Ääni

Follow us

Ihmiset ja ilmiöt

Katsaus Nokia Musiikki -palveluun

Julkaissut arttu maaliskuu 20, 2012

0
0

Katsaus Nokia Musiikki -palveluun

0
0

Julkaissut arttu maaliskuu 20, 2012

ESPOO – Nokia Lumia 800 -laitteen markkinoilletulon myötä Nokia Musiikki –palvelu on uudistunut. Voisimme hyvin jopa puhua muutamasta uudesta palvelusta.  Katsoimmekin täten aiheelliseksi katsastaa hieman tarkemmin, mitä kaikkea Nokia Musiikki tällä hetkellä pitää sisällään.

Nokia Musiikki – kattava ja monipuolinen tapa nauttia musiikista

Nokia Lumia 800 -laitteen markkinoilletulon myötä myös Nokia Musiikki uudistui ja samalla lanseerasimme palveluun useita uusia ominaisuuksia. 15 miljoonan kappaleen katalogi tarjoaa edelleen Suomen kattavimman MP3-kaupan kotimaisen musiikin osalta. Tärkeämpänä uudistuksena Lumia-laitteiden myötä Nokia Musiikkiin tuotiin kuitenkin Mix Radio -radiostreaming-palvelu, joka hyödyntää MP3-kaupan katalogia.

Nokian viihdepalveluista Suomessa vastaava Niina Lehtinen kertoo, että Mix Radiossa hienoa on sen yksinkertainen käyttöönotto ja paikallinen uskottavuus.

Mix Radiossa on hienoa se, että se on ilmainen, päivittyvä, lokaali radiostreaming-palvelu, joka tulee jokaisen Lumia-laitteen mukana. Kun otat Lumian paketista, sinulla on tuhansia tunteja valmiiksi räätälöityjä kanavia kuunneltavissasi, myös offline-tilassa, ilmaiseksi, kommentoi Lehtinen.

Mix Radio

Mix Radio löytyy esiasennettuna jokaisesta Nokia Lumia -laitteesta, eikä vaadi erillistä rekisteröintiä. Kuunneltavaakin palvelussa riittää yli kahdensadan jatkuvasti päivittyvän kanavan verran. Mix Radio on jokaisen uudesta musiikista kiinnostuneen tai viihdekuuntelijan oiva kumppani, ja palvelun sisältöä eli kanavia päivitetään jatkuvasti. Seuraavassa kevyt listaus Mix Radion ominaisuuksista ja herkuista.

Kanavat

Tällä hetkellä Suomessa on yli 200 erilaista Mix Radio -kanavaa, jotka on rakennettu erilaisten teemojen ja musiikkigenrejen mukaan. Jokaisessa kanavassa riittää kuunneltavaa kolmesta kymmeneen tuntia musiikkia, ilmaiseksi. Pelkästään kotimaista musiikkia sisältäviä kanavia on tällä hetkellä yli kymmenen.

Uutena sisältönä Mix Radiosta löytyy Julkkisten suosikit -kategoria. Käytännössä eri julkisuudenhenkilöt tekevät palveluun kanavan omista suosikkibiiseistään tai kappaleista, jotka ovat vaikuttaneet heidän uraansa ja elämäänsä. Tällä hetkellä palvelusta löytyy muun muassa Lady Gagan, Pearl Jamin, Lana Del Rayn ja Rihannan tekemät kanavat. Luonnollisesti tähän kategoriaan on tulossa lähiaikoina lisää kanavia. Myös kotimaisten artistien kanssa työstettyjä kanavia tullaan lisäämään.

Offline-tila

Mix Radio tarjoaa mahdollisuuden ladata neljä kanavaa myös offline-käyttöä varten. Et siis tarvitse verkkoyhteyttä kanavien kuunteluun. Ominaisuus on varsin mainio, mikäli et pääse jatkuvasti verkkoon tai matkustat alueella, jossa ei ole pääsyä verkkoon, esimerkiksi lentokoneessa. Offline-kanavia voit kuunnella 30 päivää, kunnes laite pyytää sinua päivittämään sisällön tai vaihtamaan kanavat uusiin.

