Ääni

Follow us

Uncategorized

Mix Radion kotimaiset kanavat

Julkaissut arttu maaliskuu 23, 2012

0
0

Mix Radion kotimaiset kanavat

0
0

Julkaissut arttu maaliskuu 23, 2012

ESPOO – Kävimme aikaisemmin tällä viikolla läpi mitä kaikkea Nokia Musiikki -palvelu pitää nykyisin sisällään. Tänään puolestaan otamme kevyen katsauksen jokaisesta Nokia Lumia -laitteesta löytyvän Mix Radion kotimaiseen kanavatarjontaan.

Tarjolla kymmenen täysin kotimaista kanavaa

Nokia Musiikin katon alta ja kaikista Nokia Lumia -laitteista löytyvä Mix Radio -palvelu sisältää kymmenen pelkästään kotimaisesta musiikista koostuvaa kanavaa. Kahdeksan Mix Radion kotimaista kanavaa löytyy palvelun Kotimaiset-kategorian alta ja loput kaksi vielä tällä hetkellä Uudet kanavat -kategoriasta. Kanavia päivitetään jatkuvasti ja palvelusta toki löytyy myös muita kanavia, jotka sisältävät kotimaista musiikkia.

“Paikallinen merkityksellisyys paras tapa palvella”

Kotimaisten kanavien lisääminen palveluun ei ole itsestäänselvyys. Kanavia työstetäänkin jatkuvasti kotimaisten artistien ja levy-yhtiöiden kanssa hyvässä yhteistyössä. Suomen viihdepalveluista vastaava Niina Lehtinen kertoo miksi juuri suomalaisen musiikin saattaminen Mix Radioon on tärkeää.

– Suomalaiset kuuntelevat kotimaista musiikkia todella paljon. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että Suomessa myydystä musiikista suuri osa on suomalaista. Olemme myös Mix Radion kuuntelijalukujen perusteella kyenneet arvioimaan, että kotimainen musiikkia kiinnostaa ja haluamme palvella asiakkaitamme paikallisesti mahdollisimman hyvin, kertoo Niina Lehtinen.

Mix Radion lanseeraus Suomessa on otettu ilolla vastaan myös kotimaisen levy-yhtiön puolella. Warner Music Finlandin toimitusjohtaja Niko Nordström pitää Nokiaa myös tärkeänä yhteistyökumppanina.

– Meistä on hienoa, että Nokia kehittää yhdessä musiikkialan kanssa uusia musiikkipalveluita, kuten Mix Radiota, joka on hyvä palvelu! Erityisen iloisia olemme myös siitä, että Mix Radiossa on kotimainen musiikki vahvasti esillä, Nordström kommentoi.

– Isona toimijana Nokia on tärkeä kumppani kotimaisille artisteille ja musiikkiyhtiöille ja toivomme, että Nokia olisi myös jatkossa aktiivinen musiikkipalveluiden tarjoaja, Nordström jatkaa.

Nordström kertoo myös omien Mix Radio -kokemustensa olleen erittäin positiivisia.

– Pidin siitä, että palvelun käyttöön ottaminen oli helppoa ja kuuntelun pystyi aloittamaan välittömästi kun oli ottanut Lumian paketista. Lisäksi tapa jolla Mix Radio on toteutettu kannustaa uuden musiikin löytämiseen.

Seuraavassa vielä lyhyt katsaus kolmeen Mix Radion kotimaiseen kanavaan, olkaa hyvä.

Suomimetal

Mix Radion Suomimetal-kanava sisältää kohtuullisen tiukin kriteerein valittua kotimaisten metallibändien musiikkia kautta aikain. Suomimetal-kanava onkin rakennettu paikallisin voimin. Fintroll, Revend Bizarre, Turmion Kätilöt, Teräsbetoni, Doom Unit, Godsplague, Ensiferum, MyGrain. Siinäpä muutamia kanavalla soivia artisteja.

Koska Suomi tunnetaan maailmalla raskaan metallin maana, Suomimetal-kanava on levinnyt myös eri maiden Mix Radioihin. Tällä tavoin paikallista osaamista pyritään hyödyntämään myös maailmanlaajuisella tasolla. Yhtä lailla Argentiinan Tango-kanava voisi soida jonain päivänä suomalaisessa Mix Radiossa.

Kotimainen lastenmusiikki

Mix Radion Kotimainen lastenmusiikki -kanavalla on kuultavissa artisteja, jotka tekevät pelkästään lasten musiikkia tai kotimaisten artistien yksittäisiä kappaleita, joita he ovat tehneet esimerkiksi lastenmusiikki-kokoelmiin. Esimerkiksi Haloo Helsinki!, Jenni Vartiainen, PMMP tai Ella ja Aleksi ovat artisteja, joita saatat Kotimainen lastenmusiikki -kanavalla kohdata.

Kanava toimii mainiosti esimerkiksi matkalla kesämökille tai missä tahansa lasten juhlissa.  Mix Radiosta löytyy erikseen myös Teinibileet-kanava, jossa on myös ulkomaista musiikkia.

Tanssia ja Iskelmää

Nimensä mukaisesti Mix Radion Tanssia ja iskelmää -kanava sisältää kotimaisten  iskelmäartistien ja iskelmävivahteisten popartistien musiikkia. Kanavalla soi kappaleita, joita voisit kuvitella kuulevasi vaikkapa Iskelmä-radiosta. Tuure Kilpeläistä, Arttu Wiskaria, Jari Sillanpäätä mutta myös toki vanhempaa kuten  Eino Gröniä, Jamppa Tuomista ja Tapani Kansaa kanavalta löytyy.

Mix Radion kotimaiset kanavat ovat ehdottomasti tarkastamisen arvoisia mikäli kotimainen musiikki vaan maistuu. Mainittakoon nyt vielä, että Mix Radio löytyy kaikista Nokia Lumia -laitteista ja on täysin ilmainen palvelu.

Minkälaisia kanavia te, rakkaat lukijat, toivoisitte Mix Radio -palveluun tulevaisuudessa? Allekirjoittanut suosittelee Mix Radion tuoretta Euroviisut-kanavaa.

Tags
comments powered by Disqus