Ääni

Follow us

Liiketoiminta

Karttapilotti pääkaupunkiseudulla

Julkaissut Maija huhtikuu 27, 2012

0
0

Karttapilotti pääkaupunkiseudulla

0
0

Julkaissut Maija huhtikuu 27, 2012

ESPOO – Mikäli satut näkemään 2. toukokuuta alkaen pääkaupunkiseudulla auton, jonka kyljessä on Navteq- ja Bing-logot, ja katolla oudon näköinen häkkyrä, kyseessä on Microsoftin ja Nokian yhteistyössä liikkeelle laittama kuvausauto.

Pääkaupunkiseudun asukkaille on luvassa jatkossa entistä parempia karttapalveluja. Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla valmistellaan karttapalvelun pilottia, jonka yhteydessä Microsoft ja Nokia kuvaavat yhteistyössä teitä ja katuja kaupunkien keskustoissa ja muilla vilkkaasti liikennöidyillä alueilla. Molemmat yhtiöt panostavat karttapalveluihin: Nokia Kartat ja Nokia Navigointi ovat monelle tuttuja karttapalveluita kännykässä, Microsoft tarjoaa Bing-karttapalveluita osana Bing-hakupalvelua.

Kuvausautojen on tarkoitus ottaa kuvia katutasolta. Kuvia hyödynnetään Nokian karttapalvelussa, jonka avulla käyttäjien on entistä helpompi suunnistaa oikeaan osoitteeseen ja löytää kohteita, kun tietokoneelta tai kännykän ruudulta voi nähdä reitin varrella olevia maamerkkejä ja rakennuksia. Kuvien avulla käyttäjät voivat myös helpommin löytää esimerkiksi kauppoja tai muita palveluita.

Yksityisyydensuoja tärkeää

Yksityisyydensuoja on tärkeä asia sekä Nokialle että Microsoftille. Yhtiöt ovat saaneet henkilötietolain mukaisen luvan teiden ja katujen kuvaukseen Suomen Tietosuojalautakunnalta ja hanke toteutetaan Tietosuojalautakunnan asettamien ohjeiden mukaisesti. Julkaistut kuvat tullaan myös käsittelemään siten, etteivät esimerkiksi ihmisten kasvot ja autojen rekisteritunnukset ole niissä tunnistettavissa.

Jatkossa käyttäjät voivat helposti ilmoittaa Microsoftin ja Nokian tarjoaman työkalun avulla, jos jokin kuva olisi käsittelystä huolimatta ongelmallinen yksityisyyden suojan kannalta. Käyttäjä klikkaa alkuperäisen kuvan kanssa samalla sivulla olevaa linkkiä, joka ohjaa käyttäjää eteenpäin. Ilmoitukset tullaan käsittelemään mahdollisimman nopeasti.

Lisätietoa kuvauksista löytyy Navteqin sivuilta, jossa on käyty läpi yleisimpiä kysymyksiä aiheesta. Tarvittaessa asukkaat voivat olla yhteydessä myös Nokia-tukeen, johon saa yhteyden Live Chat –keskustelun avulla, sähköpostitse tai puhelimitse. Myös Microsoftin sivuilla on lisätietoa aiheesta.

Kerro meille, jos bongasit auton kaupungilla?

comments powered by Disqus