Ääni

Follow us

Ihmiset ja ilmiöt

Pyöräretkeilijät suuntaavat Tanskaan – Nokia kulkee mukana

Julkaissut juuso kesäkuu 15, 2012

0
0

Pyöräretkeilijät suuntaavat Tanskaan – Nokia kulkee mukana

0
0

Julkaissut juuso kesäkuu 15, 2012

Suomesta lähti tällä viikolla Tanskaan kolmen reippaan pyöräilijän ryhmä, jonka mukana kulkee myös muutamia Nokia -laitteita. Annoimme kolmen nuoren miehen viikon kestävälle pyöräretkelle mukaan mm. Nokia Lumia 800 -puhelimen, Nokia DC-16 -usb-laturit ja Nokia Bike Charger -puhelinlaturidynamon.

Tommi Kivisaari, Erik Pöntynen ja Kristo Vedenoja aikovat pyöräillä halki Tanskan pääsaarien viikossa. Tulemme tekemään kaikkiaan kolme artikkelia, joissa kerrotaan, kuinka kaverusten matka sujui, ja kuinka Nokian tuotteista ja palveluista oli matkan aikana hyötyä ja hupia.

Ennen varsinaista reissua, joka alkoi tämän viikon keskiviikkona, pyöräilijät tekivät koepyöräilyn Helsingin Pasilasta Vierumäelle. Matkaa kertyi 125 kilometriä ja reissu vei taukoineen aikaa liki 9 tuntia. Tommi ja Erik kertovat, että matka meni pääasiassa mainiosti:

“Matka Vierumäelle meni ihan hyvin. Sää oli lauantaina tosi kolea. Tämä äkillinen kylmyys aiheutti pientä kramppausta jaloissa, mutta sateen lakattua matka taittui mukavasti perille asti. Sunnuntaina oli sitten todella aurinkoista ja varmaan 10 astetta lämpimämpi kuin edellisenä päivänä. Oletin jalkojeni olevan lopussa lauantain jälkeen, mutta sunnuntai olikin paljon helpompi päivä pyöräillä kuin lauantai. Aurinko ja lämpö auttoivat motivoitumaan ja yleensäkin nauttimaan ajosta enemmän”, Tommi kertoo.

Jo tällä testimatkalla pojat pääsivät kokeilemaan Nokian teknologiaa pyöräilyn osana, sillä he latasivat Nokia Lumia 800 -puhelinta jo markkinoilta poistuneella Nokia Bike Charger -dynamolaturilla ja Nokia DC-16 -usb-laturilla, sekä käyttivät mm. Nokia City Lens -palvelua löytääkseen sopivan taukopaikan. Lisäksi he ovat käyttäneet Äänessäkin monesti käsiteltyä Sports Tracker -sovellusta matkojensa mittaamiseen:

“Usb- ja dynamolatureista on apua, kun saa ladattua laitteita pyöräillessä. On myös tosi kätevää kun saa puhelimen tankoon kiinni, niin pystyy helposti tarkkailemaan Nokia Karttoja ja Sports Trackeriä matkan aikanakin. Nokia City Lens, oli myös tosi hyvä motivoimaan. Kun välillä rupesi jaloissa tuntumaan, oli sen avulla hyvä katsoa ennakkoon joku sopiva paikka pysähdykselle. Myös koko matkan ajan mulla soi vuorotellen podcastit ja musiikit Nokia Musiikin kautta, ja käytössä oli Nokia Essence -kuulokkeet, niin ei tarvinnut pelätä johtojenkaan menevän solmuun”, Tommi kiittelee.

Myös Erik piti erityisesti Nokia City Lens’iä hyödyllisenä:

“Nokia City Lens on kyllä todella mielenkiintoinen appi. Siitä oli monesti hyötyä kun haluttiin mennä jonnekin tauolle eikä tiedetty missä on lähin kauppa tai huoltoasema. City Lensin avulla näki, että mistä päin sellainen taukopaikka löytyisi ja kuinka pitkä matka sinne on”.

