liikkuvista ruuduista. Kas, poikani on osallistumassa Helsinki City Run –tapahtumaan, voin ilokseni todeta hänen viimeisimmästä päivityksestä menemättä itse sovellukseen. Tapahtumaruudut toimivat myös suorina linkkeinä sovelluksiin, eli ruutua napsauttamalla pääset suoraan haluamaasi sisältöön, olivat ne sitten viestejä, kuvia, musiikkia tai mitä tahansa muuta.

Ihmiset-toiminnon kuvake löytyy aloitusnäytös oikeasta yläkulmasta ja se herättää yhteystiedot todella eloon pelkkien nimien ja numeroiden sijaan. Voidaan jopa puhua supersovelluksesta, koska se kattaa muut sovellukset ja hallinnoi niitä tehden kaikesta yksinkertaisempaa.

Puhelinkuvakkeen viereen olen tehnyt perheestäni oman ryhmän, jolla informoin teini-ikäistä nuorisoani viestein: ”En ehdi kuudeksi kotiin. Jääkaapista löytyy eilistä makaronilaatikkoa,” jos he minua kotona sattuisivat kaipaamaan.

3,7 tuuman kaareva AMOLED ClearBlack -näyttö, Internet Explorer 9 -selain sekä Bing-hakukoneen vaihtuvat, upeat taustakuvat tekevät tiedon hakemisen web-maailmasta piirun verran hauskempaa kuin tavallisella tietokoneella. Aika monta sivustoa, joita aktiivisesti seuraan on tullut kiinnitettyä Nokia Lumia 800:n aloitusnäyttöön – Nokia Ääni mukaan luettuna.

Market Placea ja App Highlightia -selaillessa löytyy lisää hyödyllisiä sovelluksia, joita kannattaa ladata puhelimeen, esimerkiksi Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Veikkaus, Nordea mobiilipankki, Yleisradio, NRJ Finland, HIFK Taskupeto, Jokerit Live, Elisa Viihde, Minun Sonera ja Sports Tracker. Tuloillaan Lumia 800:aan on myös MTV Juuri Nyt, Viiniopas, Hufvudstadsbladet, Oma Saunalahti sekä Voice.

Nokia Lumia 800:ssa on paljon muitakin toiminnallisuuksia, jotka täytyy vaan kokea itse. Useilla jälleenmyyjillä on erittäin houkuttelevia tarjouksia Lumia -älypuhelimista, joista voit valita itsellesi ja kukkarollesi sopivimman. Lähiviikkoina Äänessä tulee olemaan myös Nokia Lumia testaajien arvioita ja käyttökokemuksia Lumia 800:sta.

Lopullinen kokemus Nokia Lumia 800:sta välittyy parhaiten omassa käytössäsi. Millaisin silmin sinä haluat nähdä maailmasi?

comments powered by Disqus