Ääni

Follow us

Sovellukset & pelit

Lumia-puhelinten estoluettelo blokkaa puhelut ja tekstiviestit ei-toivotuista numeroista

Julkaissut Friida elokuu 20, 2013

0
0

Lumia-puhelinten estoluettelo blokkaa puhelut ja tekstiviestit ei-toivotuista numeroista

0
0

Julkaissut Friida elokuu 20, 2013

Ääni-blogissa käydyn keskustelun perusteella näyttää siltä, että monet lukijoista ovat jo ehtineet saada Amber-päivityksen WP8-alustalla toimiviin Nokia Lumia –puhelimiinsa. Yksi Amberin mahdollistamista kätevistä uusista ominaisuuksista on estolista, joka blokkaa puhelut ja tekstiviestit listaan merkityistä ei-toivotuista numeroista.

Kaikki vastaanottamamme puhelut ja tekstiviestit eivät välttämättä aina ole toivottuja. Nokia Lumia -puhelimien uusi estolista-toiminto autta sinua kuitenkin hankkiutumaan näistä eroon. Estolistan avulla voit blokata yhteydenotot valitsemistasi numeroista ja hallita estolistaa myöhemmin puhelimen asetuksista. Estolista saapuu Lumia-puhelimesi asetuksiin Amber-päivityksen myötä.

esto2Numeroiden lisääminen estolistalle onnistuu helposti esimerkiksi Puheluhistoria- tai Keskustelut-valikosta. Paina pohjassa listasta numeroa, jonka haluat lisätä estolistalle ja valitse avautuvasta valikosta kohta ”estä numero”. Vahvistettuasi eston puhelimesi ei enää vastaanota puheluja tai tekstiviestejä tästä numerosta.

Estolistalle lisättyjä numeroita voi hallinnoida puhelimen asetuksista kohdasta Estolista. Samasta paikasta voit aina myös tarkistaa, kuinka monta puhelua ja tekstiviestiä toiminto on blokannut sekä poistaa estolistalta numeroita, jotka ovat vahingossa päätyneet sinne mukaan.

Asetuksista estolistan voi myös asettaa päälle tai pois päältä – voihan olla, että haluat estää tietyt numerot vain johonkin tiettyyn aikaan tai tiettynä hetkenä. Voit myös suoraan valita blokkaavasi kaikki puhelut tuntemattomista (’private’) numeroista, jos et halua vastata niihin.

esto3 esto4

Estolistan ja sen ilmoitukset voi kiinnittää puhelimen aloitusnäyttöön, josta listan tapahtumia on helppo seurata.

Kätevä, eikö totta! Vielä kun saataisiin älypuhelimiin toiminto, joka lisäisi merkittävästi niistä kaikista mukavimmista numeroista tulevien puhelujen ja viestien määrää! (;

Kuvat: Nokia Conversations

comments powered by Disqus