Ääni

Follow us

Ihmiset ja ilmiöt

Nokioiden kanssa pyöräillyt retkue takaisin Suomessa

Julkaissut juuso heinäkuu 04, 2012

0
0

Nokioiden kanssa pyöräillyt retkue takaisin Suomessa

0
0

Julkaissut juuso heinäkuu 04, 2012

Olemme jo parin blogimerkinnän verran seuranneet suomalaisen pyöräilynharrastaja kaveriporukan matkaa Tanskan alangoilla. Nyt pyöräilijät ovat takaisin Suomessa vaiherikkaalta reissultaan ja on aika kuulla viimeiset kuulumiset.

“Matkan loppuosa sujui rauhallisesti ja kevyesti polkien, vaikka sää pysyi melko huonona. Tanskassa satoi reissun aikana paljon”, Tommi Kivisaari kertoo viikon kestäneen matkan sujumisesta, jonka aikana he kulkivat halki juuttien maan maaseudun ja pääkaupunkialueen.

“Matkan lopussa vietimme aikaa Kööpenhaminassa ja tutustuimme mm. Pieni merenneito -patsaaseen ja paikalliseen kaupunkipyöräilykulttuuriin”, Erik Pöntynen kertoo.

Pyöräilijät kiittelevät edelleen Tanskan pyöräilyolosuhteita sikäläisestä säästä huolimatta.

“Joka paikassa on pyöräilykaistat tai -tiet molemminpuolin ajotietä. Autoilijoilla on myös hyvä asenne pyöräilyyn ja tilaa annetaan. Koko matkan ajan oli sellainen fiilis, että pyöräilyä kunnioitetaan”, Tommi listaa positiivisia kokemuksia.

Nuoret miehet yhdistivät käteviin pyöräilyolosuhteisiin heille lahjoitettua Nokia teknologiaa. Nokia Bike Charger -dynamolaturin lisäksi heillä oli käytössä Nokia Lumia 800 -älypuhelimet, joista toinen tosin hajosi latauksen yhteydessä yöpaikasta poksahtaneen sulakkeen aiheuttamaan oikosulkuun, sekä Nokia DC-16 USB-laturit. Nyt kun reissusta on jo kulunut tovi, kiittelevät pyöräilijät etenkin USB-laturia.

“Se oli ehkä loppupeleissä se eniten käytetty laite, jota tarvitsi varsinkin telttaillessa. Musiikin kuuntelemisen ja muun ajanvietteen takia akku kuluu äkkiä, joten tämä oli todella hyödyllinen laite, varsinkin kun akkulatauspaikan etsiminen voi olla välilä haastavaa, suorastaan metsästämistä”, Erik kertoo.

Laturin lisäksi he pitivät Lumian sovellusten tarjoamasta huvista ja hyödystä.

“Jo mainitsemiemme Nokia City Lensin ja Nokia Navigoinnin käytön lisäksi tuli katseltua videoita puhelimilta ja tottakai käytettyä sosiaalista mediaa, lähinnä Twitteriä ja Facebookia. Jonkin verran pelasimme myös pelejä”, Tommi muistelee.

Hyvänä puolena molemmat pitävät laitteissa myös sitä, että niistä löytyy niin paljon hyödyllistä samassa pienessä tilassa. Musiikin, pelejen ja ajanvietteen lisäksi jo pelkkä lähimpien ruokapaikkojen löytäminen ja matkan tallentaminen kuviksi onnistui samalla laitteella. Tässä pyörälijöiden reissussa Microsoft Photosynth -sovelluksella ottama kuva(klikkaamalla näet sen suurempana):

Koko matkasta kaveruksille jäi myös erittäin hyvä fiilis ja he suosittelevat vastaavia reissuja myös muille:

“Pyöräily sopii ihan kaikille ja onnistuu ihan normaalivauhtia. Eikä se vaadi mitään huipputason laitteita. Uskallusta peliin!”, he kannustavat.

Nokia toivottaa retken osanottajille oikein hyvää kesän jatkoa!

comments powered by Disqus