Ääni

Follow us

Uncategorized

Azkend 2 koukuttaa mobiilipelaajan

Julkaissut juuso toukokuu 22, 2012

0
0

Azkend 2 koukuttaa mobiilipelaajan

0
0

Julkaissut juuso toukokuu 22, 2012

ESPOO – Joskus kaltaiseni paatunutkin mobiilipelien harrastaja törmää peliin, joka koukuttaa ja saa uppoutumaan pelaamiseen niin, että ajantaju katoaa. Azkend 2 on pientä pohtimista, hyviä hermoja ja sukkelia sormia vaativa puzzle-peli, jonka parissa allekirjoittaneelta on nyt vierähtänyt sen verran paljon aikaa, että päätin esitellä sen myös lukijoillemme.

Azkend 2 on suomalaisen 10tons -pelifirman kehittämä puzzle, eli arvoitus- tai sanoittaisiinko pähkäilypeli, jonka perusmekaniikka on kaikille genren ystäville tuttu. Pelin kentät ratkotaan nimittäin yhdistelemällä erilaisia kuvakkeita jonoiksi, eli yhdistelemällä kolme tai useampia samanlaisia kuvakkeita ketjuksi, kuvakkeet poistuvat laudalta antaen pelaajalle uusia mahdollisuuksia kuvakeketjujen luomiseen ja kartuttaen samalla pelaajan pistetiliä. Jokaisen kentän tavoitteena on löytää uusia esineitä jotka täytyy kuljettaa ketjuja muodostamalla pelilaudan yläreunasta alareunaan.

Hyvin perinteisestä ongelmaratkaisumallistaan huolimatta Azkend on kuitenkin todella koukuttava, sillä sen suunnittelijat ovat liittäneet mekaniikkaan erilaisia haasteita ja erikoiskuvakkeita, jotka mahdollistavat kenttien läpäisemisen hyvin erilaisilla keinoilla ja monipuolistavat näin pelikokemusta. Esimerkiksi kompanssikuvakkeet mahdollistavat keskenään erilaisten kuvakkeiden ketjuttamisen ja dynamiittikuvakkeet räjäyttävät laudalta itseään lähellä olevat kuvakkeet pois. Välillä taas osa pelilaudasta on erilaisten lukkojen tai muiden esteiden peitossa, jolloin pelaajan täytyy ensin saada ne raivatuksi pois laudalta.

Lisäksi pelissä on puzzle-peleille epätyypillisesti panostettu tunnelmaan ja tarinaan. Pelin päähenkilö on mystiseen maanalaiseen maailmaan joutunut seikkailija, joka esineitä keräämällä ja niitä kokoamalla tutkii ympäristöään ja löytää uusia reittejä tuntemattomassa maailmassa. Välillä peli tarjoaa pelaajalleen myös pieniä kuva-arvoituksia, joissa täytyy tunnistaa päähenkilön kaukoputkessa näkyviä kuvia peliruudulta.

Yksinkertaisesta tunnista ja yhdistä -tehtävistä tulee hauskasti mieleen lapsuusvuosien kuvakirjat, ja yhdistettynä amerikkalaissäveltäjä Jonathan Geerin erinomaiseen musiikkiin, niistä syntyy mukavan vanhanaikainen seikkailullinen tunnelma. Ehkä pelin suunnittelijat ovat Jules Verne -faneja, sillä sen verran voimakkaasti Azkend 2:ssa on tuon seikkailukirjojen mestarin teoksille ominaisia piirteitä.

Azkend on saatavilla Nokia Kaupasta mm. Nokia 700, Nokia 701 ja Nokia N8 -puhelimille. Kannattaa kuitenkin varata sen pelaamiseen aikaa ja kiireettömät oltavat, sillä vaikka tällaisia pelejä yleensä tulee pelattua ajanvietteenä esimerkiksi bussimatkalla, on Azkend 2 niin koukuttava, että pysäkki saattaa mennä helposti peliin uppoutuneelta ohi.

comments powered by Disqus