Ääni

Follow us

Uncategorized

Valkoinen Nokia Lumia 800 – pian myös Suomessa

Julkaissut Carita Koskinen maaliskuu 01, 2012

0
0

Valkoinen Nokia Lumia 800 – pian myös Suomessa

0
0

Julkaissut Carita Koskinen maaliskuu 01, 2012

ESPOO – Valkoisen Nokia Lumia 800 -älypuhelimen myynti Suomessa alkaa 8. maaliskuuta 2012. Tähän saakka myynnissä on ollut syaanin magentan ja mustan väriset 800-mallit. Ikonisen Lumia 800:n valkoinen väri on upea, häikäisevä ja kiiltäväpintainen korostaen puhelimen puhtaan valkoista luonnetta.

“Olemme erittäin iloisia voidessamme tarjota kuluttajille uuden värivaihtoehdon. Nokia Lumia 800 -älypuhelin kääntää väreillään ja muotoilullaan päät ja tarjoaa parhaat toiminnot sosiaalisten verkostojen ja internetin käyttöön,” sanoo Suomen ja Baltian maiden myyntijohtaja Mauri Pietikäinen.

Miten valkoinen väri on saatu aikaan?

Lumia 800 Windows Phone on kääntänyt päitä julkistuksestaan lähtien viime lokakuussa Nokia Worldissa. Lumia 800 on ensimmäinen todella kiiltäväpintainen puhelin puhtaan valkoisen polykarbonaattirungon onnistuneen suunnittelun ansiosta yhdistyen ainutlaatuiseen kaarevaan ClearBlack –kosketusnäyttöön.

Materiaalit, värit ja viimeistely ovat intohimomme. Niiden on sovittava yhteen,” kertoo Nokian väri- ja materiaalisuunnittelija Tiina Aarras.

Ajatus valkoisesta puhelimesta syntyi N9:n ja Lumia-tuoteperheen puhelinten identiteetistä. “Puhtaan valkoinen pinta on todella vaikea saada aikaan”, Aarras selittää. ”Meidän oli kokeiltava satoja valkoisia pigmenttejä ennen kuin löysimme oikean värin ja peittävyyden.”

Ainutlaatuista valkoisessa Lumiassa on se, että sen runko on läpikotaisin valkoinen, ei siis vain pinnasta. Nokia teki yhteistyötä maailman parhaiden värjäämöjen kanssa löytääkseen täydellisen pigmentin sekoitettavaksi nestemäiseen polykarbonaattiin, josta runko valetaan.

”Nokia Lumian tarina perustuu pelkistämiseen ja selkeyteen. Valkoinen on väreistä kaikkein pelkistetyin. Se myös korostaa parhaiten kiiltävän mustaa näyttöä, jonka tapahtumaruudut herättävät henkiin. Jos valkoisen Lumian panee pöydälle pystyyn, runko melkein katoaa ja musta näyttö näyttää leijuvan ilmassa,” jatkaa Tiina.

Värin aikaansaamiseksi tarvittiin kaksi vuotta jatkuvaa kokeilua ja muokkaamista.

Valkoinen on väreistä ehkä kaikkein puhtain, syvin ja ehdottomin. Jos valkoinen Lumiasi tahriintuu, voit pyyhkäistä sen puhtaaksi laiteen kiiltävän pinnan ansiosta. Laite on todella kestävä ja helppohoitoinen”, tiivistää Tiina Aarras.

Nokia Lumia 800 on nyt valkoisena

Parhaiten Lumia 800 puhelimen ymmärtää kun kokeilee sitä kädessään ja koskettaa sen näyttöä. Lumia 800 -älypuhelimessa on Carl Zeiss -optiikka ja tyylikäs kamera sekä HD-videotoisto. 16GB:n sisäänrakennettu muisti sekä maksutonta SkyDrive -tallennustilaa.

Sosiaalisiin yhteisöpalveluihin pääsee yhdellä kosketuksella ja puhelimesta löytyy myös Windows Live -palvelut, kuten Messenger, sähköposti ja Xbox Live.

Windows Marketplacesta on saatavilla runsaasti sovelluksia viihtymiseen ja työntekoon kuten Elisa Viihde, HS.fi, SportsTracker, Veikkaus, Nordea, HIFK Taskupeto, Jokerit Live, MTV3 Juuri nyt, Ilta-Sanomat, Viiniopas, YLE Radio, NRJ Finland ja The Voice.

Ohuessa 800:ssa on Internet Explorer 9 -selain, 3,7 tuuman kaareva AMOLED ClearBlack -näyttö ja 1,4 gigahertsin prosessori, joka on varustettu laitteistokiihdyttimellä ja erillisellä grafiikkasuorittimella. Vauhtia siis riittää.

Unohtaa ei sovi Nokia Lumia -palveluja, kuten käännös-käännökseltä-opastuksella varustettu Nokia Navigointi. Nokia Musiikki sisältää uutena palveluna Mix Radion, mm. mp3-kaupan rinnalla jossa on reilusti yli sata musiikkikanavaa ilmaiseksi kuunneltavissa.

Käyttäjä voi kätevästi myös paikantaa kadonneen puhelimensa kartalla, etätyhjentää sen sisällön ja lukita laitteen. Äänettömälle säädetyn puhelimen pystyy löytämään vaivatta palauttamalla siihen merkkiäänen Windows Live -palvelun avulla.

Puhelimessa on myös erinomainen antenni, joka estää käyttäjää menettämästä ainuttakaan tulevaa puhelua polykarbonaatin valinnasta metallikuoren sijaan.

Minkä värisen puhelimen sinä valitset: musta, syaani (sinivihreä), magenta (aniliininpunainen) tai uutuusväri valkoinen? Kommenttia saa laittaa tulemaan.

PÄIVITYS: Katso lisää hiukeita kuvia valkoisesta Nokia Lumia 800:sta.

comments powered by Disqus