Ääni

Follow us

Uncategorized

Suomalaisyritykset valmistautuvat siirtymään Windows Phoneen

Julkaissut Heidi maaliskuu 30, 2012

0
0

Suomalaisyritykset valmistautuvat siirtymään Windows Phoneen

0
0

Julkaissut Heidi maaliskuu 30, 2012

ESPOO – Marketvisio julkaisi maaliskuun alussa tutkimuksen älypuhelinten ja mediatablettien käytöstä suomalaisissa yrityksissä. Sen mukaan suurin osa yrityksistä käyttää tällä hetkellä älypuhelimia, joiden käyttöjärjestelmänä on Nokian Symbian. Laitekannan muuttuessa yritykset valmistautuvat kuitenkin siirtymään muihin käyttöjärjestelmiin. Suosituin vaihtoehto on tulevaisuudessa Nokian laitteilla toimiva Windows Phone.

Suomalaisyritykset ovat tähän saakka olleet varsin uskollisia Symbianille; sitä käyttää peräti 93% suomalaisista organisaatioista. Vain 7% yrityksistä ei käytä Symbiania, ja 6% ei käytä mitään älypuhelimia. Joissakin yrityksissä käytetään rinnakkain useampia eri järjestelmiä, ja tämä trendi tulee jatkumaan myös vastaisuudessa.

Nokia ilmoitti helmikuussa 2011 ryhtyvänsä käyttämään Windows Phonea älypuhelintensa pääasiallisena käyttöjärjestelmänä, ja yrityksen ensimmäinen Windows Phone, Nokia Lumia 800, saapui Suomen markkinoille tämän vuoden helmikuussa.

72% vastanneista yrityksistä suunnitteleekin päivitystä mobiililaitteisiin liittyvään ohjeistukseensa tämän vuoden ensimmäisen puoliskon aikana. Tyypillisin syy ohjeistuksen päivitykselle on vastaajien mukaan laitemallien muuttuminen.

Nokian kannalta tutkimus lupaa hyvää, sillä suomalaisyritysten suosituin käyttöjärjestelmä tulevaisuudessa on Nokian laitteilla oleva Windows Phone. Kakkossijaa pitää muilla laitteilla toimiva Windows Phone, ja seuraavaksi tulevat järjestyksessä Applen iOS, Android, Symbian, MeeGo sekä BlackBerry.

Marketvisio suosittaa, että kaikkien laajamittaiseen mobiilikäyttöön tarkoitettujen yrityssovellusten tulisi jatkossa tukea tarjolla olevia käyttöjärjestelmiä mahdollisimman laajasti.

comments powered by Disqus