Ääni

Follow us

Ihmiset

10 syytä ottaa Nokia Lumia mukaan töihin (osa 1)

Julkaissut Dinesh Subramaniam kesäkuu 20, 2012

0
0

10 syytä ottaa Nokia Lumia mukaan töihin (osa 1)

0
0

Julkaissut Dinesh Subramaniam kesäkuu 20, 2012

Nokia Lumiasta ja sen viihdeominaisuuksista sekä yhteisöpalveluista on puhuttu paljon. Lumia on kuitenkin myös mainio työväline.
Seuraavassa viisi hyvää syytä ottaa Nokia Lumia mukaan työpaikalle.

1. Outlook Mobile
Moni meistä tarkistaa sähköpostinsa vähän väliä. Itse laitan uudessa puhelimessa sähköpostiasetukset ensimmäiseksi kuntoon – kaikki kolme tiliäni. Onneksi tämä vie Nokia Lumia -puhelimissa vain muutaman sekunnin, sillä ne tukevat POP/IMAP-tilejä ja ActiveSync-tilejä.

Sähköpostitilin luominen edellyttää yleensä vain osoitteen ja salasanan antamista. Joissakin tapauksissa on syötettävä myös käyttäjänimi ja palvelimen osoite. Nokia Lumia synkronoi postilaatikot automaattisesti. Käyttäjä voi sillä aikaa keskittyä vaikkapa Facebook-, Twitter- ja LinkedIn-yhteisöpalvelujen asetuksiin tai sovellusten lataamiseen.

Sähköpostitilit voi linkittää niin, ettei viestien lukeminen edellytä erillisten ruutujen napauttamista. Kaikki tilit ovat yhden ruudun takana, samassa keskustelunäkymässä. Myös eri sähköpostitileihin liittyvät tapaamiset ovat yhdessä näkymässä, ja ne voi merkitä värikoodein, eli niiden hallinta ei edellytä useamman kalenterin käyttöä.

2. Sovellukset
Kun olen saanut sähköpostiasetukseni kuntoon, siirryn älypuhelimen ytimeen eli sovelluksiin. Windows Phone Marketplace -palvelussa on jatkuvasti kasvava valikoima yrityssovelluksia esimerkiksi viestimiseen, tuottavuuden parantamiseen, asiakirjojen hallintaan ja selaamiseen, uutisten lukemiseen, tiedon hakemiseen, asiakkuudenhallintaan ja kenttähenkilöstön hallintaan.

Toukokuussa julkistettiin esimerkiksi LinkedIn-sovellus, joka on toiminnoiltaan monipuolisempi kuin iOS- ja Android-versiot, sekä Prontoforms-lomakesovellus, joka korvaa hitaat, kalliit ja virheille alttiit paperilomakeprosessit.

Huhtikuussa julkistettu Good Technology -yhtiön Good for Enterprise -sovellus tarjoaa turvalliset yhteydet yrityksen sähköpostiin, yhteystietoihin ja kalenteriin. Windows-puhelimien suosio kasvaa koko ajan, joten valikoima täydentyy suosituilla yrityssovelluksilla myös tulevaisuudessa.

3. Ihmiset-toiminto ja tapahtumaruudut
Kukaan ei pärjää yksin. Yhden miehen tai yhden naisen yrityksilläkin on asiakkaita, kumppaneita ja yhteistyösuhteita. Niiden hallintaa helpottaa Ihmiset-toiminto.

Kun käyttäjä on tehnyt työsähköpostiin ja yhteisöpalveluihin liittyvät asetukset, Lumia lisää osoitekirjaan yhteystiedot Facebook-, LinkedIn- ja Twitter-palveluista. Sen jälkeen kaikki tärkeät ihmiset ovat tavoitettavissa samasta ruudusta.

Käyttäjä voi myös luoda yhteystiedoista ryhmiä ja antaa niille mieleisensä nimet. Ryhmät voi kiinnittää aloitusnäyttöön, jolloin käyttäjä voi seurata päivityksiä ja saapuneita viestejä reaaliajassa. Käyttäjä voi myös lähettää kaikille ryhmän jäsenille yhteisen tekstiviestin tai sähköpostin. Tämä on huomattavasti helpompaa kuin yhteystietojen siirtäminen yksitellen osoitekirjasta jokaiseen viestiin.

Aloitusnäyttöön voi kiinnittää myös ihmiset, joihin käyttäjä on yhteydessä päivittäin. Sen jälkeen ei tosin voi enää selitellä pomolle sopivasti naureskellen, ettei yhteystietoja jotenkin kummallisesti löydy puhelimesta…

4. Office-toiminto: Office Mobile, OneNote, SharePoint ja SkyDrive
Office-toiminto käynnistyy Office-kuvakkeen napautuksella ja tarjoaa suoran yhteyden hyödyllisiin yrityssovelluksiin. Käyttäjä voi esimerkiksi luoda, lukea ja käsitellä Word-, Excel- ja PowerPoint-tiedostoja. Microsoftin kehittämä Office Mobile tekee sovellusten työkäytöstä turvallista, ja se on täysin yhteensopiva tietokoneelle tarkoitettujen sovellusten kanssa.

OneNote-muistikirjasovellus pitää käyttäjän ajan tasalla sekä työssä että vapaa-ajalla. Se tuo myös väriä elämään: muistiinpanojen ei enää tarvitse olla tylsiä merkintöjä valkoisella paperilla.

OneNote-muistiinpanoihin voi liittää valokuvia suoraan puhelimen kamerasta tai Kuvat-toiminnosta. Lisäksi niihin voi liittää äänitiedostoja, jotka voi tallentaa myöhempää käyttöä varten tai jakaa välittömästi työkavereiden kanssa. Tiedostot voi tallentaa myös SkyDrive-pilvipalveluun tai yrityksen SharePoint-palveluun, jossa ne ovat tiimin muiden jäsenten käytettävissä.

5. Pilvipalvelut
Liikemaailmassa syntyy lähes päivittäin uusia muotisanoja. Pilvipalvelut eivät kuitenkaan ole pelkkää puhetta, vaan niistä on todellista hyötyä. Office 365 -ohjelmisto tuo Nokia Lumia -puhelimiin pilvipohjaiset Microsoft Exchange-, Lync- ja SharePoint-palvelut.

Microsoftin SkyDrive -pilvipalvelu mahdollistaa tiedostojen tallentamisen, jakamisen ja käytön sekä älypuhelimesta että tietokoneelta.

Pilvipalvelut pienentävät yritysten kuluja, koska palvelimia ei enää tarvita. Windows-puhelimille tarkoitetut Microsoftin pilvipalvelut ovat turvallisia ja täysin yhteensopivia muiden versioiden kanssa. Ei hassummin palveluilta, jota ei voi edes nähdä.

Huomenna kerromme loput viisi syytä ottaa Lumia mukaan töihin.

comments powered by Disqus