Ääni

Follow us

Uncategorized

Nokia Lumia 710 - ensi kokemukset

Julkaissut jasonh helmikuu 22, 2012

0
0

Nokia Lumia 710 - ensi kokemukset

0
0

Julkaissut jasonh helmikuu 22, 2012

ESPOO – Minulla kävi tuuri, kun sain ensimmäisten joukossa Yhdysvalloissa Nokia Lumia 710 -puhelimen juuri ennen matkaani Las Vegasin Consumer Electronics -messuille. Käytettyäni sitä jo jonkin aikaan olen edelleen Lumia 710 -puhelimen onnellinen omistaja.

Nokia Lumia 710 on ensinnäkin erittäin suorituskykyinen älypuhelin. Ominaisuuksiin kuuluu muun muassa mahtava käyttöliittymä tapahtumaruutuineen, viiden megapikselin kamera, nopea nettisurffailu Internet Explorer 9 – selaimella, Mix Radio ja Keikkahaku -palvelut sekä ClearBlack-näyttö, joiden ansiosta puhelin erottuu edukseen ja tuo käyttäjälleen iloa joka päivä.

Yksi asia, joka Lumia 710:ssa jaksaa hämmästyttää on akun käyttöaika. Kevyemmällä puhelimen käytöllä pärjään hyvin lataamatta kaksi päivää. Kiireisinäkin aikoina, kun sähköpostia, tekstiviestejä ja puheluita tulee solkenaan, Lumia 710 -puhelimeni käyttöaika on puolitoista päivää, mikä on mahtavaa.

Vaikka Lumia 710 onkin 800:aan verrattuna ”pikkusisko”, laitteen suorituskyvyssä ei ole motkottamista. Windows Phone -käyttöjärjestelmä tuntuu siltä kuin se olisi luotu Lumia 710:tä varten: siirtyminen sovelluksesta toiseen sujuu saumattomasti ilman häiriöitä.

Laadukas ja linjakas

Lumia 710 on minulle juuri täydellisen kokoinen. ClearBlack-näyttö on 3,7-tuumainen ja näyttää riittävästi tietoa ilman että puhelin olisi liian suuri. Gorilla Glass -lasi on käytännössä luodinkestävä. Se on edelleen naarmuton, vaikka on viettänyt aikaansa povitaskussani avainten ja kolikoiden seurassa.

Kumisen taustan ansiosta Lumia 710 pysyy hyvin kädessä. Aina kun esittelen puhelintani muille, he ihastuvat siihen, miltä se näyttää ja tuntuu. Laitteen mitat ovat 119 x 62,4 x 12,5 mm ja paino 125,5 grammaa.

Ihmiset-toiminto – olen koukussa

Yksi sovelluksista, johon ihastuin heti ja jota käytän päivittäin, on Ihmiset-toiminto. Olen liittänyt sen LinkedIn- ja Facebook-tileihini ja siten saanut koottua sukulaiset, ystävät ja työkaverit (entiset ja nykyiset) kaikki samaan paikkaan.

Kun haluan tarkistaa jonkun kuulumiset, näen hänen Facebook-statuksensa ja kuvansa yhdellä kertaa hänen yhteystiedoissaan. Kannattaa kiinnittää oman profiili aloitusnäyttöön, niin muutamalla pyyhkäisyllä näet omat päivityksesi sekä viimeisimmät kommentoinnit.

Pieni pröystäily sallittu

Esittelen mieluusti puhelintani. Voisin puhua kännyköistä loputtomiin, olivatpa keskustelukumppaneina sitten ystävät, sukulaiset tai tuiki tuntemattomat. Kun ihmiset kyselevät Lumia 710:stä, heitä kiinnostaa aluksi sen eri ominaisuudet sekä väri. Suomessa Lumia 710:n on saatavilla mustana tai valkoisena. Mustaan voi valita syaanin (sinivihreän) tai fuksian (punaisen) värisen takakannen.

Sitten keskustelu siirtyy hintaan, jolloin voin kertoa heille, että Nokia Lumia 710:n suositushinta 330€ ja sitä saatavilla useilta jälleenmyyjiltä kautta maan.

Lue lisää miksi Lumia 710 on erinomainen ensimmäiseksi älypuhelimeksi.

Entä sinä? Voisiko Lumia 710 olla sinun seuraava puhelimesi? Odotan innolla kommenttejanne!

comments powered by Disqus