Ääni

Follow us

Uncategorized

Kuinka kadonnut Lumia löytyi Paikanna puhelin -toiminnolla

Julkaissut Karen Bartlett toukokuu 31, 2012

0
0

Kuinka kadonnut Lumia löytyi Paikanna puhelin -toiminnolla

0
0

Julkaissut Karen Bartlett toukokuu 31, 2012

Kiitos GPS-paikannuksen, sekä tehokkaan suomalaisen poliisin, erään kadonneen puhelimen tarina päättyi onnellisesti. Tässä tapauksessa kyseessä ei ole vuosisadan rikosmysteerin ratkaisu, mutta jos Nokia Lumia katoaa tai varastetaan, on jokainen omistaja oletettavasti valmis tekemään kaikkensa sen löytämiseksi.

Nokiassa älypuhelimien kanssa työskentelevä Mikko Lintunen myöntää, ettei viime viikolla tapahtunut episodi ollut ensimmäinen kerta kun hänen puhelimensa on kadonnut:

”Puhelin vain tuppaa putoamaan housujeni taskuista huomaamattani”, Mikko hykertää.

Hankalinta on etsiä mustaa puhelinta, joten Mikko pitää värikkäämmistä malleista. Hänen Lumia-puhelimensa on väriltään magenta, eli purppuran punainen. (Myönnä pois vain Mikko, että olisit halunnut vaaleanpunaisen puhelimen.)

Usein Mikko löytää kadoksissa olleen puhelimensa jostain lähettyviltä tai se on vain tullut laitettua sivummalle, jolloin sitä ei ensisilmäyksellä huomaa. Viime viikolla Mikon puhelin kuitenkin katosi pahemman kerran hänen ollessaan matkalla syömään ystävänsä kanssa.

”Noustessani ulos autosta huomasin, ettei puhelin ole enää taskussani. Soitin ystäväni puhelimesta omaan numerooni, mutta en saanut vastausta”, Mikko kertoo.

Muutaman tuloksettoman soittoyrityksen jälkeen hän kirjautui tietokoneellaan Windows Phonen Oma puhelin –toimintoon, josta hän helposti pystyi paikallistamaan puhelimensa sijainnin.

Mikko soitti vielä kadonneeseen puhelimeensa uudestaan ja laittoi myös tekstiviestin toivoen, että mahdollinen löytäjä ottaisi häneen yhteyttä. Vastausta ei kuitenkaan kuulunut, mutta paikannustietojen mukaan hänen Lumia-puhelimensa oli selvästikin liikkeessä.

”Oma puhelin –toiminnosta pystyy seuraamaan puhelimen liikkeitä, ja näin puhelimen haltijan menevän kohti tietämääni suosittua hampurilaispaikkaa. Soitin poliisille, ja he lupasivat lähettää autonsa selvittämään asiaa,” Mikko jatkaa.

Vähän myöhemmin poliisi tavoitti miesporukan hampurilaispaikasta ja he löysivät Mikon kadonneen Lumian.

Kun poliisit palauttivat puhelimen Mikolle, kello oli kaksi yöllä, ja hän oli mennyt jo yöpuulle.

”Minua helpotti, että pystyin lukitsemaan puhelimeni ja poistamaan kaikki tiedot siitä, vaikka laite ei enää ollut omassa hallinnassani. Mukavinta oli kuitenkin saada oma Lumiani takaisin.” Mikko on tyytyväinen tarinan onnelliseen loppuun.

”Kiitos vielä kerran poliisille ripeästä toiminnasta,” hän kiittelee.

Kannattaa tutustua Windows Phonen Paikanna puhelin –toimintoon jo ennen kuin puhelin mahdollisesti joutuu pitkäkyntisten haltuun. Vaikka puhelin löytyisikin sitten olohuoneesta sohvatyynyjen alta.

Kadoksissa olevaan puhelimeen voi lähettää yhteystietoja tai viestin lukitusnäytössä näytettäväksi siltä varalta, että joku on löytänyt puhelimen. Nokia Lumia lukittuu automaattisesti 15 minuutin kuluessa. Lisää vinkkejä, miten voit suojata puhelimesi löytyy täältä.

Minne lukijamme ovat kadottaneet puhelimiaan? Ja miten tai mistä puhelimet ovat lopulta löytyneet?

comments powered by Disqus