Ääni

Follow us

Uncategorized

OP-mobiili kaikille Nokia Lumia -laitteille kesäkuussa

Julkaissut arttu toukokuu 30, 2012

0
0

OP-mobiili kaikille Nokia Lumia -laitteille kesäkuussa

0
0

Julkaissut arttu toukokuu 30, 2012

Pankkiasioiden hoitaminen verkossa on jo pitkään ollut arkipäivää suomalaisille. Nykyisin, älypuhelinten yleistyessä, pankkipalveluita on mahdollista hoitaa myös matkapuhelimella – kätevästi ajasta tai paikasta riippumatta. Olemmekin iloisia voidessamme ilmoittaa, että OP-Pohjolalta on tulossa oma mobiilisovelluksensa kesäkuussa ladattavaksi kaikille Nokia Lumia -laitteille.

Helppo, innovatiivinen ja turvallinen tapa hoitaa pankkiasioita

OP-mobiili tarjoaa periaatteessa kaikki pankkiasioinnin perustoiminnot: sovelluksella voi tarkastella tilejä, maksaa laskuja, tehdä siirtoja omien tilien välillä, seurata osakemarkkinoita ja ottaa yhteyttä asiakaspalveluun. Lisäksi sovelluksessa on toiminto, jolla voi selvittää lähimmän Osuuspankin konttorin tai Otto-automaatin sijainnin kartalta.

Innovatiivisimpana ja käytännöllisimpänä ominaisuutena OP-mobiili tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden lukea lasku ja sen tiedot suoraan viivakoodista. Innovatiivisuus huokuu myös sovelluksen Windows Phone -alustaa hyödyntävästä käyttöliittymässä, johon ainakin sovelluksen kehittäjät ovat olleet erittäin tyytyväisiä.

Halusimme panostaa siihen, että teemme sovelluksen nimenomaan Windows Phone -alustalle. Se on todella kaunis ja visuaalinen käyttöliittymä ja itse pidän myös sen navigointiparadigmasta. Iso kiitos myös Nokian ja Microsoftin työkaluille siitä, että saimme sovelluksen valmiiksi vain kahdessa ja puolessa kuukaudessa, kommentoi OP-mobiilisovelluksen kehityksestä vastaava Kristian Luoma.

Mobiilisovellus tuo oman lisänsä pankkiasiointiin

Pankkiasioiden hoitaminen mobiilisovelluksella eroaa hieman normaalista pankkiasioinnista verkkopalvelussa: mobiilisovellus on kevyempi ja kätevämpi tapa tarkistaa vaikkapa tilin saldo tai tehdä nopeita siirtoja omalta tililtä toiselle. Lisäksi mobiilisovellus on syvempi ja integroidumpi kuin selaimella käytettävä mobiilisivusto.

Ero varsinaiseen verkkopalveluun syntyy siinä, missä ihminen käärii hihat. Jos tarvitsee tehdä vaikkapa vahinkoilmoitus, on luonnollisempaa, että se tapahtuu verkkopankissa. Mobiilikäyttö on erilaista ja tiheämpää, kommentoi Luoma.

Älypuhelimien markkinaosuus Suomessa alkaa olemaan jo 50 prosenttia koko laitekannasta, joten se heijastuu myös siihen, että ihmisillä on mahdollisuus käyttää mobiilipalveluita, Luoma jatkaa.

Mobiilisovellus ja op.fi-palvelu täydentävät toisiaan, vaikkakin pankkiasioiden mobiilikäyttö on kasvussa.

OP-Pohjolalla on vankka tausta digitaalisten pankkipalveluiden kehittäjänä

OP-Pohjolalla on vahva ja uskottava tausta digitaalisten pankkipalveluiden kehittäjänä. Tänä päivänä yhtiöllä toimii Oulussa kokonaan digitaalisiin palveluihin keskittynyt yksikkö.

Op-Pohjola toi pankkipalvelut internetiin vuonna 1996 ensimmäisenä Euroopassa ja toisena toimijana maailmassa Olimme ensimmäinen pankki Suomessa jolla oli oma verkkopalvelu. Sittemmin olemme satsanneet paljon myös mobiilikehitykseen ja perustaneet Ouluun oman kehitysyksikön, jossa kehitetään nimenomaan verkkomyyntiä, kommentoi Laura Hinkkanen OP-Pohjolan viestinnästä.

OP-mobiili kehitettiin Windows Phone -alustalle siksi, että yhtiössä haluttiin palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin. Samalla sovellusta on kehitetty tiiviissä yhteistyössä asiakkaista ja yhteistyökumppaneista koostuvassa testiryhmässä.

Markkinoilla on paljon asiakkaita, joilla on Windows Phone ja haluamme palvella heitä mahdollisimman hyvin. Saimme myös paljon pyyntöjä tehdä mobiilisovellus nimenomaan Windows Phonelle, Luoma kertoo.

Olemme tehneet satoja haastatteluja, ja mobiilisovellusta testaa tällä hetkellä oma beta-ryhmänsä. Joukkoon mahtuu OP-Pohjolan omia työntekijöitä sekä ystävällisiä ihmisiä Microsoftilta ja Nokialta. Pääasia on, että sovellus tehdään asiakkaalle, Luoma lisää.

OP-mobiili on turvallinen ja helppokäyttöinen sovellus hoitaa pankkiasioita sijainnista riippumatta. Tarvitset ainoastaan Osuuspankin verkkopalvelusopimuksen ja henkilökohtaiset verkkotunnukset. Sovellus on tulossa ladattavaksi kaikille Nokia Lumia -laitteille kesäkuun aikana.

comments powered by Disqus