Ääni

Follow us

Uncategorized

Karttoja tarvitaan myös offline-tilassa

Julkaissut Pino Bonetti kesäkuu 08, 2012

0
0

Karttoja tarvitaan myös offline-tilassa

0
0

Julkaissut Pino Bonetti kesäkuu 08, 2012

Nokia on panostanut vahvasti offline-karttojen kehittämiseen siitä lähtien, kun yhtiö toi navigointiominaisuudet älypuhelimiin. Olemme käyttäneet vektorikarttoja vuodesta 2006 alkaen. Älypuhelinta ei voi pitää täysipainoisena navigointilaitteena, jos kartat ja karttaominaisuudet eivät toimi myös offline-tilassa.

Offline-käyttäjäkokemus

Offline-kartat ovat olennainen osa navigointitarjontaamme (yhdessä Nokia Navigointi -sovelluksen kanssa), ja olemme kehittäneet asiantuntemustamme aktiivisesti kuuden viime vuoden ajan. Karttojen käyttö offline-tilassa ei tarkoita vain tietojen tallentamista välimuistiin, vaan se viittaa koko käyttäjäkokemukseen.

Kartat voivat olla valmiiksi ladattuina älypuhelimissa, jolloin ne ovat käytettävissä välittömästi, tai käyttäjälle voidaan kertoa, miten hän saa kartat ladattua helposti puhelimeensa offline-käyttöä varten. Tämä helpottaa karttojen hallintaa: ne ovat aina käytettävissä verkon kattavuudesta riippumatta. Lisäksi offline-karttakokemus sisältää reittitiedot, hakutoiminnot ja ääniopastuksen.

Tiukasti pakattua tietoa

Laitteelle ladatut offline-kartat vievät muistitilaa, johon käyttäjät yleensä suhtautuvat varsin suojelevasti. Siksi olemme pakanneet kartat pieneen tilaan. Käyttäjä voi ladata kokonaisten maiden karttoja (esim. Yhdysvallat 1,8 GB, Kiina 862 MB ja Iso-Britannia 203 MB) tai tiettyjen alueiden karttoja (esim. Kalifornia 147 MB, Englanti 166 MB ja Peking 63 MB).

Kaikki tiet vievät maailmalle

Mihin offline-karttoja sitten käytetään? Yksi yleisimpiä käyttötarkoituksia on autonavigointi älypuhelimen avulla kotikaupungissa, kotimaassa tai lomalla ulkomailla. Kaukana kotoa olisi kurjaa huomata, että offline-kartoista ei olekaan apua, koska opastus puuttuu. Siksi Nokian ääniopastus on saatavilla yli 110 maahan, eli maailman rajat eivät tule vastaan heti Ruotsissa tai Norjassa.

Karttoja kaikkiin tarpeisiin

Täydellisillä offline-toiminnoilla varustettu Nokia Navigointi on saatavilla Nokia Lumia-, Nokia N9- ja Nokia Belle -älypuhelimiin. Jopa vuonna 2007 markkinoille tulleessa Nokia N95 -älypuhelimessa on offline-navigointi. Offline-kartat eivät kuitenkaan ole vain kalleimpien älypuhelinten ominaisuus.

Esiladatut kartat ja reittitiedot kuuluvat myös monien Nokia Asha -mallien ominaisuuksiin, joten ne ovat kuluttajien saatavilla esimerkiksi kehittyvillä markkinoilla. Android- ja iOS-laitteiden käyttäjät ovat jo vuoden ajan voineet ladata karttoja mobiiliselaimensa välimuistiin maps.nokia.com -palvelussa.

comments powered by Disqus