Ääni

Follow us

Yhteiskuntavastuu

Osallistu Earth Hour –tapahtumaan sammuttamalla valot tunniksi

Julkaissut Karen Bartlett maaliskuu 31, 2012

0
0

Osallistu Earth Hour –tapahtumaan sammuttamalla valot tunniksi

0
0

Julkaissut Karen Bartlett maaliskuu 31, 2012

GLOBAALI – Jos maapallo pitäisi pelastaa tunnissa, mitä voisi tehdä? Aluksi voisi vaikkapa sammuttaa valot. Tänä vuonna Earth Hour kokoaa miljardit ihmiset yli sadassa maassa, kaikissa maanosissa – ja mukana on tietysti myös Nokia.

Earth Hour on ilmastotapahtuma, jonka ympäristöjärjestö WWF perusti vuonna 2007 tavoitteenaan ilmaista huolensa ilmastonmuutoksesta ja luonnonvarojen hupenemisesta. Ideana on, että ihmiset eri puolilla maailmaa sammuttavat kaikki mahdolliset valot tunniksi samana päivänä.

Ensimmäisen Earth Hour järjestettiin Sydneyssä, Australiassa, ja osallistujia oli yli kaksi miljoonaa. Viime vuonna osallistujia oli jo arviolta 1,8 miljardia yli viidessätuhannessa kaupungissa. Valot sammutettiin muun muassa Pekingin Kielletystä kaupungista, Eiffelin tornista, Kapkaupungin Pöytävuorelta ja San Franciscon Golden Gate -sillasta.

Valojen sammuttaminen on kuitenkin vasta alkua, ja maailman pelastamiseen tarvitaan muutakin kuin yksittäisiä tapahtumia. Tapahtumaa ideoimassa olleen WWF:n kampanjavastaavan Andy Ridleyn mukaan Earth Hourin haasteena ei enää ole vain saattaa ihmisiä yhteen vaan antaa heille syy olla yhteydessä toisiinsa.

“Earth Hour on jo hyvin tunnettu tapahtuma, ja lukemattomat ihmiset sammuttavat valonsa joka vuosi maaliskuun lopussa. Yksi tunti ei välttämättä enää riitä”, Ridley sanoo.

Nokia osallistuu Earth Hour -tapahtumaan ja sammuttaa valot useissa toimipisteissään ympäri maailman lauantaina 31.3. puoli yhdeksältä illalla. Nokian toiminta ympäristön hyväksi on kuitenkin huomattavasti laajempaa. Ympäristöä koskeva työmme perustuu ympäristön huomioonottoon kaikkien tuotteidemme koko elinkaaren ajan ja vuodesta 2006 Nokia on noudattanut tiukkaa ilmastostrategiaa.

Strategiassa käsitellään Nokian tuotteisiin ja toimintaan liittyvää energiankulutusta ja päästöjä sekä asetetaan tavoitteet niiden vähentämiseksi.

Nokia haluaa näyttää tietä myös ympäristöasioissa. Esimerkiksi Nokia-puhelinten hiilijalanjälki jopa puolittui vuosina 2000–2010. Nokia on tehnyt myös paljon muuta ympäristön hyväksi, näyttäen tietä uusiutuvien raaka-aineiden, energiatehokkaiden latureiden, pienempien pakkausten ja tehokkaampien kuljetusjärjestelmien käytössä. Kaikki ne ovat tärkeitä tekijöitä ympäristökuormituksen vähentämisessä.

Toisaalta jokainen Nokia-laite on monikäyttöinen: sillä voi kuvata, surffata netissä ja kuunnella musiikkia. Niinpä riittää, kun ostaa vain yhden laitteen ja lataa sitä – ei neljää tai viittä.

Kannattaa siis kaikin mokomin osallistua tänä iltana Earth Hour -ilmastotapahtumaan sammuttamalla valot tunniksi. Kannattaa kuitenkin myös miettiä, mitä kaikkea muuta ympäristön hyväksi voi tehdä.

comments powered by Disqus