Ääni

Follow us

Uncategorized

Nokia Ääni 2022 – lukijakysely on päättynyt

Julkaissut Carita Koskinen huhtikuu 13, 2012

0
0

Nokia Ääni 2022 – lukijakysely on päättynyt

0
0

Julkaissut Carita Koskinen huhtikuu 13, 2012

ESPOO – Olemme juhlistaneet reilun viikon verran Nokia Äänen yksivuotispäivää. Teemaviikon kunniaksi pyysimme lukijoitamme osallistumaan Nokia Äänen Synttärit tulevaisuudessa 2022 -lukijakyselyyn. Nyt on aika julkistaa lukijakyselyn tulokset.

Kysyimme lukijoidemme ajatuksia tulevaisuudesta ja etenkin mobiililaitteista. Kyselyyn osallistui vastaajia kaikista ikäryhmistä suurimman vastaajaryhmän ollessa 15-24-vuotiaita nuoria miehiä. Moni varmasti vastasi kyselyyn myös Flow-festarilippujen toivossa.

Katsotaapa tarkemmin, millaisia ajatuksia kysely herätti lukijoissamme.

En käy tässä läpi kaikkia vastausvaihtoehtoja vaan lähinnä totean, että vuonna 2022 kännykän – tai miksi tätä värkkiä halutaankaan kutsua – oletetaan olevan monipuolinen laite, joka on saumattomasti ja huomaamattomana yhteydessä elämäämme.

Valmiista kysymysvaihtoehdoista eniten kannatusta sai mahdollisuus heijastaa laitteella useita näyttöjä vaikka elokuvien katsomista varten, ääni- tai merkkikomennoilla toimiva värkki sekä tulevaisuuden pelit, jotka hyödyntävät ympäröivää todellisuutta pelikokemuksessa. Mitä nämä sitten pitävät tarkemmin sisällään jää meille nähtäväksi tulevaisuudessa.

Lukijoita tuli myös runsaasti visioita siitä, miten kännykät voisivat olla tiiviimpi osa arkeamme. Miltä kuulostaa kännykkä joka muistuttaa missä silmälasit, kotiavaimet, lompakko tai itse kännykkä oleilee? Tai miksi ne eivät voisi kaikki olla yhtä ja samaa laitetta? Toivottiin myös, että tapahtumat järjestyisivät ikään kuin itsestään kalenteriin aina auton katsastamisesta lääkärinkäynteihin, työvuorolistojen sovittamiseen tai parturiajan varaamiseen ilman, että joutuu käyttämään omaa aikaa sopivan ajankohdan löytämiseen.

Moni kyselyyn vastannut toivoi, että vuonna 2022 kännyköitä ei liioin tarvitsi ladata. Ehdottipa joku lukijamme, että puhelin voisi latautua käyttäjän itsensä tuottamalla energialla.

Materiaalien uskottiin myös kehittyvän. Olisi mukavaa, jos kännykkää tai mitä tahansa värkkiä voisi taivutella sekä taitella kokoon tarvittaessa. Lukijamme uskovat, että näytöllä tarkoitetaan jotain aivan muuta kun nykyaikana. Vuonna 2022 erilaiset pinnat toimivat myös näyttöinä, vaikkapa sitä elokuvan katsomista varten.

Mikolas Hämäläisen vieraskynäartikkelissakin mainittu ”etäläsnäolo” kiinnosti myös lukijoitamme. Hologrammeja toivottiin myös, vaikkei kaikilla vastaajista ollut vielä kovin selvää mielikuvaa miten laajasti hologrammeja voisi hyödyntää. Uusia toiminnallisuuksiakin kaivattiin, kuten esimerkiksi laseria, vatupassia ja mittaa.

Kännykkä on selvästi kaikkialla oleva tekoälyn keskus, johon kaikki muut laitteet yhdistyvät langattomasti. Tekniikka on suuri mutta luonnollinen ja huomaamaton osa arkeamme. Joukossa oli myös lukija, jonka mielestä suurimmat mullistukset teknologian alueella on jo nähty.

Pelaamisesta olisi toivonut kuulevani lisää lukijoiden ajatuksia, mutta ehkäpä palaamme aiheeseen myöhemmin.

Mielestäni hauskin visio oli, että kännykkä kertoo vuonna 2022 sen oikean lottorivin. Meitä miljonäärejä olisi sitten pilvin pimein!

Lukijakilpailun Flow-festivaalien lippujen voittajiin olemme henkilökohtaisesti yhteydessä. Samoin kuin niihin onnellisiin, jotka tulevat saamaan uuden fillarilaturin.

Tämä artikkeli kuuluu Nokia Äänen syntymäpäiväsarjaan, jossa katsotaan vuosikymmenen päähän, eli eletään vuotta 2022. Artikkelit eivät edusta Nokian virallista visiota, eikä niiden pohjalta syntyvää keskustelua käytetä esimerkiksi tuotekehityksessä tai visioinnissa. Kymmenen vuoden päästä elämä on varmasti erilaista kuin nyt. Tarkastelemme artikkeleissamme teknologiaa ja mobiilialaa pilke silmäkulmassa tulevaisuudesta käsin.

comments powered by Disqus