Ääni

Follow us

Liiketoiminta

Nokian ja WWF:n yhteistyö palkittiin yhteiskuntavastuukilpailussa

Julkaissut Friida toukokuu 15, 2013

0
0

Nokian ja WWF:n yhteistyö palkittiin yhteiskuntavastuukilpailussa

0
0

Julkaissut Friida toukokuu 15, 2013

Nokian ja WWF:n kymmenen vuotta jatkunut yhteistyö sai eilen tunnustustusta, kun Nokia voitti European CSR Award –yhteiskuntavastuukilpailun Suomen osakilpailun kansainvälisten hankkeiden sarjan. Yhteistyöhön on vuosien varrella kuulunut muun muassa luonnonsuojeluprojektien rahoittamista, ympäristötietoisuuden lisäämistä, matkapuhelinten kierrätyskampanjoita sekä Nokian ekologisen jalanjäljen pienentämistä.

Nokian ja WWF:n yhteistyö alkoi vuonna 2003 luonnonsuojeluprojektien tukemisella ja Nokian työntekijöiden ympäristötietoisuuden lisäämisellä. Vähitellen yhteistyö on kehittynyt entistä innovatiivisemmaksi hyödyttäen molempia osapuolia.

Kilpailuraadin valintaperusteiden mukaan Nokian ja WWF:n yhteistyö edustaa aitoa kumppanuutta, jossa on hyödynnetty molempien toimijoiden omaa ydinosaamista, ja josta molemmat osapuolet ovat myös saaneet konkreettista hyötyä.

Nokian kestävän kehityksen johtaja Markus Terho kertoo, että WWF:n kaltaisen kumppanin kanssa toimiminen on Nokialle ympäristöasioissa tärkeää.

Nokiassa on paljon ympäristöosaamista, mutta globaalina toimijana näemme tärkeänä hyödyntää WWF:n kaltaisen ympäristötyöhön keskittyvän, ulkopuolisen organisaation asiantuntemusta, jotta osaamisemme kehittyisi ympäristön kannalta kokonaisvaltaisesti.

Terho kertoo, että yksi keskeisistä yhteistyön tavoitteista on pienentää Nokian toimistojen ekologista jalanjälkeä. Nokian pääkonttori Espoon Keilaniemessä on ensimmäinen WWF:n Green Office –statuksen saanut Nokian toimisto.

Nokian ja WWF:n yhteistyö jatkuu edelleen. Nokia on parhaillaan mukana muun muassa WWF:n tietyissä eläinsuojeluprojekteissa sekä Himalajan vesivarojen suojelussa. Yhteistyön päätavoite tällä hetkellä on kartoittaa Nokian ja sen alihankintaketjun vesiriskejä. WWF on tuottanut Nokian matkapuhelimiin ympäristöaiheista sisältöä. Mobiilisisältöä on tähän mennessä ladattu jo noin 20 miljoonaa kertaa.

Lumia 720 päivänvalossa otettu kuva

Nokian yhteiskuntavastuupäällikkö Pia Tanskanen korostaa, että ympäristön hyväksi toimiminen on pitkäjänteistä puuhaa. Tuloksia ei useinkaan saavuteta ilman todellista sitoutumista.

Työ ympäristön hyväksi vaatii pitkäjänteistä sitoutumista ja yhteistyötä eri sidosryhmien välillä. Parhaimmillaan yhteistyö johtaa molemminpuoliseen oppimiseen ja skaalattaviin innovaatioihin.

Olemme Äänessä todella ylpeitä Nokian ja WWF:n yhteistyölle myönnetystä tunnustuksesta ja odotamme innolla tulevaisuuden projekteja WWF:n kanssa. Yhdestä hienosta jutusta pääsemme muuten kertomaan teille jo muutaman viikon kuluttua, joten pysykäähän kuulolla!

comments powered by Disqus