Ääni

Follow us

Liiketoiminta

Nokia Windows Phone 8 -julkistuksessa

Julkaissut Ian Delaney kesäkuu 21, 2012

0
0

Nokia Windows Phone 8 -julkistuksessa

0
0

Julkaissut Ian Delaney kesäkuu 21, 2012

Nokian älypuhelimien tuotekehityksestä vastaava johtaja Kevin Shields kertoi eilen San Franciscossa pidetyssä Windows Phone -tapahtumassa Nokian ja Microsoftin yhteistyöstä, jonka myötä syntyy entistäkin menestyksekkäämpi Windows Phone -ekosysteemi ja uusia ominaisuuksia Lumia-puhelimiin.

Microsoft esitteli tilaisuuden aluksi Windows 8 -käyttöjärjestelmän, joka julkistetaan myöhemmin tänä vuonna. Yhtiö paljasti myös sen uusia ominaisuuksia, joita ovat esimerkiksi NFC-lähitunnistusteknologia, moniydinprosessorit ja entistä parannettu näyttöresoluutio.

Nokia on innoissaan mahdollisuudesta kehittää NFC-teknologiaa Windows-puhelimissa. Yhtiöllä on vuosien kokemus NFC-teknologiasta Symbian-alustalla ja Nokia N9 -puhelimessa sekä viimeksi Nokia Lumia 610 NFC -puhelimessa yhteistyössä Orange-operaattorin kanssa. Nokia Play 360 on mainio NFC-teknologian monista mahdollisuuksista: kaiuttimen voi yhdistää mobiililaitteeseen langattomasti NFC-teknologian välityksellä.

Lisäksi Kevin kertoi, että Nokia aikoo edelleen tuoda Windows 8 -puhelimiin ainutlaatuisia ja innovatiivisia laiteominaisuuksia, palveluja ja sovelluksia.

Nokia Lumia -käyttäjille uusi Windows Phone 8 -kokemus

Johtavalla Windows Phone -kumppanilla on muitakin suunnitelmia: Lumia-puhelimen Windows 7.5 -version käyttäjät voivat päivittää laitteeseensa uusia Windows 8 -ominaisuuksia, kuten aloitusnäytön. He voivat myös ladata esimerkiksi Zyngan sovelluksia, joista Words with Friends ja Draw Something tulevat saataville elokuussa.

Microsoft ilmoitti, että Windows Phone Marketplace -palvelussa on ylitetty 100 000 sovelluksen raja, ja miljoonien kehittäjien työ Windows-ekosysteemissä jatkuu myös Windows 8 -puhelinten myötä. Lumia-puhelimille on siis odotettavissa tuhansia uusia sovelluksia.

Nämä julkistukset alleviivaavat Nokian edistymistä kaiken kattavan ekosysteemin luomisessa Lumia -tuoteperheelle yhteistyössä Microsoftin kanssa.

Uusia sovelluksia ja toimintoja Lumian omistajille

Nokia täydentää Lumia-puhelimille suunniteltujen sovellusten valikoimaa esimerkiksi Camera Extras -sovelluksella, jonka ominaisuuksia ovat panoraamakuvat, ajastin, liikkeessä otetut kuvat ja useammasta kuvasta koostetut ryhmäkuvat. Nokia Drive-, Nokia Transport- ja Nokia Kartat -sovelluksia täydennetään uusilla ominaisuuksilla, ja tulevia päivityksiä ovat myös WIFI-tethering eli tukiasematoiminto ja flip to silence -ominaisuus eli puhelimen vaimentaminen kiepauttamalla.

Päivityksistä ja uusien sovellusten julkaisuajoista Windows Phone Marketplace -palvelussa on lisätietoja täällä. Pidämme lukijamme ajan tasalla myös muiden jännittävien Lumia-uutisten suhteen.

comments powered by Disqus