Ääni

Follow us

Ihmiset ja ilmiöt

Flow-festivaaleilla musiikki virtaa vapaana

Julkaissut Anna Saura elokuu 11, 2012

0
0

Flow-festivaaleilla musiikki virtaa vapaana

0
0

Julkaissut Anna Saura elokuu 11, 2012

Helsingin Flow-festivaalin avausesiintyjät Joose Keskitalo & Kolmas Maailmanpalo ja yhdysvaltalainen Bon Iver tekivät minuun välittömästi suuren vaikutuksen, mutta sen jälkeen olen suorastaan hämmästellyt keskiviikkona käynnistyneen festivaalin korkeaa tasoa.

Olen innokas festarikävijä, mutta en ole aiemmin kokenut näin monipuolista ja kokonaisvaltaista musiikkinautintoa.

Perjantaina minulla oli vaikeuksia päättää, menenkö kuuntelemaan kokeellisen musiikin huippunimiä uuden sirkuksen keskukseen Cirkoon vai nauttimaan Nokia Loungen DJ-rytmeistä ja muista antimista. Musiikin kuuntelun ohessa tutustuin festaripaikkaan eli Suvilahden entisen voimalaitoksen alueeseen.

Päivän esiintyjistä musiikkikokoelmaani pääsivät välittömästi esimerkiksi ruotsalainen Miike Snow, brittiläinen Four Tet ja kanadalainen Caribou.

Suomalainen Elifantree, turkkilainen Kolektif Istanbul ja suomalainen Antero Lindgren olivat minulle uusia tuttavuuksia. Aion tutustua heidän tuotantoonsa tarkemmin heti maanantaina, kun olen vähän toipunut tästä musiikkihurmiostani.

Musiikki oli perjantain pääasia, mutta tein myös muita kiinnostavia löytöjä.

Poikkesin useamman kerran Nokian eli festivaalin pääsponsorin sinisessä tapahtumateltassa.Sen sijainti oli täydellinen: riittävän lähellä pääsisäänkäyntiä mutta riittävän etäällä muusta tarjonnasta. Näin se erottui omaksi kokonaisuudekseen.

Nokia Lounge oli muotoilultaan yhtä moderni ja tyylikkään pelkistetty kuin Nokian puhelimet. Pääosassa oli tunnelma.Nokia Loungen lähellä oli hyvä istahtaa hetkeksi nurmikolle miettimään, minne mennä seuraavaksi. Fiksuimmat festarikävijät olivat hahmotelleet omaa ohjelmaansa etukäteen Nokia x Flow -sovelluksessa.

Illan päätteeksi moni näytti palaavan Nokian festaritiloihin kuuntelemaan amerikkalaisen DJ:n Cosmo Bakerin rytmejä.

Lauantaina ohjelmassani oli The Black Keys ja festareiden uskomattomaan ruokatarjontaan tutustuminen. Näistä lisää seuraavassa postauksessani.

Sunnuntaina minut voi vielä nähdä tanssimassa Nokia Loungessa tai nauttimassa musiikista ja jääkylmästä juomasta hymy kasvoillani.

Yhdysvaltalainen Anna Pope on maailmankansalainen, kokenut festarikävijä ja karkkisyöppö, joka haluaa eksyä suurkaupungeissa ja puhua tuntemattomien ihmisten kanssa. Hän valmistuu syksyllä yliopistosta. Sen jälkeen hän aikoo matkustaa maailman ympäri minimibudjetilla ja nauttia matkan varrella mahdollisimman paljon musiikista.

comments powered by Disqus