Ääni

Follow us

Ihmiset ja ilmiöt

Mobiilit pyöräilyterveiset Tanskasta

Julkaissut juuso kesäkuu 19, 2012

0
0

Mobiilit pyöräilyterveiset Tanskasta

0
0

Julkaissut juuso kesäkuu 19, 2012

Kerroimme viime viikolla kolmesta suomalaisesta pyöräilyn harrastajasta, jotka suuntasivat Tanskaan viikon mittaiselle pyöräretkelle. Mukaan matkaan annoimme Nokia Lumia 800 -älypuhelimet, myynnistä jo poistuneet Nokia Bike Charger -dynamolaturit ja Nokia DC-16 -USB-laturit. Soitimme matkalaisille Tanskaan, ja kyselimme, kuinka reissu on tähän asti sujunut.

Tavoitimme kolmikon Roskildesta, jossa he olivat juuri nauttimassa aamiaista. Pirteän oloiset pyöräilijät olivat tähän astiseen matkaansa todella tyytyväisiä:

“Matka on mennyt oikein hyvin, vaikka sää on vaihdellut aurinkoisesta todella rankkoihin sateisiin”, Tommi Kivisaari kertoo.

“Sään takia ei olla voitu yöpyä teltassa niin paljon kuin olisi haluttu, mutta muuten ei suurempia ongelmia ole ollut. Rengas on jokaiselta kertaalleen pyörästä puhjennut, mutta se on ihan luonnollista kun ollaan poljettu sellaisia 80:n, 100:n kilometrin päivämatkoja varsinkin reissun alussa”, Erik Pöntynen jatkaa.

Sääolosuhteiden vaihtelusta huolimatta pojat kertovat nauttineensa polkemisesta ja ihastelleensa Tanskan hyvin suunniteltuja pyöräilyreittejä:

“Oikeastaan lähestulkoon koko matka on voitu polkea pyörätietä ja matkan varrelle on osunut todella hienoja maisemia ja reittejä. Maa täällä on myös niin tasaista, että on ollut nautinto rullailla eteenpäin”, Tommi kertoo.

Matkan aikana reissaajat ovat ehtineet myös hyödyntämään Nokia Lumia 800:n tarjoamia sovelluksia ja palveluja. Nokia Navigointia he ovat käyttäneet reittien selvittämiseen ja lähimpien leirintäalueiden ja taukopaikkojen etsimiseen. Lisäksi Nokia City Lens‘in avulla he ovat löytäneet ruokapaikkoja, joissa on voinut kerätä voimia pitkien pyörämatkojen jälkeen.

“Nokia Navigointi on kyllä ollut todella loistava apu reissussa. Sen avullla olemme voineet tarkistaa reittejä ja sieltä on löytänyt tosi paljon hyödyllistä tietoa”, Tommi kiittelee ja lisää, että myös matkan tallentamiseen on löytynyt puhelimesta oivia välineitä.

“Tajusimme jossain vaiheessa reissua, että saamme koko porukan mukaan valokuvaan, kun otamme kuvan Microsoftin Photosynth -sovelluksella, jolla voi ottaa 360° panoraamakuvia. Harmittaa vähän, ettei heti reissun alussa tajuttu tätä, sillä sovellus on ollut tosi kätevä ja sillä on saanut komeita kuvia matkan aikana”, Tommi sanoo.

Aivan kommelluksitta matka ei kuitenkaan ole mobiilipuolella mennyt, sillä kun Erik vei Nokia Lumia 800 -älypuhelimensa lataukseen paikallisessa leirikeskuksessa, laitteeseen tuli oikosulku. Tämän jälkeen seurue on joutunut tyytymään yhteen laitteeseen.

“En tiedä mitä siinä tapahtui, mutta kun kytkin Lumian pistokkeeseen, niin koko talo pimeni ja laite meni sököksi. Ei ole paljon tullut twiittailtua sen jälkeen,” Erik nauraa.

Näistä pienistä vastoinkäymisistä huolimatta kaverukset aikovat seuraavaksi suunnata kohti Tanskan pääkaupunkia Kööpenhaminaa, sillä pikkukylät ja -kaupungit ovat heidän mukaansa tulleet jo vähän turhankin tutuiksi.

“Aika samanlaisia nuo pienemmät paikkakunnat ovat olleet, joten seuraavaksi suuntaamme kohti vähän eläväisempiä maisemia. Voi toki olla, että viime päivien huono sää on estänyt ihmisiä lähtemästä ulos, mutta toivotaan, että Kööpenhaminassa olisi vähän enemmän tapahtumia ja paikallisia liikkeellä”, Erik pohtii.

“Matkan alussa poljimme niin paljon, että nyt on voitu ottaa vähän rennommin, ja polkea vain 40, 60 kilometriä päivässä, ja silti ehditään vielä näkemään pääkaupunkia kunnolla”, Tommi tuumaa.

Toivomme pyöräilijä-kolmikolle oikein leppoisaa loppumatkaa ja palaamme matkan jälkitunnelmiin vielä ensi viikolla.

comments powered by Disqus