Ääni

Follow us

Lumia

Lumia 720 myyntiin Suomessa 10. toukokuuta: innovaatiota tyylikkäässä paketissa

Julkaissut Anna Saura huhtikuu 19, 2013

0
0

Lumia 720 myyntiin Suomessa 10. toukokuuta: innovaatiota tyylikkäässä paketissa

0
0

Julkaissut Anna Saura huhtikuu 19, 2013

Tänä perjantaina meillä on erityisen hyviä uutisia! Enää muutama viikko ja Nokia Lumia 720 saapuu Suomen kauppoihin 10. toukokuuta. Ja voit toki toimia jo heti, sillä puhelimen ennakkomyynti käynnistyy tänään perjantaina 19. huhtikuuta klo 09.00.

Helmikuussa julkistettu puhelin on odotettu lisä Lumia-tuoteperheeseen ja täydentää älypuhelinvalikoimaamme 380 euron (sis alv.) suositushinnallaan. Mitä kaikkea tästä kyseisestä mallista sitten löytyy?

Muotoilu ja käytettävyys

Ulkomuodoltaan Lumia 720 muistuttaa meidän mielestämme eniten ehkä Lumia 920:sta. Puhelin tulee kevään kirkkaissa väreissä eli punaisena, valkoisena, keltaisena, syaanina ja luotettavana mustana. Siihen saa lisäksi erilliset kuoret langatonta latausta varten. Kutsumme niitä snap-on kuoriksi, jotka asetetaan puhelimen alkuperäisen kuoren päälle (tämä erotuksena esim Lumia 820-mallin latauskuorista, jossa latauskuori tulee puhelimen oman kuoren tilalle).  Kuoria myydään mustana, valkoisena, punaisena ja keltaisena.

Lumia 720 on tähän mennessä virtaviivaisin Lumia-mallimme hintaluokassaan: se on hintaluokkansa ensimmäinen puhelin, jonka muotoilussa on hyödynnetty kaarevia lasipintoja. Yhdestä kappaleesta valmistettu polykarbonaattirunko tuntuu kädessä hyvin sileältä ja käytännössä täysin saumattomalta. Ohuen muotoilunsa ansiosta puhelin painaa vain 128 grammaa.

 lumia720_flat

Puhelin on nyt myös vaivaton pitää puhtaana. Lumia 720:ssa on 4,3 tuuman ClearBlack Gorilla Glass 2.0 –näyttö, joka on helppo pitää puhtaana. Näytössä on myös erityisen laaja katselukulma eli puhelinta voi käytännössä lukea monesta eri kulmasta.

Talvella puhelinta voi käyttää paksutkin hanskat kädessä ja kesän saapuessa häikäisevä aurinko ei pääse tummentamaan puhelimen näyttöä. Puhelimessa on nimittäin erittäin herkkä kosketusnäyttö ja luettavuusparannukset auringonvalossa.

Puhelin taskuun ja kuvaamaan

Suurin innovaatio Lumia 720:ssa löytyy ehkäpä Nokian vahvuusalueelta eli kamerasta. Puhelimessa on 6,7 megapikselin Carl Zeiss – kamera, joka ottaa erinomaisia kuvia kaikissa olosuhteissa.

Lumia 720:n kameratiimi teki paljon töitä saadakseen Lumia 920:sta tuttuja ja alan parhaimpia kuvausominaisuuksia Lumia 720:n kapeampiin muotoihin.

Kamerateknologiasta kiinnostuneille on kerrottava, että kamerassa on Nokia-älypuhelimien kaikkien aikojen suurin aukko: f/1.9. Sensoriin pääsee näin entistä enemmän valoa ja siksi puhelimella saakin otettua erinomaisia valokuvia hämärässä valaistuksessa.

”Keksintö on sama, jota käytimme jo Lumia 920:ssa, joten kuvasensoriteknologia on näissä kahdessa kamerassa sama. Laitteissa on viimeisin taustavalaistu teknologia sekä aito 16:9 asetus, jota ei ole muilla valmistajilla kuin Nokialla”,kertoo Nokian tamperelainen kuvatekniikan johtaja Juha Alakarhu.

720_1

Hyvä kamera ei kuitenkaan koostu pelkästään hyvästä laitteistosta. Upeita kuvia varten tarvitaan myös hyvät algoritmit.

”Lumia 720:n kamerassa on todella fiksut häiriöitä vähentävät ja kuvaa terävöittävät algoritmit. Käytimme valtavasti aikaa säätääksemme ne sellaisiksi, että kuvista tulee mahdollisimman luonnollisen näköisiä kaikissa kuvausolosuhteissa.”

Hyviä uutisia myös omakuvien ystäville! Lumia 720 -puhelimessa on nimittäin Nokian paras etukamera. Laajakuvalinssin ansiosta kuvassa on tilaa itsesi lisäksi nyt myös kolmelle ystävälle! Omakuvia voi tuunata sitten lisää esimerkiksi Nokian uudella Glam Me-sovelluksella. Videopuhelujen ystäviä ilahduttavat myös puhelimen Skype-ominaisuudet.

720_5

Akku, sovellukset ja palvelut

Lumia 720-puhelimen voit ottaa myös huoletta mukaan reissuun, sillä siinä on erittäin vaikuttava akunkesto. Itse asiassa puhelimessa on Lumia malliston paras akunkesto.

Puhelimessa toimivat erinomaisesti tutut palvelumme kuten Nokia Musiikki, HERE-karttapalvelut ja NFC. NFC:n avulla puhelimen voi parittaa esimerkiksi langattomien JBL PlayUp –kaiuttimien ja Purity Pro-kuulokkeiden kanssa. Lumia 720:ssa on valmiina kotimaan navigointi eli HERE Drive, mutta sille voi ostaa myös globaalin navigaatiolisenssin (HERE Drive+) Windows Phone -kaupasta. (päivitys 10.7.2013)

Lumia 720:ssa tulee valmiina muun muassa seuraavia koukuttavia sovelluksia: Ilta-Sanomat, Helsingin Sanomat, Nokia TV, Red Bull, Angry Birds Roost ja Photobeamer. Uusia sovelluksia lisätään Windows Phone –kauppaan jatkuvasti ja kerromme kiinnostavimmista uutuuksista säännöllisesti myös täällä blogissa.

Zeal_Nokia_720_EmoImage_03_B2C copy

Mitä mieltä te lukijat olette uudesta Lumia 720:sta? Entä mitä haluaisitte vielä tietää? Lisätkää ajatuksenne kommenttiboksiin!

 

comments powered by Disqus