Ääni

Follow us

Uncategorized

Näin saat podcast-lähetykset Nokia Lumia -puhelimeesi

Julkaissut Ian Delaney elokuu 14, 2012

0
0

Näin saat podcast-lähetykset Nokia Lumia -puhelimeesi

0
0

Julkaissut Ian Delaney elokuu 14, 2012

Kaikki käyttäjät eivät välttämättä ole vielä huomanneet, että Nokia Lumia -puhelimissa on sisäänrakennettuna myös monipuolinen podcast-soitin. Sen avulla voi kuunnella podcast-lähetyksiä, pitää kokoelman ajan tasalla ja poistaa vanhentuneen sisällön.

Podcast-lähetykset löytyvät aloitusnäytön ”Musiikki + videot” -ruudusta. Podcast-lähetyksiä täytyy tietysti tilata, ennen kuin ominaisuutta voi hyödyntää.

Zune tuo podcastit puhelimeen

Nokia Lumia -puhelimen podcast-ominaisuuden hyödyntäminen edellyttää Microsoft Zune -sovellusta Windows-tietokoneella. Sen avulla voi synkronoida soittolistoja, mutta se hallitsee myös podcast-lähetykset.

Zune-sovelluksen kokoelman podcast-osiossa käyttäjä näkee, mitä lähetyksiä hän on tilannut. Hän voi myös tehdä uusia tilauksia. Tilauksen tekemistä varten tarvitaan podcast-lähetyksen RSS-syötteen, joka syötetään näytössä näkyvään laatikkoon.

Käyttäjä voi päättää jokaisen podcast-lähetyksen osalta, kuinka monta jaksoa hän haluaa pitää kokoelmassaan. Päivittäisiä uutislähetyksiä kannattaa pitää kokoelmissa korkeintaan pari jaksoa. Toimitettua sisältöä kannattaa taas säilyttää koko sarja esimerkiksi pitkää junamatkaa varten.

Toimii myös Mac-maailmassa

Mac-tietokoneiden käyttäjät voivat käyttää samaan tarkoitukseen Windows Phone 7 Connector -sovellusta. Sen avulla käyttäjä voi synkronoida tilaamansa podcast-lähetykset iTunes-palvelusta. Hän voi päättää, kuinka monta jaksoa haluaa siirtää puhelimeensa ja haluaako esimerkiksi siirtää vain kuuntelemattomat lähetykset.

Entäpä muiden käyttöjärjestelmien ystävät? Ja käyttäjät, jotka eivät halua synkronoida säännöllisesti?

Nämä käyttäjät tarvitsevat erillisen sovelluksen. Tähän tarkoitukseen sopii hyvin esimerkiksi ilmainen SimpliRSS -sovellus, jonka avulla voi ladata podcast-lähetyksiä suoraan Lumia-puhelimeen kuunneltavaksi. Tämä edellyttää vain podcast-lähetyksen RSS-syötteen osoitteen antamista.

BringCast sopii käyttäjille, jotka ovat valmiita sijoittamaan jonkin verran podcast-sovellukseen. BringCast-sovelluksessa on erityisesti äänitiedostojen kuuntelua varten suunniteltu käyttöliittymä sekä suosituimpien sisältöjen luettelo, jonka avulla pääsee alkuun. Sovelluksen hinta Windows Phone Marketplacessa on 1,99 €.

Erillisiä podcast-sovelluksia käytettäessä kannattaa varmistaa, että lähetykset eivät kuluta koko tiedonsiirtokiintiötä tai aiheuta yllättävän suurta laskua. Sisältöä kannattaa ladata vain WLAN-yhteyden välityksellä.

Kerro kommenteissa, mitä podcast-lähetyksiä lukijamme suosittelevat? Onko lukijoillamme omia suomenkielisiä suosikkeja?

Kuva:Dennis AB

comments powered by Disqus