Ääni

Follow us

Uncategorized

Nokia Lumia tehostaa työtä ja antaa lisää vapaa-aikaa

Julkaissut Jeppe Christensen heinäkuu 24, 2012

0
0

Nokia Lumia tehostaa työtä ja antaa lisää vapaa-aikaa

0
0

Julkaissut Jeppe Christensen heinäkuu 24, 2012

Älypuhelin voi olla joko paras ystävä tai pahin vihollinen parempaa tuottavuutta tavoittelevalle käyttäjälle, jolla on paljon töitä ja helposti herpaantuva keskittymiskyky. Pahimmassa tapauksessa taukoamaton työsähköpostien virta ja jatkuvasti päivittyvät yhteisöpalvelut tekevät puhelimesta aivotoimintaa turruttavan aikavarkaan, joka häiritsee keskittymistä työpäivän aikana ja tekee työstä irtautumisen mahdottomaksi vapaa-ajalla.

Kauhukuvista huolimatta älypuhelinta ei kannata sulkea lopullisesti. Järkevästi käytettynä Nokia Lumia 900-, Nokia Lumia 800– , Nokia Lumia 710– ja Nokia Lumia 610 -puhelimet ovat erinomaisia henkilökohtaisia avustajia, jotka auttavat käyttäjää tehostamaan ajankäyttöä. Niiden ansiosta käyttäjä voi keskittyä olennaiseen eli elämän tärkeimpiin asioihin myös työpäivän jälkeen.

Sotkeudutko sosiaalisiin verkkoihin?

Facebook ja Twitter ovat kryptoniittiä keskittymiskyvylle. Onneksi riippuvuuteen on parannuskeino: Windows-puhelimien Ihmiset-toiminto kokoaa yhteen ilmoitukset kaikilta tileiltä ja yhteisöpalvelun tilapäivityksistä. Päivittyvien tapahtumaruutujen ansiosta käyttäjä näkee yhdellä aloitusnäytön vilkaisulla nähdä mitä yhteisöpalveluissa tapahtuu.

Toimisto tien päällä

Nokia Lumia 900 tekee bussin odottelustakin tuottavaa aikaa. Microsoft Office Mobile -ohjelmiston avulla käyttäjä voi jakaa tärkeitä asiakirjoja tai viimeistellä aamun esitystään bussissa. Muutokset synkronoituvat SkyDrive-pilvipalveluun.

Tehtävät haltuun

Hyvä tehtävänhallintasovellus voi parantaa käyttäjän työmotivaatiota, kun sovellukseen yhdistetään muistutusjärjestelmä, joka ilmoittaa aikatauluista huomattavasti asiallisemmin kuin korvan juuressa karjahteleva pomo.Tehtävälistan viimeisenkin tehtävän suorittaminen ennen työpäivän päättymistä on erittäin palkitsevaa. Sen jälkeen voi rentoutua hetken vaikka ulkoillen.Hyviä tehtävänhallintasovelluksia ovat esimerkiksi Office-kokonaisuuteen kuuluva One Note sekä virkeästi ja selkeästi värikoodattu Tasks.

Takaisin töihin!

Nostatko jalat pöydälle kesken työpäivän ja alat lukea päivän lehteä? Todennäköisesti et. Miksi sitten kauhistelet netissä Kardashianien kiristettyjä kasvoja, vaikka puolen tunnin päästä alkaa tärkeä kokous, johon pitäisi valmistautua?Jos et pysty vastustamaan nettihaahuilua, tallenna kiinnostavat artikkelit offline-tilaan ja lue ne tauolla tai kotimatkalla. Tähän tarkoitukseen sopii erinomaisesti esimerkiksi Burn After Reading -sovellus.

Kaikki uutiset yhdestä lähteestä

Aamuisin on helppo unohtua uutisten äärelle ja havahtua siihen, että aikataulut pettivät jo alkupäivästä. Pulse Reader kokoaa uutiset käyttäjän valitsemista lähteistä, ja sovelluksessa on erittäin selkeä käyttöliittymä.

Merkitseviä silmäyksiä

Windows-puhelimien Metro-käyttöliittymässä ei tarvitse hypähdellä sovelluksesta toiseen, vaan kaikki tarvittava on nähtävissä yhdellä silmäyksellä: kalenteritapahtumat, sähköposti, yhteisöt, vastaamattomat puhelut, urheilutulokset ja nettihuutokaupat.

Tehokasta äänieristystä

Työkaverit juoruavat, kahvikone kohisee ja yskähtelee, radiossa raikaa Flo Rida ja työpaikan harjoittelija kaipaa paimentamista. Toimistossa kuulokkeet ovat sanatonta viestintää: ”JÄTTÄKÄÄ MINUT RAUHAAN”. Voit ottaa omaa tilaa ja parantaa keskittymistäsi esimerkiksi Nokia Musiikin MixRadio-, Spotify– ja 7Digital-musiikkisovellusten avulla.

Omaa aikaaÄlypuhelin voi olla salajuoni, jonka avulla pomo yrittää pidentää työpäivää. Ota omaa aikaa poistamalla sähköpostien automaattinen lataus, jotta et saa enää iltayhdeksältä ”kiireisiä” sähköposteja.Pomonkin pitäisi tietää, että hyvin levännyt työntekijä on tuottoisa työntekijä.

comments powered by Disqus