Ääni

Follow us

Ympäristövastuu

Esittelyssä Nokian ympäristöystävälliset puhelimet

Julkaissut Boc Ly kesäkuu 28, 2012

0
0

Esittelyssä Nokian ympäristöystävälliset puhelimet

0
0

Julkaissut Boc Ly kesäkuu 28, 2012

Nokian puhelimen ostajalla on runsaasti valinnanvaraa esimerkiksi teknologian, muotoilun ja värien suhteen. Valinnastaan riippumatta ostaja voi olla aina varma siitä, että puhelin on mahdollisimman ympäristöystävällinen.

Nokia-laitteiden valmistuksessa kiinnitetään erityistä huomiota ympäristöön. Valitsemme puhelimien materiaalit huolellisesti – ja yhtä huolellisesti valitsemme materiaalit, joita emme missään tapauksessa käytä.

Lisäksi otamme ympäristön huomioon kehittämällä puhelinten virransäästöominaisuuksia ja käyttämällä kierrätettäviä pakkausmateriaaleja.

Ekoinnovaatioita

Kaikkien puhelimiemme valmistus, käyttö ja kierrätys suunnitellaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Lisäksi osassa puhelimista, eli niin kutsutuissa eko-sankareissa, on ekoinnovaatioita ja erityispiirteitä, joita tuodaan vähitellen mukaan laajemmin tuotevalikoimassa.

Uusimmat eko-sankarimme ovat Nokia 808 PureView, Nokia Lumia 610 ja Nokia Asha 311.

Nokian laitteet eivät sisällä polyvinyyliklorideja (PVC) tai bromattuja palonestoaineita (BFR) eivätkä bromattuja ja kloorattuja yhdisteitä tai antimonitrioksidia.

Nokia Asha 311 –puhelimessa on biomuoveja, ja Nokia 808 PureView- ja Nokia Lumia 610 -puhelimissa on kierrätettyjä metalleja.

Lisäksi 100% näiden, kuten kaikkien muidenkin Nokian puhelinmallien materiaaleista voidaan ottaa talteen tai käyttää uusien tuotteiden tai energian tuottamiseen kierrätysprosessissa. Pakkausmateriaaleja on käytetty mahdollisimman vähän, ja ne ovat täysin kierrätettäviä. Paperia on säästetty laittamalla käyttöohjeet suoraan puhelimeen.

Ekotehokkaampaa elämää

Kestävä kehitys on otettu huomioon myös puhelimien käytössä.

Näissä Nokian puhelimissa on monia energiatehokkuutta parantavia ominaisuuksia, kuten energiansäästötila ja automaattinen näytön kirkkauden säätö sekä laturit, jotka kuluttavat mahdollisimman vähän energiaa valmiustilassa.

Lisäksi Nokia 808 PureView- ja Nokia Lumia 610 –puhelimiin saatavat sovellukset auttavat käyttäjää elämään entistä ekotehokkaammin.

Nokia Julkiset-, Nokia Kartat- ja Nokia Navigointi -sovellukset auttavat säästämään polttoainetta ja siten vähentävät hiilidioksidipäästöjä. Ne opastavat käyttäjää joukkoliikenteessä, autoillessa ja kävellessä.

Puhelimille on saatavilla muitakin ekosovelluksia. Kestävää kehitystä edistävät sovellukset, pelit ja sisällöt löytää helpoimmin Nokia Kaupan Vihreä kanava –kokoelmasta sekä Windows Phone Marketplacesta.

Enemmän kuin peli

Ekohenkisyys voi olla myös hauskaa.

Nokian Climate Mission 3D on jännittävä peli, joka haastaa käyttäjän hillitsemään ilmaston lämpenemistä.Pelissä on kolme haastetta, joissa käyttäjä istuttaa puita, liittää jäävuoria yhteen ja rakentaa muurahaispesää. Sovellus löytyy myös suomenkielisenä.

Peli antaa myös käytännön vinkkejä ekojalanjäljen pienentämiseen.

Climate Mission 3D -pelin lisäksi Nokia Asha 311 -puhelimessa on valmiiksi asennettuna kestävää elämäntapaa edistävä Green Farming –sovellus. Tämä sovellus on englanninkielinen.

Climate Mission 3D -sovellus on saatavilla myös Windows Phone Marketplacesta esimerkiksi Nokia Lumia 610 -puhelimiin. Sovellus on ladattavissa myös Nokia Kaupasta Symbian-älypuhelimiin.

Ympäristönsuojelu on yhteinen asia, jota voi edistää myös mobiilisti.

comments powered by Disqus