Ääni

Follow us

Liiketoiminta

Nokia 808 PureView ja Nokia Rich Recording tuovat puhelimeen aidon stereoäänen

Julkaissut Adam Fraser huhtikuu 13, 2012

0
0

Nokia 808 PureView ja Nokia Rich Recording tuovat puhelimeen aidon stereoäänen

0
0

Julkaissut Adam Fraser huhtikuu 13, 2012

GLOBAALI – Nokia 808 PureView -puhelimessa on kamera, joka kerrassaan räjäyttää tajunnan. Tämä on varmasti tullut selville Nokia Ääntä seuraaville lukijoille. Paitsi, että Nokia 808 PureView yhdistää 41 megapikselin kameralla pikseleitä pure-pikseleiksi, se myös hyödyntää Rich Recording -tekniikkaa korkealaatuiseen äänitallennukseen. Mielestämme tuloksena syntyy parasta ääntä mitä kännykällä saa.

Ennen kuin menemme yksityiskohtiin, kannattaa katsoa alla oleva englanninkielinen video.

Uskoo ken kuulee, kuten video osoittaa. Videolla Nokia 808 PureView on pantu samalle viivalle kahden kilpailevan laitteen kanssa, tehtävänään äänittää Capoeiraa afrobrasilialaisen musiikin tahdissa, V8-moottorin ääntä sekä rokkibändin esitystä.

On helppo huomata, että Nokia 808 PureView -puhelimen äänitysten laatu on huomattavasti parempi kuin kilpakumppaneiden.

Nokia 808 PureView eroaa muista laadukkaista älypuhelimista siinä, että se pystyy tallentamaan jopa 140-145 desibelin ääntä ilman säröä. Useimmat muut älypuhelimet yltävät korkeintaan 110 desibeliin. Nokia 808 PureView äänittää neljä kertaa suuremmalla volyymillä kuin perinteiset mikrofonit.

Matalat bassoäänet tallentuvat myös ilman säröä, ja kun ylemmät äänialueetkin tallentuvat ihmisen kuuloalueen rajalle asti saadaan lopputuloksena täysi äänialue. Laatu on lähes samaa luokkaa kuin CD-levyllä.

Nokia 808 PureView -puhelimen videokameralla voi kuvata uskomatonta HD-kuvaa, ja kun siihen vielä lisätään stereoääni, puhelimesta tulee ennennäkemätön elokuvauslaite.

Nokia 808 PureView on ensimmäinen Nokia Rich Recording -tekniikalla varustettu puhelin, mutta tekniikka on tulossa tulevaisuudessa kaikkiin älypuhelimiin.

Haluaisitko päästä kokeilemaan Nokia Rich Recording -tekniikkaa? Kerro mielipiteesi.

comments powered by Disqus