Ääni

Follow us

Ihmiset ja ilmiöt

Nokia liikuttaa lapsia Tansaniassa

Julkaissut Anna Saura kesäkuu 04, 2013

0
0

Nokia liikuttaa lapsia Tansaniassa

0
0

Julkaissut Anna Saura kesäkuu 04, 2013

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pelattaisiinko tänään jalkapalloa, koripalloa tai ehkäpä tennistä? Vaihtoehtoja riittää, sillä Nokia ja suomalainen kansalaisjärjestö nimeltä LiiKe ovat yhdistäneet voimansa Tansaniassa urheilullisen päämäärän hyväksi. Tavoitteena on saada lapset liikkumaan ja tukea heidän opettajiaan tuloksien saavuttamisessa.

Hankkeessa on syntynyt noin satakunta lyhyttä urheiluaiheista videota, joilla opetetaan eri urheilulajeja ja pallopelejä. Videot on tarkoitettu katsottavaksi puhelimien avulla ja  tansanialaiset opettajat voivat käyttää videoita jatkossa opetustarkoituksiin.

”Liikunta kehitysyhteistyössä on uusi konsepti. Liikunta kuitenkin kohentaa terveyden ja mielenvireyden lisäksi myös oppimistuloksia. Lähes kaikki lapset pitävät urheilusta ja haluavat osallistua eri liikuntatapahtumiin. Aikaisemmin opetuksesta pinnanneet oppilaat palaavat koulun penkille, koska koulu on ainoa paikka, jossa voi pelata uusilla palloilla ja olla osa joukkuetta”, LiiKe kertoo.

liike_tansania


Jussi Hinkkanen
, Nokian yhteiskuntasuhteiden johtaja Lähi-idän ja Afrikan alueella oli paikalla hankkeen avajaisissa paikalla Dar ed Salaamissa.

”Yhteiskunnan muutokset ja nopea urbanisoitumisprosessi aiheuttavat näissä maissa entistä enemmän esimerkiksi diabetesta sekä sydän-ja verisuonitauteja. Näitä asioita ei välttämättä meillä mielletä kehittyvien maiden ongelmiksi”, Jussi kertoo.

Urheilu tasa-arvoistaa

Jussi painottaa, että urheilu voi olla myös hyvin tasa-arvoistava tekijä, sillä sen avulla voi rikkoa hierarkioita.

”Tansaniassa avajaisissa  paikalla olleet ministerit Alexander Stubb ja Heidi Hautala näyttivät hyvää esimerkkiä vetämällä valtuuskunnilleen aamulla sekä joogaa että lenkkiä. Urheilun avulla oppii myös yhdessä tekemistä eli yhteistyön perusperiaatteita.”

Nokia lahjoitti osallistujien käyttöön Nokia Lumia 520-puhelimet, joilla videoita voi katsella Nokia Education Delivery-alustan kautta.

”Mobiili on monella tapaa kehittyvän maailman oma PC. Internet tulee olemaan heille se seuraava askel”, Jussi sanoo.

liike_tansania3Nokian ja LiiKen yhteinen hankken taustalla onkin vahva usko siihen, että matkapuhelimia hyödyntämällä on mahdollista luoda valtava määrä positiivisia sosiaalisia vaikutuksia ja muutoksia ihmisten elämänlaadussa.

Olisi vielä mielenkiintoista tietää, mitä pelejä tansanialaiset lapset jatkossa pelaavat! Esimakua voi katsoa täältä.

 

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aiheeseen liittyvät artikkelit

comments powered by Disqus