Ääni

Follow us

Ihmiset ja ilmiöt

Keilalahden talvipyöräilijöitä ei lumipyry pysäytä

Julkaissut Anna Saura tammikuu 17, 2013

0
0

Keilalahden talvipyöräilijöitä ei lumipyry pysäytä

0
0

Julkaissut Anna Saura tammikuu 17, 2013

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kari Virtanen nousee pyöränsä satulaan tiistai-iltapäivän hämärässä Espoon Keilalahdessa. Hän polkee 8 kilometrin työmatkansa Mäkkylään talvisin Kehä 1:n vartta ja muulloin Laajalahden rantareittejä pitkin. Aamulla hän on puolestaan juossut töihin.

Nokialla kuluttajatutkimuksesta vastaava Kari kuuluu siihen reippaaseen ihmisryhmään, jota sade tai lumipyry ei pysäytä. Hän pyöräilee ja juoksee päivittäisen työmatkansa joka päivä, vuoden ympäri.

”Kaikki on kiinni oikeanlaisesta varustuksesta”, Kari opastaa,”kun pyörässä on nastarenkaat ja kengissä nastat, meno on helppoa. Lisäkustannus talvesta on yllättävän pieni, €100-€200 luokkaa, jonka helposti saa takaisin säästyvinä bussi -tai polttoainekuluina.”

Ajan hyötykäyttö ja arjen ekoteko

Karia motivoi liikkumisessaan etenkin ajan hyötykäyttö, sillä kolmen lapsen isällä riittää vapaa-aikana puuhaa. Kari on kokenut juoksija ja tällä hetkellä hän treenaa Wienin huhtikuiselle maratonille. Juoksukuntoa on senkin takia ylläpidettävä vuoden ympäri. Samoin paljon liikkuvat työkaverit auttavat pitämään motivaatiota yllä.

”Näen, että tämä on myös arjen pieni ekoteko, joka lisäksi vielä säästää aikaa. Ruuhkissa istuminen ei tunnu houkuttelevalta vaihtoehdolta, varsinkin kun työmatka on suhteellisen lyhyt pyöräilyyn tai juoksemiseen”, Kari kertoo.

kari_virtanen

Espoo on tunnetusti autoilijoiden valtakuntaa, mutta pyöräilijöitä Nokialla on paljon. Kesällä järjestettävä Kilometrikisa saa ihmiset pyöräilemään entistäkin enemmän. Lämpimänä vuodenaikana menopeli on niin suosittu, että pyöräsuojat eivät millään oikein tahdo riittää.

”Suunnitelmissa onkin parantaa pyöräsuojia”, sanoo Matti Pihlajamäki Nokian kiinteistöhallinnosta, joka osallistuu tämänkaltaisiin kestävän kehityksen projekteihin. Pyöräsuojahanke on osa Nokian pääkonttorin Green Officesertifioidun ympäristöjärjestelmän aktiviteetteja. Nokia liittyi Green Office-yhteisöön viime vuoden lopussa.

GO_logo_Horizontal

Green Officen avulla työpaikat voivat vähentää ympäristökuormitustaan, saavuttaa säästöjä ja hidastaa ilmastonmuutosta. Nokia-talolla on esimerkiksi siirrytty pois paperimukeista, kierrätystä on tehostettu ja kattoterassille on rakennettu puutarha.

Minkälaisia arjen ekotekoja te lukijat teette kotona, koulussa tai töissä? Entä löytyykö lukijoiden joukosta Karin tapaisia talvipyöräilijöitä?

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aiheeseen liittyvät artikkelit

comments powered by Disqus