Ääni

Follow us

Uncategorized

Nokia Ääni 2022 – yksivuotissyntymäpäivien kohokohdat

Julkaissut Carita Koskinen huhtikuu 16, 2012

0
0

Nokia Ääni 2022 – yksivuotissyntymäpäivien kohokohdat

0
0

Julkaissut Carita Koskinen huhtikuu 16, 2012

ESPOO – Huhtikuun aikana olemme juhlistaneet Nokia Äänen yksivuotissyntymäpäiviä. Merkkipäivän kunniaksi Ääni-blogissa siirryttiin ajassa kymmenen vuotta eteenpäin vuoteen 2022. Nyt on aika vielä kerrata miten tämä kaikki sai alkunsa.

Nokia Äänen syntymäpäivät lähtivät liikkeelle 4.huhtikuuuta, jolloin poksautimme Keilaniemessä pullollisen virtuaalikuohuvaa Nokia Äänen ja lukijoidemme kunniaksi. Sivustolla vieraillaan noin 130,000 kertaa kuukaudessa, mikä on ihan mukava tulos vuoden ikäiselle yritysblogille.

Viime viikon olemme saaneet kuulla suomalaisvaikuttajien, sekä mobiilialalta että sen ulkopuolelta, ajatuksia tulevaisuudesta, eli siitä miten he näkevät teknologiamaailman vuonna 2022. Juttusarjan aloitti kirjailija Tuomas Kyrö, joka kertoi kohtaamisestaan tulevaisuuden minänsä kanssa. Keskiviikkona oli vuorossa Teemu Hynninen Mobiiliblogista, jolla oli arvioitavanaan fiktiivinen Nokia Mind -uutuuslaite vuodelta 2022. Torstaina oli Sport Trackerin Mikolas Hämäläisen vuoro todeta, että nyt on aika tehdä viestimestä sovellusvalikon sijasta älykäs palvelija. Tulevaisuus-sarjan viimeisenä vieraskynä-kirjoittajana oli elokuvaohjaaja Timo Vuorensola, joka kertoi mielenkiintoisesta leffakokemuksestaan vuonna 2022.

Äänen toimitustiimin Arttu pohdiskeli millainen hänen työpäivänsä Ääni-toimittaja on vuonna 2022.

Syntymäpäiväviikon aikana kurkistimme myös menneisyyteen. Huhtikuussa on tullut kuluneeksi 25-vuotta siitä, kun Nokia Mobira Cityman, kansan keskuudessa myös lempinimen Gorba saanut puhelin julkaistiin. Kahdeksankymmentäluvulla kännykät eivät tosiaankaan olleet koko kansan juttu ja epäilijöitäkin löytyi. Vuonna 1987 matkapuhelimen tärkein tehtävä oli mahdollistaa liikemiehille tai -naisille tavoitettavissa oleminen keskellä liikemaailman kiireistä elämänrytmiä.

Siirrymme 80-luvulta takaisin vuoteen 2012 ja Facebookiin. Nokia Suomen Facebook-sivuilla on otettu käyttöön Aikajana-toiminto, jolla voi tehdä pienen aikamatkan Nokian historiaan puuhiomolta kumisaappaiden kautta kännyköihin. Kannattaa käydä lukemassa kummatkin artikkelit, mikäli ne ovat jääneet aikaisemmin huomaamatta.

Myös lukijamme pystyivät osallistumaan tulevaisuuden visiointiin lukijakyselyssämme, jossa kolme onnellista lukijaamme voitti liput Flow-festivaaleille elokuussa 2012.

Nokia Ääni 2022 eli syntymäpäivät tulevaisuudessa juttusarjamme päättyy tähän. Kiitämme kaikista keskusteluista, syntymäpäiväonnitteluista ja kannustuksista, joita olemme saaneet! Toivottavasti pysytte seurassamme jatkossakin!


Tämä artikkeli kuuluu Nokia Äänen syntymäpäiväsarjaan, jossa katsotaan vuosikymmenen päähän, eli eletään vuotta 2022. Artikkelit eivät edusta Nokian virallista visiota, eikä niiden pohjalta syntyvää keskustelua käytetä esimerkiksi tuotekehityksessä tai visioinnissa. Kymmenen vuoden päästä elämä on varmasti erilaista kuin nyt. Tarkastelemme artikkeleissamme teknologiaa ja mobiilialaa pilke silmäkulmassa tulevaisuudesta käsin.

Kuva: markchapmanphoto

comments powered by Disqus