Ääni

Follow us

Ihmiset ja ilmiöt

Nokia Lumia 820 on ympäristöystävällinen valinta

Julkaissut Ian Delaney joulukuu 20, 2012

0
0

Nokia Lumia 820 on ympäristöystävällinen valinta

0
0

Julkaissut Ian Delaney joulukuu 20, 2012

Nokia oli tietoliikennealan ympäristöystävällisin laitevalmistaja syksyllä julkaistussa Newsweek-lehden vertailussa. Samoin esimerkiksi Greenpeace, Dow Jones ja Carbon Disclosure Project (CDP) ovat antaneet viime vuosina Nokialle tunnustusta kestävästä kehityksestä.

Nokia onkin sitoutunut kehittämään jatkuvasti yhä ympäristöystävällisempiä tuotteita.  Tämä tavoite otetaan huomioon laitteiden elinkaaren kaikissa vaiheissa.

Tiesitkö muuten, että Nokia Lumia 820 –puhelin on suunniteltu Salossa? Puhelimen suunnitteluun on osallistunut joukko suomalaisia asiantuntijoita, joiden määrätietoisen työn tuloksena tuotteessa on esimerkiksi luonnonvaroja säästäviä ja uusiutuvia materiaaleja. Tuotteen suunnittelussa on apuna Design for Environment –spesialisti, jonka vastuulla on varmistaa, että Nokian korkeat ympäristölaatukriteerit täyttyvät.

Pyysimme Nokian Arja Mehtälää kertomaan, mikä tekee tammikuun 10.päivä Suomessa myyntiin tulevasta Lumia 820 -älypuhelimesta ekotehokkaan valinnan.

Materiaalit

Ympäristön kannalta on hyvin olennaista, mitä materiaaleja puhelimissa käytetään – ja mitä niissä ei käytetä. Nokia on ensimmäinen matkapuhelinvalmistaja, joka antaa tuotteistaan täyden materiaaliselosteen, eli tiedämme tarkalleen, mitä materiaaleja laitteemme sisältävät. Käyttörajoitukset on määritetty materiaaliluettelossamme. Nokia ei käytä puhelimissaan PVC:tä eikä bromattuja tai kloorattuja yhdisteitä tai antimonitrioksidia (BFR, RFR). Laitteidemme pinnat ovat nikkelittömiä.

Puhelimien sisäosissa käytämme kierrätysmetalleja sekä biomuoveja, jotka on jalostettu syötäväksi kelpaamattomista kasveista.

Valmistus

Kuten alla olevasta kaaviosta käy ilmi, suurin osa matkapuhelimien ympäristövaikutuksista liittyy raaka-aineisiin ja osien valmistukseen. Siksi kaikki edistysaskeleet näillä osa-alueilla ovat äärimmäisen tärkeitä.

Myös kierrätyksen merkitys korostuu. Uusien materiaalien tarve pienenee, kun vanhoista tuotteista saatavia materiaaleja pystytään hyödyntämään yhä tehokkaammin.

Älypuhelimella voi lisäksi korvata monia laitteita, kuten kameran, videokameran, navigaattorin ja musiikkisoittimen. Raaka-aineita säästyy, kun ylimääräisiä laitteita ei enää tarvita.

Sisältö ja palvelut

Myös sisällöllä on merkitystä! Nokian sijaintipalvelut ovat hyvin ympäristöystävällisiä. Nokia Julkiset kannustaa käyttämään joukkoliikennettä, ja Nokia Kartat opastaa jalankulkijan perille. Nokia Navigointi puolestaan neuvoo lyhyimmän ja nopeimman reitin silloin, kun oman auton käyttö on välttämätöntä.

Suomalaiseen ideointiin perustuva Nokia Climate Mission 3D -peli auttaa hahmottamaan ympäristökysymyksiä hauskalla tavalla.

Lataus ja tehokkuus

Lumia 820 -puhelimissa ja kaikissa muissakin Lumia-malleissa on virransäästötila ja automaattinen näytön kirkkauden säätö. Nämä ominaisuudet pidentävät akkukestoa. Latureillamme on laturien yleisen energialuokitusjärjestelmän mukainen paras viiden tähden luokitus. Ne toimivat tehokkaasti ja kuluttavat erittäin vähän energiaa, jos ne jäävät pistorasiaan akun latauduttua täyteen.

Kierrätys

Kaikki Lumia 820 -puhelimen osat voidaan käyttää uudelleen materiaaleina tai hyödyntää energiantuotannossa. Kannustamme aktiivisesti asiakkaitamme viemään vanhat puhelimensa lähimpään Nokia-kierrätyspisteeseen!

Pakkaukset

Tuotepakkauksemme ovat pienentyneet viime vuosina. Niihin kuluu entistä vähemmän materiaalia ja ne vievät entistä vähemmän tilaa kuljetuksissa, eli kuljetuskertojen määrä pienenee. Myös pakkauksen sisällä on entistä vähemmän materiaaleja. Pakkauksen kartonki on valmistettu kierrätyskuidusta tai puusta, joka on hankittu sertifioiduista eli kestävästi hoidetuista metsistä.

Ympäristöystävällisyys ei ole kaikille asiakkaille tärkein syy hankkia Lumia 820 -puhelin. Lumia 820 on suosittu esimerkiksi suuren näyttönsä, suorituskykynsä ja kauniin muotoilunsa vuoksi. Silti on hyvä tietää, että se on myös ympäristön kannalta hyvä valinta!

Lisätietoja Lumia 820 -puhelimen ympäristövaikutuksista saa nokia.com –sivujen tuote-esittelystä.

comments powered by Disqus