Ääni

Follow us

Uncategorized

Lapsille suunnatuista sovelluksista koko perheelle iloa

Julkaissut juuso maaliskuu 14, 2012

0
0

Lapsille suunnatuista sovelluksista koko perheelle iloa

0
0

Julkaissut juuso maaliskuu 14, 2012

ESPOO – Nokian Lumia-älypuhelimille on tarjolla lukuisia sovelluksia, jotka sopivat perheen pienimpien ajanvietteeksi, oppimisvälineiksi ja viihteeksi. Nämä sovellukset löytyvät kätevästi Windows Phone Marketplacesta omalta sivultaan. Tässä pieni katsaus valikoimaan.

Ehkä yleisimpiä lapsille suunnattuja sovelluksia ovat piirtämiseen ja värittämiseen liittyvät palvelut. Windows Phone Marketplace on pullollaan perinteisenvärityskirjan erilaisia mukaelmia, mutta myös piirtämistä ja värittämistä älypuhelimen ominaisuuksia kekseliäästi hyödyntäen elävöittäviä palveluja.

Esimerkiksi Draw Free!:n avulla käyttäjä voi piirtää ja värittää kuvia erilaisten työkaluosoittimien avulla, mutta myös lisätä sovelluksen tarjoamiin valmiisiin piirustuksiin erilaisia värejä, eläimiä tai vaikka hauskoja värikkäitä tähtiä ja sateenkaaria. Erilaisten valmiiden kuvien ja leikekirjamaisten värielementtien kirjo on kattava.

Ilmaisiksi saatavilla oleva Draw Free! hyödyntää myös älypuhelimen kameraominaisuuksia ja sosiaalisia verkkoja, sillä käyttäjä voi ladata ruudulle kuvia puhelimen muistista tai ottaa sillä kuvan, johon voi sitten lisätä värejä ja efektejä mielensä mukaan. Näin perheen pienimmille voi vaikka antaa tehtäväksi omasta suosikkilelusta tai leikkipaikasta otetun kuvan täyttämisen väreillä ja metkoilla lisäyksillä.

Nokia Lumia -älypuhelimen omistavat voivat viihdyttää lapsia myös yksinkertaisilla ajanvietesovelluksilla. Esimerkiksi Sound Painter on hyvin yksinkertainen, pikkulapsille sopiva maalaamista ja kilisevää äänimaailmaa yhdistelevä sovellus, joka tekee puhelimesta vuorovaikutteisen helistiminen: käyttäjän tarvitsee vain vetää sormellaan pitkin ruutua ja sovellus tuottaa ääniä ja erilaisia värejä. Samankaltaista ajanvietettä tarjoaa myös Touch Fireworks, joka tuo näpäytyksellä ruudulle erivärisiä ilotulituksia. Nämä eivät ehkä ole maailman monimutkaisimpia sovelluksia, mutta ne vangitsevat perheen pienokaisen huomion.

Jos taas perinteisiä lautapelejä tai erilaisia korttipelejä ei ole saatavilla, löytyy Nokia Lumia -älypuhelimille myös useita lapsille suunnattuja muistipelejä tai äänen ja kuvan yhdistämiseen perustuvia sovelluksia, joiden teemoina ovat niin eläimet kuin erilaiset vempaimet ja koneet

Jos taas perheessä on jo kouluikäisiä lapsia, löytyy Windows Phone Marketplacesta useita sovelluksia, joilla voi kehittää omia kykyjä esimerkiksi matematiikassa tai kielissä. Omassa testailussani mielenkiintoiselta vaikutti ainakin Math 4 Kids, jonka käyttäjä voi opetella yhteen- ja vähennyslaskua, kertomista ja eri numeroiden kertotauluja, sekä jakolaskua. Koska ohjelma antaa käyttäjän valita, miten suurilla luvuilla laskelmia tehdään, voi sen esittämien pulmien vaikeustasoa mukauttaa lapsen osaamista vastaavaksi.

Math 4 Kids asettaa laskutehtävät käyttäjän eteen useamman tehtävän sarjana ja antaa sekä äänimerkitse että tekstin välityksellä palautetta onnistumisesta. Tämä on kätevää, sillä muuten englanninkielisen sovelluksen käyttäminen ei välttämättä onnistuisi ainakaan kaikkein pienimmiltä koululaisilta. Sovellusta voi kuitenkin käyttää vaikka kieliopintoja ei vielä olisikaan takana, kunhan vain joku vanhempi perheenjäsen tekee sovelluksen alkuasetukset tai opettaa, mitä alussa olevien valikoiden symbolit tarkoittavat.

Jos juuri nämä sovellukset eivät ole teidän perheenne lasten mieleen, kannattaa silti tutustua Windows Phone Marketplacen tarjontaan, sillä valikoima on todella kattava. Ovatko lukijamme testanneet perheen pienimmille suunnattuja sovelluksia? Mitkä ovat suosikkinne?

comments powered by Disqus