Ääni

Follow us

Liiketoiminta

Yhdeksän syytä hankkia Nokia Lumia 610 (ja ehkä kymmeneskin)

Julkaissut Dinesh Subramaniam kesäkuu 13, 2012

0
0

Yhdeksän syytä hankkia Nokia Lumia 610 (ja ehkä kymmeneskin)

0
0

Julkaissut Dinesh Subramaniam kesäkuu 13, 2012

Nokia Lumia 610 on tähän mennessä edullisin Windows Phone -puhelimemme. Se tuo Windows-alustan hyödyt laajan käyttäjäjoukon ulottuville (opiskelijat, yrityskäyttäjät, jalkapalloäidit ja kaikki siltä väliltä). Se mahdollistaa älypuhelimen hankinnan myös markkinoilla, joissa muut älypuhelimet ovat käyttäjille yksinkertaisesti liian kalliita.

Nokia Lumia 610 on herättänyt viime viikkoina vilkasta keskustelua ja mielipiteitä puolesta ja vastaan – lähinnä siksi, että se ei tue tiettyjä sovelluksia (esim. Skype ja Angry Birds).

Mitä käyttäjä sitten saa hankkiessaan Nokia Lumia 610 -älypuhelimen? Tai mitä hän ei saa?

Seuraavassa ainakin yhdeksän syytä hankkia Lumia 610:

1. Helppo ja nopea tietojen hallinta. Tapahtumaruudut tuovat aloitusnäytölle elämää ja ruutujen ansiosta käyttäjä voi lukea viestit, muistutukset, käynnistää sovelluksia ja löytää tarvitsemansa tiedot nopeasti.

2. Täysi tuki sähköpostille. Nokia Lumia tarjoaa uskomattoman monipuolisen sähköpostikokemuksen. Se tukee esimerkiksi Hotmail-, Gmail- ja Yahoo Mail -sähköpostipalveluja ja Exchange Server -viestintäratkaisua sekä tietysti käyttäjän oman palveluntarjoajan sähköpostitiliä.

3. Sosiaaliset verkostot. Sisäänrakennettujen sovellusten avulla sosiaalisiin yhteisöpalveluihin kirjautuminen, statuksen päivittäminen, kuvien lataaminen ja ystävien seuraaminen on helppoa, myös suoraan aloitusnäytöltä, avaamatta kyseistä palvelua tai sovellusta.

4. Ainutlaatuiset sijaintipalvelut. Nokia Lumia -puhelimissa on valmiiksi ladattuna Nokia Kartat -sovelluksen viimeisin versio, ääniopastuksen sisältävä Nokia Navigointi -sovellus sekä joukkoliikenteessä opastava Nokia Julkiset -sovellus.

5. Nokian maksuttomat viihdepalvelut. Nokia Mix Radio tarjoaa mm. satoja valmiiksi räätälöityjä ja jatkuvasti päivittyviä kanavia, joita voi kuunnella myös offline-tilassa

6. Upea muotoilu. Nokia Lumia 610 on näyttävä laite, joka edustaa perinteistä ja luotettavaa Nokia-laatua. Käyttäjän valittavissa on neljä värivaihtoehtoa, valkoinen, musta, syaani ja magenta (tulossa myyntiin Suomessa myöhemmin).

7. Hyvä kamera. Laitteessa on 5 megapikselin kamera, jonka ominaisuuksiin kuuluvat automaattinen tarkennus, suuri aukkokoko (f2.2) ja LED-salama. Kamera tekee erinomaista jälkeä myös vähässä valossa. Nokian kehittämä Creative Studio -ohjelma muuttaa valokuvat pieniksi taideteoksiksi.

8. Office-yhteensopivuus. Nokia Lumia 610 -älypuhelimen työkäyttö ei rajoitu sähköpostin lukemiseen. Käyttäjä voi lukea, luoda ja muokata asiakirjoja, taulukoita ja esityksiä Office-ohjelmilla. SharePoint tehostaa yhteistyötä, ja SkyDrive, joka laajentaa puhelimen muistia useilla gigatavuilla. Pienten ja keskisuurten yritysten sähköpostiliikenne ja muut asiat hoituvat kätevästi ja turvallisesti Office 365 -ohjelmiston avulla.

9. Yli 80 000 sovellusta. Windows Phone Marketplace -palvelun laaja sovellusvalikoima mahdollistaa Nokia Lumia -puhelimen toimintojen laajentamisen ja mukauttamisen tarkasti käyttäjän tarpeisiin.

10. Edullinen hinta (tarkista hinta). Nokia Lumia 610 on edullinen älypuhelin – joidenkin mielestä ehkä epäilyttävän edullinen. Sen hinta on vain kolmanneksen Nokia Lumia 900 -puhelimen hinnasta. Mistä ominaisuuksista käyttäjä joutuu tinkimään?

Suurin ero on RAM:in eli keskusmuistin määrä. Keskusmuisti on älypuhelimen työmuisti. Sen lisäksi puhelimessa on tallennusmuisti esimerkiksi asiakirjoja, kuvia, musiikkikappaleita ja sovelluksia varten. Nokia Lumia 610 -älypuhelimessa on 256 megatavun keskusmuisti, kun muissa saman tuoteperheen puhelimissa on 512 megatavun keskusmuisti.

Miten tämä vaikuttaa puhelimen toimintaan? Peruskäytössä ja edellä lueteltujen ominaisuuksien osalta ei mitenkään.

Nokia Lumia 610 on yhtä nopea ja monipuolinen laite kuin Lumia-tuoteperheen muut älypuhelimet. Se on vain huomattavasti edullisempi.

Pienempi keskusmuisti tarkoittaa kuitenkin sitä, että tiettyjen kolmannen osapuolen sovellusten käyttö ei ole mahdollista. Tällaisia sovelluksia on erittäin vähän, alle viisi prosenttia Windows Phone -kauppapaikan tarjonnasta. Näitä ovat esimerkiksi Skype-sovelluksen betaversio sekä paljon muistia vievät pelit, kuten Angry Birds.

Siinä kaikki. Puhelimen valinta perustuu käyttäjän tarpeisiin ja budjettiin. Nokia Lumia 610 ei sovi käyttäjille, jotka eivät millään tule toimeen ilman Skype-sovellusta ja Angry Birds -peliä. Lumia-tuoteperheen seuraavaksi edullisin malli on Nokia Lumia 710 (tarkista hinta), jossa on 512 megatavun keskusmuisti

Nokia Lumia 610 sopii käyttäjille, jotka haluavat kestävän, monipuolisen ja hyvännäköisen älypuhelimen, jossa on ainutlaatuisia ja erittäin hyödyllisiä ominaisuuksia. Eikä maksa paljon.

comments powered by Disqus