Ääni

Follow us

Liiketoiminta

Ota upeita panoraamakuvia Nokian Lumia-, Symbian- ja MeeGo -puhelimilla

Julkaissut Adam Fraser toukokuu 16, 2012

0
0

Ota upeita panoraamakuvia Nokian Lumia-, Symbian- ja MeeGo -puhelimilla

0
0

Julkaissut Adam Fraser toukokuu 16, 2012

GLOBAALI – Talvi on takana ja maailma saa taas uutta väriä. Kevät on erinomaista aikaa maisemakuvaukselle, jossa yksityiskohtien sijaan korostuvat kokonaisuudet. Nokian kehittämien sovellusten ansiosta Nokia Lumia-, Nokia Belle- ja Nokia MeeGo -älypuhelimilla saa helposti upeita panoraamakuvia.

Sovellukset esitellään tarkemmin jäljempänä, mutta tässä aluksi muutama vinkki onnistuneiden maisemakuvien ottamiseen:

1. Pidä kamera vakaana. Tue kameraasi, jotta panoraamakuvan osat kohdistuvat oikein ja kuva on yhtenäinen. Voit käyttää tukena esimerkiksi kamerajalustaa, pylvästä tai seinää.

2. Kuvaa liikkumatonta kohdetta. Jos yrität ottaa panoraamakuvan esimerkiksi vilkkaasti liikennöidystä moottoritiestä, autojen jatkuva liike pilaa lopputuloksen. Panoraamakuvassa autot näyttävät katoavan tyhjyyteen, mikä voi tietysti tehdä kuvasta mielenkiintoisen – tai sitten ei.

3. Älä kiirehdi. Ota kuvat kaikessa rauhassa. Kun olet ottanut ensimmäisen kuvan, siirrä kamera vakaasti panoraaman seuraavaan osaan ja sitten sitä seuraavaan ja niin edelleen. Kiireessä otetut kuvat näyttävät epätarkoilta ja vääristyneiltä.

4. Tee niin kuin minä ja unohda kaikki säännöt. En koskaan tue kameraa ja otan kuvat nopeasti. Onneksi Nokian sovellukset kohdistavat panoraamakuvan osat automaattisesti. Jos kaikki ei suju täydellisesti heti ensimmäisellä yrittämällä, niin aina voi kokeilla uudelleen.

Creative Studio -sovellus Nokia Lumia -älypuhelimille

Nokian kehittämä Creative Studio on monipuolinen sovellus, jonka avulla voi ottaa myös panoraamakuvia.

Kun käyttäjä valitsee Panorama-tilan, kameran etsin herää eloon. Näytön alareunaan ilmestyy neljä tyhjää ikkunaa, joihin käyttäjän ottamat panoraamakuvan osat sijoittuvat. Kuvausta aloitettaessa on muistettava, että kuvaussuunta on vasemmalta oikealle.

Kun käyttäjä kohdistaa kameran valitsemaansa maisemaan ja painaa laukaisinta, ensimmäinen kuva tallentuu näytön alareunan ensimmäiseen ikkunaan. Tämän jälkeen näytölle ilmestyvät ohjeet pyytävät käyttäjää siirtämään kameraa oikealle. Sitten ohjeet opastavat käyttäjää siirtämään kameraa ylöspäin tai alaspäin, jotta panoraamakuvan toinen osa kohdistuu oikein. Kun etsin on oikeassa kohdassa, puhelimen kamera ottaa kuvan automaattisesti. Sovellus opastaa käyttäjää ottamaan kolmannen ja neljännen kuvan samalla tavalla. Sen jälkeen kuva on valmis tallennettavaksi tai jaettavaksi Facebook-, Flickr- tai Twitter-palvelussa.

Tässä yksi ottamistani kuvista. Kuvaa napauttamalla pääsee suurempaan versioon.
Westminster palace panorama

Englanninkielinen Creative Studio -sovellus on saatavilla seuraaviin älypuhelimiin: Nokia Lumia 610, Nokia Lumia 710, Nokia Lumia 800 ja Nokia Lumia 900. Ilmainen sovellus on ladattavissa Windows Phone Marketplacesta Nokia Collection-kategorian alta.

Nokia Panorama -sovellus MeeGo ja Nokia Belle -puhelimiin

Tämä Nokian kehittämä erikoissovellus on tarkoitettu panoraamakuvien ottamiseen. Sovelluksen käynnistäminen avaa kameran etsimen. Tämäkin sovellus on maksuton.

Panorama -sovelluksen avulla voi ottaa jopa kymmenestä kuvasta koostuvia panoraamakuvia eli kuvaan mahtuu koko horisontti eikä vain sen osia.

Käyttäjä voi itse valita haluamansa kuvaussuunnan: vasemmalta oikealle tai oikealta vasemmalle. Kuvaamisen voi myös aloittaa panoraaman keskeltä.

Tallentamisen jälkeen kuvat voi jakaa lataamalla ne Galleria-kansiosta Facebook- tai Twitter-palveluun. Kuvia voi jakaa myös Bluetoothin tai sähköpostin välityksellä.

Tässä on toinen ottamani kuva. Kuvaa klikkaamalla pääsee suurempaan versioon.
Cleaver Square panoramic

Nokia Panorama on saatavilla NokiaKaupasta Nokia N9-, Nokia N8- ja Nokia 701 -puhelimiin sekä moniin muihin Nokia Belle -laitteisiin.

Oletko jo ottanut panoraamakuvia? Mitä pidit Creative Studio tai Nokia Panorama sovelluksesta?

Kuva MarcoFedele

 

comments powered by Disqus