Ääni

Follow us

Liiketoiminta

Nokia 808 PureView – vallankumous kameratekniikassa ja mahtava puhelin

Julkaissut Ian Delaney helmikuu 27, 2012

0
0

Nokia 808 PureView – vallankumous kameratekniikassa ja mahtava puhelin

0
0

Julkaissut Ian Delaney helmikuu 27, 2012

BARCELONA – Julkistimme tänään Nokia 808 PureView -puhelimen. Se on ensimmäinen PureView-puhelin ja nostaa kaikki kamerapuhelinten suorituskykyyn liittyvät odotukset aivan uudelle tasolle.

PureView:ssa on 41 megapikselin sensori, suorituskykyinen Carl Zeiss -optiikka ja Nokian aivan uudenlainen pikseleiden ylinäytteistysteknologia.

Sanoitteko 41 megapikseliä?
Kyllä, mutta tarkoitus ei silti ole ottaa mainostaulun kokoisia kuvia. Tarkoitus on tehdä normaaleista ja järkevän kokoisista kuvista parempilaatuisia. Seuraavassa hiukan puhelimen eduista.

Teknologian ansioista normaaliresoluutioisia (vaikkapa 5 megapikselin) kuvia kuvatessa kamera voi ylinäytteistää eli yhdistää jopa seitsemän pikseliä yhdeksi puhtaaksi pure-pikseliksi, minkä avulla päästään eroon muita kamerapuhelimia vaivaavasta kohinasta ja värivääristymistä. Sen lisäksi, edes kolminkertainen zoomaus ei heikennä yksityiskohtien toistoa lainkaan, kuvistasi ei myöskään löydy keinotekoisia pikseleitä.

Luovan kuvauksen Creative Shooting Mode –asetuksella voit ottaa korkearesoluutioisia kuvia – 38 megapikseliä – ja sommitella, rajata ja suurentaa kunnes kuva on sellainen kuin haluat ja tallentaa sen sellaisessa koossa, että kuvan voi tallentaa ja jakaa.

Ylinäytteistysteknologia mahdollistaa myös aiempaa paremman kuvalaadun vähäisessä valaistuksessa, sillä kameran saatavilla olevan valon määrä on viisinkertainen tavanomaisiin optisen zoomin kameroihin verrattuna. Normaaleissa valaistusoloissakin suorituskyky on entistä parempi, sillä kamera voi käyttää lyhyempiä suljinaikoja, mikä vähentää tärähdyksen vaaraa.

Videotähteyden ABC
Laitteen erinomaiset kuvausominaisuudet ovat läsnä myös videoita kuvattaessa.

Kamera tallentaa 1080p-tarkkuuden videota 30 ruudun sekuntinopeudella kiitos suuren sensorin ja tehokkaan kuvankäsittelyn, joiden ansiosta jopa nelinkertainen zoomaus on mahdollista yksityiskohtia uhraamatta.

Alemmilla resoluutioilla zoomin suorituskyky vain paranee: 720p-tarkkuuden videota voi zoomata kuusinkertaisesti ja HD-tallennuksessa (640 x 360) voi zoomata jopa kaksitoistakertaisesti. Mutta loistava video ei ole mitään ilman ääntä.

Myös äänen saralla Nokia 808 PureView asettaa riman uudelle korkeudelle. Se on maailman ensimmäinen videon tallentamiseen tarkoitettu laite, joka sallii äänittämisen ilman äänen vääristymistä jopa 140 dB voimakkuudella. Tämä mahdollistaa CD-laatuisen stereo-äänen tallentamisen kaikkein hankalimmissakin olosuhteissa.

Se on myös puhelin
Paitsi kamera, Nokia 808 PureView on myös erinomainen puhelin! Sen käyttöjärjestelmä on Nokia Belle -parannuksilla varustettuna. Parannukset tuovat lisää suorituskykyä, personointimahdollisuuksia ja viihdettä, uuden selaimen ja uusimmat Nokia Kartat sekä parannellun tapahtumapalkin. Sen lisäksi puhelin kykenee muuntamaan stereoäänen aidoksi surround-ääneksi ainutlaatuisella Dolby-teknologialla.

Sen näyttö on neljätuumainen ClearBlack AMOLED Gorilla Glass -näyttö, joka tarjoaa avaran ja kirkkaan näkymän kaikissa valaistusoloissa. Laitteen sisällä hyrrää 1,3 GHz:in prosessori. Siinä on 16 GB sisäinen muisti ja lisättynä MicroSD-muistikortilla laitteeseen mahtuu maksimissaan jopa 32 GB:in edestä tilaa kuville ja videoille.

Laite on myös hämmästyttävän taskuunmenevä niin suorituskykyiseksi. Sen ulkomitat ovat 123,9 x 60,2 x 13,9 mm. Kameran kohdalla paksuus on 17,95 mm. Laitteen kokonaispaino on 169 g. Puheaikaa on jopa 6,5 tuntia (3G) ja valmiusaikaa parhaimmillaan 540 tuntia.

PÄIVITYS: Haluatko tietää miten PureView –teknologia toimii? Lataa täältä.

PÄIVITYS2: Käsittelemättömiä kuvia Nokia 808 PureView –puhelimesta. Varoituksen sanana, että tämä on suhteellisen iso tiedosto ladattavaksi.

PÄIVITYS 3: NOKIA 808 PureView–puhelin voitti ”Best of Show”-palkinnon MWC messujen parhaana uutena mobiililaitteena, sarjassa jossa kilpailivat mobiililaitteet, puhelimet ja tabletit. Tämä on luonnollisesti suuri kunnia Nokialle.

PÄIVITYS 4: Zoomissa miehet Nokia Pure View –teknologian takana.

PÄIVITYS 5: Nokia PureView – haastattelussa Damian Dinning.

comments powered by Disqus