Artistikanava

Mix Radion Artistikanava-ominaisuus tarkoittaa käytännössä sitä, että palvelu rakentaa sinulle oman kanavan perustuen valitsemaasi suosikkiartistiin tai suosikkiartisteihin. Artistikanava soittaa valitsemasi artistin sekä vastaavanlaisten artistien kappaleita. Artistikanavia voi rakentaa periaatteessa myös niin monta kuin haluaa.

Oma kanava

Toiminnallisuus muistuttaa muistakin musiikkipalveluista tuttua scrobblaus-toimintoa, joka skannaa koneellasi olevan musiikin ja tekee sen kautta juuri sinulle sopivia suosituksia. Sovellus skannaa musiikkikokoelmasi muutamassa sekunnissa ja selvittää mistä kappaleista, artisteista ja genreistä pidät. Tämän jälkeen ominaisuus lähtee soittamaan sinulle musiikkia edellisten pohjalta.

Mix Radion musiikki pohjautuu Nokia Musiikin MP3-kaupan katalogiin ja kuuntelutilanteessa jokainen kappale on myös ostettavissa muutamalla klikillä.

Keikat-palvelu

Keikat on osa Nokia Musiikkia oleva palvelu, jonka avulla löydät sinua lähellä olevat keikat. Kuka artisti soittaa missä ja milloin? Palvelu käyttää laitteen GPS-yhteyttä ja tarjoaa keikkoja aina muutaman viikon eteenpäin. Pystyt myös jakamaan keikkoja Facebookiin tai sähköpostilla.

Palvelun kautta on myös helppo navigoida keikkapaikalle, ja joissakin tapauksissa pystyt ostamaan keikalle lipun suoraan laitteellasi. Keikkapaikkoja on saatavilla aina Hartwall-areenasta ravintola Kuudennen linjan kautta Pihlajanmäen nuorisotalolle. Totta kai palvelusta löytyy myös suosituimmat helsinkiläiset rock-klubit kuten Tavastia, Bar Loose tai On the Rocks. Keikat toimii kaikkialla Suomessa, mutta tarjonta määrittyy lähellä olevien keikkapaikkojen mukaan.

MP3-kauppa

Kaiken edellisen lisäksi Nokia Musiikki on myös MP3-kauppa, jonka katalogiin kuuluu peräti 15 miljoonaa kappaletta. Samalla kaupasta löytyy Suomen laajin kotimaisen musiikin tarjonta. Palvelu erottuu muista kilpailijoista myös siinä, että katalogista löytyy pienimpien indie-yhtiöiden tuotantoa yhtä lailla kuin suurten levy-yhtiöiden musiikkia. MP3-kaupasta on olemassa mobiili- ja web-versio. Mobiiliversiossa musiikin ostaminen tapahtuu suoraan Nokia-tilin kautta esimerkiksi Mix Radiossa muutaman klikkauksen kautta. Web-puolella itse kaupan lisäksi palvelusta löytyy soittolistakeskus sekä artistien kokoamia soittolistoja.

[Kuvassa Mix Radio -tiimi, joka on sijoittunut Bristoliin. Mix Radiota työstetään myös paikallisesti eri maissa.]

Kaiken kaikkiaan Nokia Musiikki on äärettömän monipuolinen, hieno ja ilmainen musiikkipalvelu, joka kannattaa ehdottomasti ottaa käyttöön jo tänään. Etenkin jos olet Nokia Lumia -laitteen tuore omistaja. Allekirjoittanut suosittelee Flow Festival -kanavien kuuntelua lähiaikoina. Mielellään Nokia Play 360 -kaiuttimen kautta.

Ovatko lukijat jo ottaneet Nokia Musiikki -palvelun haltuunsa?

comments powered by Disqus