Kohde selvillä hyvissä ajoin

Pyöräilijöinä Tommi ja Erik ovat molemmat alunperin vain harrastajia ja arkiliikkujia, joille oli tärkeää liikkua töihin ja harrastuksiin polkien, mutta viime vuonna Tommi tuli hankkineeksi maantiepyörän, jolla rullailusta innostuneena hän sai myös Erikin innostumaan ajatuksesta tehdä pidempi retki Turusta Maarianhaminaan. Tämä viime syksyinen reissu sujui heidän mukaansa niin hyvin, että jo ennen joulua alkoi itää ajatus matkasta ulkomaille pyöräilemään tänä kesänä. Tanska valikoitui heidän mukaansa kohteeksi aika helposti.

“Tarkoituksena on käydä mahdollisimman monella Tanskan saarella semmoisella aikataululla, että ehditään viikossa myös takaisin Kööpenhaminaan, josta meidän paluulento Suomeen lähtee. Mukaan lähtee myös teltta, jotta voidaan yöpyä juuri siellä missä halutaan, eikä aina tarvitse päättää päivää kaupungissa. Nähtävyydet eivät ole matkan päätarkoitus, mutta varmasti käydään monet matkan varrelle osuvat paikat katsastamassa”, Tommi kertoo, ja lisää, että luottaa Tanskan olevan erityisen hyvä pyöräilymaa:

“Tanskassa pitäisi olla paljon polkupyöräystävällisempää tieverkkoa kuin Suomessa. Täälläkin on edistytty paljon tältä osin, kun pyöräteitä tulee koko ajan lisää, mutta käsittääksemme Tanskassa verkosto on kuitenkin paljon kattavampi. Toinen asia mistä Tanskassa ei varmasti ole puutetta on tuuli. Saarivaltiona siellä varmasti riittää puuskia, mutta toivottavasti olisi välillä myötätuultakin”, Tommi pohtii.

“Uskoisin, että Tanskassa meidän ei tarvitse kauheasti pyöräillä maanteillä, vaan pääsemme varmasti nauttimaan pyöräteistä sekä tasaisesta maastosta. Toivottavasti Tommin toivomus myötätuulesta toteutuisi”, Erik myhäilee

Tommi kertoo valmistautuneensa matkaan pyöräilemällä paljon ja polkemalla myös kuntopyörällä. Erik kertoo käyneensä salilla ja kiinnittäneensä huomiota myös siihen, että elämäntavat olisivat terveellisemmät, jotta kunto kestäisi pitkiä pyöräreissuja.

“Mutta kyllä se tuli tuolla Vierumäen reissulla selväksi, että Tommilla on noita pyöräreissuja enemmän alla”, hän nauraa.

Käytössään olevista Nokian tuotteista ja palveluista reissaajat uskovat saavansa vielä enemmän irti Tanskassa, kuin testimatkalla.

“Tanskassa on varmasti vielä paljon enemmän apua Nokia City Lens’istä ja yleensäkin Nokia Kartoista, kun voidaan helpommin löytää esimerkiksi hostelleja tai ravintoloita, mikä on varsinkin pidemmän polkemisen jälkeen tosi hyvä, kun ei enää tarvitse pyöriä ympäriinsä toivoen löytävänsä majoitusta”, Erik tuumaa.

“Nokia City Lens tulee varmasti olemaan Tanskassa käytössä, koska sillä on niin helppo tutustua ympäristöön. Myös esimerkiksi uuden Voddler-sovelluksen avulla on helppo rentoutua, jos sille löytyy aikaa jonain iltana”, Tommi lisää.

Seuraamme poikien matkaa Äänessä ja kerromme siitä lisää myöhemmin. Onko lukijoillamme kysymyksiä matkalaisille? Kertokaa ne kommenteissa.

comments powered by Disqus