Ääni

Follow us

Uncategorized

Viisi ilmaista pikaviestisovellusta Nokia Lumialle

Julkaissut Adam Fraser heinäkuu 10, 2012

0
0

Viisi ilmaista pikaviestisovellusta Nokia Lumialle

0
0

Julkaissut Adam Fraser heinäkuu 10, 2012

Yhteydenpito ystäviin ja perheenjäseniin on tärkeää. Siksi miljoonilla ja taas miljoonilla ihmisillä eri puolilla maailmaa on matkapuhelin, jonka ansiosta elämän tärkeimmät ihmiset ovat aina mukana ja vain muutaman kosketuksen päässä. 

Pikaviestisovellus on kätevä vaihtoehto yhteydenpitoon, ja pikaviestit tulevat usein halvemmiksi kuin puhelut ja tekstiviestit. Valitsimme Windows Phone Marketplace -palvelusta viisi maksutonta pikaviestisovellusta, joita kannattaa kokeilla.

Kik Messenger

Kik Messenger thread

Jos ystävillä on erilaiset älypuhelimet, Kik Messenger mahdollistaa yhteydenpidon alustasta riippumatta. Se yhdistää käyttäjän reaaliaikaisesti ystäviin, joille voi lähettää tekstiviestejä tai kuvia puhelimen galleriasta. Sovelluksen ominaisuuksiin kuuluu myös ryhmäkeskustelu, joka helpottaa esimerkiksi yhteisestä elokuvaillasta sopimista.

Skype

Skype contacts list Skype call

Skype on yksi käytetyimmistä pikaviestisovelluksista. Linjoilla voi olla samanaikaisesti jopa 40 miljoonaa käyttäjää. Suosion salaisuus on todennäköisesti monipuolisuus: sovellusta voi käyttää pöytäkoneella, kannettavalla tietokoneella tai älypuhelimella.

Käyttäjä voi esimerkiksi soittaa ulkomailta hotellin aulasta isälleen, joka on tuhansien kilometrien päässä kotona tietokoneen äärellä. Sovelluksen käyttö on maksutonta langattoman verkon välityksellä. Skypen tehokäyttäjät ovat todennäköisesti jo kuulleet Skype Credit -järjestelmästä, joka mahdollistaa edulliset puhelut matkapuhelimesta toiseen.

Nokia Lumia 900 -puhelimessa on etukamera videopuheluja varten, joten käyttäjä tuntee olevansa ystävien seurassa silloinkin, kun välimatkaa on satoja tai tuhansia kilometrejä.

QuickYM

QuickYM sign-in QuickYM thread

Yahoo! Messenger -pikaviestisovelluksen käyttäjät voivat pitää tämän sovelluksen avulla yhteyttä ystäviinsä, lähettää ja vastaanottaa viestejä sekä lukea niitä offline-tilassa.

Kun käyttäjä ei halua tulla keskeytetyksi, hän voi ilmoittaa läsnäolotilan välityksellä olevansa kiireinen tai laittaa läsnäolotilansa kokonaan pois näkyvistä.

GroupMe

GroupMe groups GroupMe chats

GroupMe on ryhmille tarkoitettu pikaviestisovellus. Käyttäjä voi luoda ryhmiä ja lähettää kaikille ryhmän jäsenille viestin samanaikaisesti.

GroupMe on kuin yksityinen Twitter-kanava. Käyttäjällä voi olla vaikkapa työkavereiden porukka, jonka kanssa hän yleensä puhuu jalkapallosta tai kertoo sisäpiirivitsejä. Nyt keskustelua voi jatkaa myös liikkeellä ollessa.

IM+

IM+ screenshots

Yhteydenpitoon on nykyisin lukuisia tapoja. IM+ tukee Facebook-, Google Talk-, Jabber- ja RenRen-palveluja sekä monia muita pikaviestintäjärjestelmiä. Ystävät ovat siis tavoitettavissa alustasta riippumatta.

Sovelluksen avulla voi lähettää tavallisia pikaviestejä sekä valokuvia. Lisäksi se tukee ryhmäkeskusteluja Skype-, AIM- ja ICQ-palveluissa. Hymiöiden kera tietenkin.

Edellä esitellyt sovellukset voi ladata Windows Phone Marketplace -palvelusta seuraaviin puhelimiin: Nokia Lumia 710, Nokia Lumia 800 ja Nokia Lumia 900.

Mikä on sinun suosikkisovelluksesi pikaviestintään?

Kuvat: Dick_Morgan

comments powered by Disqus