Ääni

Follow us

Uncategorized

Nokian muotoilu loistaa HI Design -näyttelyssä

Julkaissut juuso kesäkuu 08, 2012

0
0

Nokian muotoilu loistaa HI Design -näyttelyssä

0
0

Julkaissut juuso kesäkuu 08, 2012

Helsingin Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa avautuu tänään HI Design -näyttely, joka esittelee suomalaisen teknologiateollisuuden muotoilua monipuolisesti. Osana näyttelyä nähdään myös Nokian People Made -kokonaisuus, joka luotaa yrityksen muotoilun historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta.

Suomessa toimii monia teknologiateollisuuden yrityksiä, jotka hyödyntävät muotoilua monipuolisesti tuotteidensa ja liiketoimintansa kehittämiseksi, mutta joiden muotoilutoimintaa ei välttämättä tunneta laajan yleisön keskuudessa.

HI Design 2012 -näyttely esittelee tuotteita, joissa korkealaatuisen muotoilun ja teknologian yhdistämisen tulokset näkyvät mielenkiintoisella tavalla. Näyttelyssä on esillä tuotteita ja niitä tukevaa taustatietoa, joka havainnollistaa muotoilun merkitystä osana näiden tuotteiden kehitystyötä. Kävijät pääsevät tutustumaan niin automatisoituihin trukkeihin kuin terveydenhuoltoteollisuuden teknologisiin sovelluksiin, unohtamatta Nokian monipuolista muotoiluosaamista.

HI Design 2012 -kokonaisuuden osana nähdään Nokian muotoilusta ja tuotteiden roolista yhteiskunnallisessa muutoksessa kertova People Made -näyttely. Näyttelyssä esitellään Nokian merkittävimpiä tuotteita ja niiden valmistusta yli 20 vuoden ajalta sekä kerrotaan esimerkkien avulla miten Nokia on muuttanut miljoonien ihmisten elämää ympäri maailmaa.

Näyttelyssä kävijä pääsee muun muassa näkemään, kuinka paljon eri laitteita tarvittiin ennen mobiililaitteita, jotta nykyisin älypuhelimeen mahtuvat toiminnot voitiin suorittaa. Esillä on myös mielenkiintoista taustatietoa yrityksen vaikutuksesta ihmisten arkeen ympäri maailmaa. Tiesitkö esimerkiksi, että Pariisin Eiffel-tornissa on tilastojen mukaan käytössä 525 Nokia-puhelinta joka hetki? Tai että 36 500 tekstiviestiä lähetetään Nokia-laitteista joka sekunti?

Näiden hauskojen anekdoottien lisäksi esillä on videoita, joissa käyttäjät ympäri maailman kertovat, kuinka Nokia on muuttanut juuri heidän elämäänsä.

Nokian muotoiluinnovaatioita käydään läpi ensimmäisestä GSM-puhelimesta, Nokia 1011:stä aina viimeisimpiin uraauurtaviin tuotteisiin, Nokia Lumia 800:aan ja Nokia Lumia 900:aan. Tuotteiden valmistusprosessia ja niiden vastaanottoa käyttäjien keskuudessa avataan niin kuvin, tekstein kuin videoin, joten tarjolla on kurkistus Nokian tuotteiden muotoilun moniulotteiseen maailmaan.

Lisäksi näyttelyssä syvennytään Nokian tuotteiden värimaailmaan, kun näyttelyn Colour Space -osiossa esitellään Nokia-puhelinten ja lisälaitteiden monenkirjavaa joukkoa.

People Made -näyttelyssä Nokian suunnittelijat tarjoavat myös kurkistuksen tulevaisuuteen, jossa käytettävyys on teknologian sijasta pääosassa. Kävijän on mahdollista nähdä Nokian designtiimien jäsenten videoituja keskusteluja, joissa valotetaan niin yrityksen muotoilun historiaa, kuin sitä, millaisina he näkevät tulevaisuuden, ja minkälainen on ollut heidän henkilökohtainen historiansa mobiililaitteiden parissa, niin käyttäjinä kuin muotoilijoina.

Näyttelypaikkana on Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, Helsinki. Näyttely on maksuton, ja avoinna yleisölle aukioloviikkojen torstaista sunnuntaihin, 2. syyskuuta asti. Näyttely on osa Helsingin Designpääkaupunki-juhlavuoden 2012 ohjelmaa.

comments powered by Disqus