Ääni

Follow us

Liiketoiminta

Televisiota voi katsella paikasta riippumatta

Julkaissut Carita Koskinen toukokuu 24, 2012

0
0

Televisiota voi katsella paikasta riippumatta

0
0

Julkaissut Carita Koskinen toukokuu 24, 2012

Huhtikuussa kerroimme Nokia TV –sovelluksen tulemisesta ensimmäisenä Suomeen ja uutinen sai hyvin innostuneen vastaanoton lukijoidemme keskuudessa. Nyt meillä on ilo kertoa, että sovellus on ilmaiseksi ladattavissa Windows Marketplacesta Nokia Lumia 800 ja 710 -puhelimiin. Perjantaina 25. toukokuuta kauppoihin tulevassa Lumia 900 -puhelimessa sovellus on jo valmiiksi esiladattuna.

Uusi Nokia TV -sovellus tuo Internetin suomalaiset TV-sisällöt Nokia Lumia –älypuhelimiin.

Nokia TV-sovelluksen myötä Nokia Lumia -älypuhelinten viihdetarjonta Suomessa laajenee Nokia Musiikki -palvelusta televisiopalveluihin. Sovelluksen käyttöönotto on vaivatonta, eikä edellytä kirjautumista tai rekisteröintiä.

Käyttäjät voivat katsella YLE:n, MTV3:n, Nelosen, Urhotv:n ja Voicen ohjelmia. Tarjonta kasvaa jatkossa muilla kotimaisilla ja ulkomaisilla ohjelmien tarjoajilla.

“Olemme erittäin iloisia voidessamme innovoida ja kokeilla uusia viihdepalveluita tärkeiden yhteistyökumppaneidemme kanssa, ja tuoda tämän sovelluksen ensimmäisenä Nokia Lumia -älypuhelinten käyttäjille Suomessa. Nokia TV on käyttäjille ilmainen sovellus, joka tarjoaa pääsyn Internetin TV -palveluihin. Käyttäjä voi etsiä ja selailla yhdestä paikasta ohjelmia suomalaisten TV-kanavien Internet TV-palveluista ja katsoa ohjelmia Nokia Lumia -älypuhelimestaan”, sanoo Nokian viihdepalveluista vastaava johtaja Jyrki Rosenberg.

Nokia TV –palvelu tarjoaa uusimmat ja katsotuimmat sisällöt vain parilla sormen painalluksella. Ohjelmisto päivittyy automaattisesti, joten sieltä löytää uusimmat sisällöt helposti lajiteltuina. Palvelu toimii sekä 3G-matkapuhelinverkossa että langattomassa lähiverkossa.

Alla yhteistyökumppanimme kertovat tarkemmin kanavien sisällöstä ja uusista viihdepalveluista, jotka on suunnattu varta vasten mobiililaitteiden käyttäjille.

“Juuri uudistunut YLE Areena on Internetissä TV-palveluiden kärkituote. Panostamme nyt erityisesti mobiiliin käyttöön ja siksi on hienoa, että Areena saavuttaa tänään myös Nokia Lumian käyttäjät”, toteaa Ylen Internet-päällikkö Jari Lahti. “Mobiililaitteilla katsotaan sisältöjä laaja-alaisesti uutisista lastenohjelmiin. Yle Areena monipuolisuudessaan vastaa siksi mobiilin käytön kasvuun hyvin.”

“TV-sisältöjen käyttö mobiililaitteilla kasvaa voimakkaasti. Tällä hetkellä MTV MEDIAn nettitv-palvelu Katsomon katsotuimpia sisältöjä ovat mm. kotimainen draama, uutiset ja lastenohjelmat. Katsomo tarjoaa tulevaisuudessa yhä enemmän vain netissä esitettävää, TV-ohjelmia taustoittavaa ja rikastavaa materiaalia. Tällaisia ovat esimerkiksi Salattujen elämien nettidraama Tuuliranta sekä Idolsin koelaulut ja esitykset, joita ei näytetä TV-lähetyksessä”, sanoo verkkojohtaja Henrik Laine MTV MEDIAn Internet- ja kuluttajaliiketoiminnasta.

Nelonen Median Ruutu-palvelusta katsotaan erityisesti kotimaisia Nelosen, Jimin ja Livin ohjelmia. Tarjolla on myös paljon ulkomaisia sarjoja, draamasta dokumentteihin. Ruudun tavoitteena on olla saatavilla kaikissa merkittävissä kuluttajalaitteissa. Ruudun mobiilikäyttö on ollut voimakkaassa kasvussa ja siten Nokian TV-sovellus on luonteva paikka Ruudun sisällöille. Katselijoiden kannalta yksi sovellus, josta löytyy kaikkien tv-kanavien sisällöt, tekee katselun ja sisältöjen löytämisen helpommaksi”, toteaa Nelosen kanavapäällikkö Iina Eloranta.

The Voice on viihteellinen monimediabrandi, jonka sisältöä halutaan jakaa kaikissa mahdollisissa jakeluteissä ja siksi on hienoa olla mukana uudessa Nokia TV –sovelluksessa”, kertoo SBS Median sisältöjohtaja Jussi Suvanto.

“Uskomme vahvasti Nokia TV:n kaltaisten palveluiden suosion kasvuun ja URHOtv:n sisältöjen tuominen Nokian Lumia-älypuhelimille on toivottu lisäys palvelutarjontaamme”, sanoo Arttur Kulvik, Verkkoliiketoiminnan johtaja URHOtv:stä. “Kuluttaja haluaa yhä useammin katsoa sisältöjä muualla kuin perinteisesti olohuoneessa television välityksellä. URHOtv haluaa tarjota kesän aikana Lumian käyttäjille mahdollisuuden seurata sisältötarjontaamme missä vain ja milloin vain, vaikka kesämökin laiturin nokassa. Siksi tarjoamme kaikki URHOtv:n esittämät Veikkausliigan ottelut tallenteena katsottavaksi Nokia TV -sovelluksen kautta veloituksetta pian ottelun päätyttyä.

Minkälaisia tv-ohjelmia lukijamme ajattelevat kesän aikana katsoa Lumia-laitteistaan vaikkapa kesämökin laiturinnokasta?

Jälkikirjoitus

Suomen ensimmäinen televisiolähetys esitettiin 24.toukokuuta 1955.

comments powered by Disqus