Ääni

Follow us

Uncategorized

Chrync synkronoi Chrome-kirjanmerkit Lumia-puhelimiin

Julkaissut Ian Delaney heinäkuu 26, 2012

0
0

Chrync synkronoi Chrome-kirjanmerkit Lumia-puhelimiin

0
0

Julkaissut Ian Delaney heinäkuu 26, 2012

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Puhelimien muotoilussa kromia pidetään vanhanaikaisena materiaalina, mutta on kromista hyötyäkin, ainakin omassa Nokia Lumia 800 -puhelimessani. Uuden Chrync-sovelluksen avulla voi nimittäin synkronoida pöytäkoneen Chrome-selaimen kirjanmerkit puhelimeen.

Chrome-selaimen lisäksi tämä edellyttää Google-tiliä ja tietysti kirjanmerkkikokoelmaa. Muiden selaimien käyttäjät voivat ladata Chrome-selaimen kirjanmerkkien tuomista varten.

Oletetaan, että selainpolitiikka on kunnossa, ja tutustutaan tarkemmin sovelluksen toimintaan.

Kun käyttäjä on ladannut ja asentanut Chrync-sovelluksen, pyytää sovellus syöttämään Google-tilin tiedot aloitusnäytölle. Pöytäkoneen kirjanmerkit siirtyvät puhelimeen parissa minuutissa.

Kirjanmerkkien mukana siirtyvät käyttäjän niin halutessa myös tallennetut salasanat, avoimet välilehdet sekä käyttäjän omnibox-historia. Käyttäjä voi valita, mitkä tiedot hän haluaa synkronoida. Moni ei esimerkiksi halua siirtää salasanoja puhelimeen varsinkaan siinä tapauksessa, että PIN-suojaus ei ole käytössä.

Chrync on erittäin käytännöllinen sovellus. Pitkien Internet-osoitteiden kirjoittaminen puhelimen selaimeen on hankalaa, eikä lyöntivirheitä saa tulla. Siksi tämä sovellus on hyvin tervetullut apuväline.

Chrync ei yhdistä synkronoimiaan kirjanmerkkejä Internet Explorer -selaimen kirjanmerkkeihin vaan pitää niistä erillistä luetteloa. Tämän ratkaisun mielekkyyttä oli aluksi vaikea ymmärtää.

Siinä on kuitenkin etunsa. Käyn joillakin sivustoilla vain puhelimestani. Tällaisia sivustoja ovat esimerkiksi sanomalehtien ja aikakauslehtien verkkopalvelujen mobiiliversiot. Niiden käyttö on huomattavasti helpompaa, kun kirjanmerkkejä ei ole yhdistetty niihin yli sataan kirjanmerkkiin, jotka olen synkronoinut puhelimeeni pöytäkoneeni selaimesta. Puhelimeni selaimen kirjanmerkkiluettelo pysyy lyhyenä ja helppokäyttöisenä.

Chrync on yhden tehtävän sovellus, joka hoitaa hommansa erittäin hyvin ja sujuvasti. Sovellus maksaa vain 0,99 euroa Windows Phone Marketplace -palvelussa, ja siitä on saatavilla ilmainen kokeiluversio.

Kuva: downhilldom1984

Aiheeseen liittyvät artikkelit

comments powered by Disqus