Ääni

Follow us

Uncategorized

Jääkiekkoa luurin täydeltä

Julkaissut juuso maaliskuu 15, 2012

0
0

Jääkiekkoa luurin täydeltä

0
0

Julkaissut juuso maaliskuu 15, 2012

ESPOO – Tänään päättyvän jääkiekon SM-liigan runkosarjan myötä saadaan päätökseen kuusi kuukautta kestäneen kilpailun ensimmäinen vaihe. Ennen jatkopelejä on syytä tutustua muutamiin jääkiekkoaiheisiin sovelluksiin, joita on saatavilla Nokia Lumia -älypuhelimiin Windows Phone Marketplacesta.

Kerroimme aikaisemmin Suomen markkinoille varta vasten lokalisoiduista mobiilisovelluksista, jotka ovat saatavilla Nokia Lumia -älypuhelimille. Näiden sovellusten joukossa ovat myös helsinkiläisjoukkueiden Jokereiden ja HIFK:n faneilleen luomat sovellukset, Jokerit Live ja HIFK Taskupeto, jotka tarjoavat näiden joukkeiden toiminnasta kiinnostuneille komean paketin palveluja.

Molemmista sovelluksista löytyy ottelujen liveseurannan lisäksi tietoa SM-liigan tuloksista ja sarjatilanteesta, sekä yksityiskohtaisempaa tilastotietoa. Jos haluat esimerkiksi katsoa, kuinka SM-liigan maalivahdit ovat otteluista selviytyneet, tai kuka pelaajista on sarjataulukon pistekuningas, on tieto kätevästi parin Nokia Lumia älypuhelimen näytön kosketuksen päässä.

Sovelluksissa on myös yksityiskohtaisempaa tietoa joukkueiden pelaajista. Jokerit Livessä pelaajien esittelyjä löytyy niin aloitusnäkymän sivulta minä, me, jokerit, kuin myös aloitusmenun joukkue -kohtaa klikkaamalla ja valitsemalla sieltä pelaajat -välisivun. HIFK:n Taskupeto -sovelluksessa pelaajien esittelyt löytyvät myös aloitusnäkymän perhealbumi-sivulta sekä joukkue -otsikon alta, pelaajat -välisivulta. Tilastojen ja pelaajien perustietojen kuten pelinumeron tai kätisyyden lisäksi sovellus tarjoaa lyhyen kuvauksen esimerkiksi valitun pelaajan vapaa-ajan harrastuksista ja mielenkiinnonkohteista.

Molemmissa sovelluksissa on myös uutiset -osio, josta löytyvät ajankohtaisimmat joukkuetta koskevat uutiset. Myös seurojen toimintaa sosiaalisessa mediassa voi seurata kytkemällä sovelluksen Facebook-tiliinsä. Näin käyttäjä voi osallistua muiden fanien kanssa joukkuetta koskeviin keskusteluihin ja kilpailuihin niiden Facebook-sivuilla.

SM-liigan tilanteita ja ottelutulosten kehittymistä voi kuitenkin seurata älypuhelimille tehdyllä sovelluksella, vaikkei olisi kummankaan pääkaupunlaisjoukkueen kannattaja. Windows Phone Marketplacesta löytyy nimittäin SM-liiga Tulokset -sovellus, joka sisältää tulospalvelun, josta näkyvät niin meneillään olevien otteluiden tulosseuranta, kuin menneiden otteluiden tulokset. Lisäksi sovellus näyttää SM-liigaan liittyviä uutisia ja sarjataulukon, sekä tulevat ottelut. Myös joukkuiden kokoonpanot löytyvät sovelluksesta.

Vaikka SM-liiga Tulokset ei olekaan SM-liigan virallinen sovellus, on se kätevä tulosseurannan ja jääkiekkoaiheisten uutisten seuraamisen apuväline. Sovellus on myös ilmainen ja 40 arvioijaa on arvioinut sen keskiarvosanaksi 4 ja puoli tähteä Windows Phone Marketplacessa, joten käyttäjät vaikuttavat olevan siihen tyytyväisiä.

Millaisia jääkiekkoa tai muita urheilulajeja käsitteleviä sovelluksia lukijamme käyttävät?

comments powered by Disqus