Ääni

Follow us

Ihmiset ja ilmiöt

Nokialle kunniamaininta Innovation Mill -ohjelman tukemisesta

Julkaissut juuso maaliskuu 23, 2012

0
0

Nokialle kunniamaininta Innovation Mill -ohjelman tukemisesta

0
0

Julkaissut juuso maaliskuu 23, 2012

Eilen vietettiin kiinteistöihin ja toimitilavuokraukseen sekä palveluiden tuottamiseen erikoistuneen Technopolis Oy:n 30-vuotisjuhlaa Oulussa. Juhlassa palkittiin myös 22 uuttaa yritystä Suomeen luoneen Innovation Mill -ohjelman taustavaikuttajia. Yksi neljästä kunniamaininnalla palkitusta on Nokian Esko Aho.

Innovation Mill on uusien yritysten luomiseen tähtäävä ohjelma, jossa muualla hyödyntämättä jääneitä keksintöjä ja teknologisia ideoita hyödynnetään uusien yritysten hyväksi. Tähän mennessä ohjelman kautta on syntynyt 22 uutta yritystä, jotka ovat saaneet myös kansainvälistä tunnustusta. Lukijoillemme entuudestaan tuttua Sport Tracker -sovellusta valmistava Sport Tracker Technologiesin palvelu valittiin vuonna 2009 maailman parhaaksi internet-palveluksi ja Newelo Oy:n palvelu palkittiin 2010 maailman parhaana uuden median tuotteena.

Nokian käyttämättömiä ideoita, hyödyntämättömiä keksintöjä ja teknologian lisensointia on hyödynnetty ohjelmassa muuttamalla ne uusiksi kansainvälisiksi tuotteiksi ja palveluiksi. Esimerkiksi Sports Trackerin kehittäjät ovat hyödyntäneet tuotteessaan Nokialla käyttämättömäksi jääneitä konsepteja. Nokian yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Esko Aho on kehityksestä innoissaan ja otettu saamastaan tunnustuksesta:

”Olen iloinen Innovation Mill-ohjelman menestyksestä ja saamastamme tunnustuksesta. Samalla haluan korostaa, että olemme vasta alussa. Nokia haluaa kutsua myös muut suomalaiset yritykset mukaan mahdolliseen jatkohankkeeseen. Mielestäni on osa hyvää yrityksen yhteiskuntavastuuta antaa hyödyntämättä jääneet keksinnöt suomalaisen työllisyyden ja yritystoiminnan tukemiseen”, Esko totesi kunniakirjan vastaanottamisen yhteydessä.

Myös Technopoliksen toimitusjohtaja Keith Silverang kiitteli Nokian panosta Innovation Millin kehityksessä.

”Hankkeen käynnistysvaiheessa Nokian sitoutumisella oli suuri merkitys, ja nyt on aika saada mukaan myös muut suomalaiset suuryritykset. Uskomme, että pystymme yhteistyössä synnyttämään uuden kansallisen tahtotilan ja toimintamallin uusien yritysten sekä tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen”, Keith sanoo.

Innovation Millin pääkoordinaattorina on toiminut Technopolis, ja rahoituksesta on vastannut Tekes yhdessä kymmenen kaupungin kanssa.

comments powered by Disqus