Ääni

Follow us

Ihmiset ja ilmiöt

Nokia Lumia 800:n ohjelmistopäivitys tuo lisää potkua akkuun

Julkaissut Dinesh Subramaniam maaliskuu 28, 2012

0
0

Nokia Lumia 800:n ohjelmistopäivitys tuo lisää potkua akkuun

0
0

Julkaissut Dinesh Subramaniam maaliskuu 28, 2012

GLOBAALI – Viime vuoden lopulla olleesta Nokia Lumia 800:n ensijulkistamisesta lähtien ohjelmistopäivitykset ovat tuoneet puhelimeen parannuksia. Suomessa ensimmäinen ohjelmistopäivitys julkaistiin helmikuun puolessavälissä.

Nokia Lumia 800:n uusi ohjelmistopäivitys (joka kulkee tällä kertaa nimellä 1600.2487.8107.12070) tuo huomattavia parannuksia akunkestoon ja virranhallintaan. Julkaisupäivä oli alun perin 18. huhtikuuta, mutta sitä on onnistuttu hieman aikaistamaan.

Ennen kuin kukaan lukijoistamme ryhtyy innoissaan yhdistämään Lumia 800 -puhelintaan Mac- tai PC-tietokoneeseensa, on hyvä huomioida, ettei päivitystä julkaista samanaikaisesti koko maailmassa. Prosessi alkaa tänään (28.maaliskuuta) ja kestää kaikkiaan neljä viikkoa.  Seuraavat julkaisupäivät ovat 4. huhtikuuta, 11. huhtikuuta ja 18. huhtikuuta. Täältä englanninkieliseltä sivustolta voi tarkistaa, onko päivitys jo saatavana Suomessa tai omalla palveluntarjoajalla.

Jos ei ensimmäisessä eikä edes toisessa erässä näy omaa palveluntarjoajaa, ei pidä vaipua epätoivoon. Jokainen Windows Phone –päivitys on saatavilla Zunen tai Macissa vastaavasti Windows Phone 7 Connectorin kautta. Tätä voisi verrata vaikkapa lammaslauman ohjaamiseen portin kautta uusille laitumille. Sellaista Windows Phone-älypuhelimen kehittäminen laitevalmistajan kannalta on: tasapainoilua sen välillä, mitä voi tehdä ja mitä haluaisi tehdä, mitä voi tarjota nyt ja mitä myöhemmin.

Halusimme kuitenkin saada ohjelmapäivityksen liikkeelle niin pian kuin mahdollista, vaikka julkaisua ei voidakaan toteuttaa samanaikaisesti kaikilla markkinoilla. Jokainen palveluntarjoaja myös testaa ja hyväksyy uuden ohjelmiston ensin, mikä vaikuttaa lopulliseen julkaisupäivään.

Nokia Äänen saamien tietojen mukaan päivitysten lataukset alkavat Suomessa 28. maaliskuuta lähtien mustien ja valkoisten laitteiden osalta. Syaanin ja magentan väristen älypuhelimien päivitykset tulevat saataville seuraavassa erässä eli 4. huhtikuuta alkaen.

Se siis ohjelmistopäivityksen aikataulusta ja syistä portaittaiseen julkaisuun; siirtykäämme mehukkaampaan aiheeseen, eli siihen, mitä kaikkea uusi ohjelmistopäivitys tuo tullessaan.

Olemme kuunnelleet korva tarkkana käyttäjien toiveita: parempi akkukesto on se mitä haluttiin. Ja se myös saadaan. Ohjelmisto pistettiin tiukkoihin testeihin, joiden avulla saatiin  aikaan merkittäviä parannuksia akunkestossa, olipa kyse sitten puheajasta 3G-verkoissa, nettiselailusta wlan-yhteydellä, musiikinkuuntelusta tai ylipäätään vain käyttöajasta. Sisäiset testauksemme osoittivat niin ikään, että vastaavalla akun kapasiteetilla varustettuihin älypuhelimiin (Lumia 800:ssa on 1450 mAh:n akku) verrattuna Lumia 800 on nyt akunkestoltaan huippuluokkaa keskeisempien mittarien perusteella, joihin mittauksissamme keskityimme.

Päivitin oman puhelimeni, ja sen akku on nyt parin viime viikon aikana kestänyt keskimäärin 25-30 tuntia päivittäisellä käytölläni, johon kuuluu lukemattomia puheluita ja tekstiviestejä, netinkäyttöä, kolme sähköpostitiliä, hiukan musiikkia työmatkoilla, GPS:n käyttöä (Nokia Navigointi ja Nokia Kartat) – ja lentomoodi noin viiden tunnin ajan, kun nukun. En kuitenkaan voi väittää olevani virrantuhlari missään toiminnossa.

Akunkeston lisäksi olemme parantaneet bassoääntä, jotta äänenlaatu on entistä nautittavampi kuunnellessa Nokia Musiikkia. Myös softanäppäinten kirkkautta on parannettu.

Monia varmasti kiinnostaa tietää milloin verkkoyhteyden jako WiFI:n kautta tulee saataville.  Vielä emme voi vahvistaa ajankohtaa, mutta sen verran voimme selventää, että se on tuloillaan. Toivottavasti olette kanssamme samaa mieltä näistä parannuksista, jotka olemme asettaneet etusijalle tähän päivitykseen.

Toivomme entistä nautinnollisempia hetkiä Nokia Lumia 800-laitteen seurassa uuden ohjelmistopäivityksen ansioista, ja kuten aina muutenkin, mielellämme kuulemme ajatuksianne kommenttien muodossa.

comments powered by Disqus