Ääni

Follow us

Uncategorized

Tee tutkimusmatkoja maps.nokia.com -palvelussa

Julkaissut Pino Bonetti kesäkuu 26, 2012

0
0

Tee tutkimusmatkoja maps.nokia.com -palvelussa

0
0

Julkaissut Pino Bonetti kesäkuu 26, 2012

Digitaaliset kartat ovat muuttaneet tapaamme käyttää karttoja. maps.nokia.com -verkkopalvelusta etsitään yleensä tiettyä osoitetta tai esimerkiksi ravintolan nimeä, ja käyttäjä syöttää tarvittavat tiedot hakukenttään.

Aiemmin karttoja selailtiin myös huvin vuoksi: oli kiva seurata teitä sormenpäällä ja pysähtyä lukemaan kiinnostavien tai eksoottisten paikkojen nimiä. Nyt tuomme tämän kiehtovan kokemuksen digitaalisille kartoille maps.nokia.com -palvelussa. Kartat heräävät eloon, kun hiirtä kuljettaa niiden päällä. Käyttäjällä on entistä enemmän vaihtoehtoja: hän näkee kunkin kaupungin kohdalla, millaisia lisätietoja kyseisestä kaupungista on saatavilla.

Kuten jo aiemmin kerroimme, maps.nokia.com on paljon muutakin kuin karttoja ja kulkureittejä. Haluamme, että käyttäjä pääsee kaupunkien tunnelmaan.

Näin se toimii

Olemme lisänneet viime kuukausina maps.nokia.com -palveluun uusia ominaisuuksia, joiden avulla käyttäjä voi tutustua kaupunkeihin entistä tarkemmin. Alla on käytetty esimerkkikaupunkina Torontoa.

Kartat – perustuu Nokian Location & Commerce -yksikön kartanpiirtäjien laatimiin tarkkoihin karttoihin.

Navigointi – kerromme parhaat reitit jalankulkijoille, autoilijoille ja julkisten liikennevälineiden käyttäjille.

Liikenne – paikallisten viranomaisten ja Nokia Navigointi -palvelun käyttäjien antamien tietojen perusteella kerromme, missä on ruuhkaa ja missä matka sujuu jouhevammin.

Julkisen liikenteen reitit – käyttäjä hahmottaa helposti julkisen liikenteen reitit.

Lämpökartat – olemme koonneet miljoonia paikkatietoja, jotta hakutulokset olisivat mahdollisimman kattavia ja jotta käyttäjä löytäisi lämpökarttojen avulla kaupungin parhaat ravintolat, baarit, kulttuurikohteet ja menopaikat.

Matkaoppaat– asiantuntijoilta (esim. Lonely Planet) matkaoppaita, menovinkkejä ja sääennusteita.

3D-kartat – yli vuosi sitten julkistamiemme kolmiulotteisten kuvakarttojen avulla käyttäjä voi tutustua 25 kaupunkiin eri puolilla maailmaa. Nämä kuvankauniit kartat ovat myös erittäin hyödyllisiä: käyttäjä voi etsiä ja suunnitella reittejä ja katsoa reittiohjeet kolmiulotteisena animaationa.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. maps.nokia.com -palvelussa voi valmistautua unelmamatkaan lukemalla matkaoppaita, perehtymällä liikenteeseen, tutustumalla julkisen liikenteen järjestelyihin ja valitsemalla paikat, joissa haluaa käydä.

Nokia Kartat -sovellus tekee älypuhelimesta monipuolisen navigaattorin: se opastaa käyttäjän perille riippumatta siitä, onko hän liikkeellä kävellen, omalla autolla vai julkisilla kulkuvälineillä. Sovelluksesta näkee myös reaaliaikaiset liikennetiedot, ja maps.nokia.com -palveluun tallennetut suosikit voi synkronoida älypuhelimen kanssa. Kun käyttäjä pääsee perille matkakohteeseensa, hän voi lisätä kartalle kuvia ja arvosteluja suoraan Nokia Lumia -puhelimesta.

comments powered by Disqus